Поради

Чи можна пити каву під час вагітності

Чи можна пити каву під час вагітності

При вагітності та її плануванні кава загалом дозволяється, якщо немає індивідуальних протипоказань. Проте кількість випитої кави на день повинна бути мінімальною.

 

Такі хвороби, як підвищена кислотність, виразка шлунка, хронічний гастрит є категоричними протипоказаннями для вживання кави не тільки вагітним, а й усім.

 

Чи впливає кава на зачаття?

Дослідження цього питання проводяться, а проте однозначної відповіді немає. Одні фахівці кажуть, що істотного зв’язку між процесом зачаття і кавою немає. Інші дослідники переконують, що надмірна кількість кави – до 5 чашок на день, або й чаю – до 10 чашок, знижує ймовірність зачаття до 25%. Є дані, що кофеїн негативно впливає на скорочення активності маткових труб, на зміну гормонального фону, ускладнює процес запліднення. Усе ж, якщо плануєте вагітність, не зайвим буде обмежити вживання кавового напою або його міцність.

 

Кава під час вагітності

Якщо відмова від кави для вас не проблема, краще на час вагітності утриматися від її вживання. Спеціалісті інституту охорони здоров'я Норвегії довели, що споживання надмірної кількості кофеїну впливає на тривалість виношування дитини і може викликати проблеми із вагою немовляти. Вага дитини може виявитися недостатньою. Результати дослідження можна вважати досить компетентними, адже проводилося воно близько десяти років, а участь у ньому взяли близько 60 тисяч історій вагітностей. Згідно із результатами, кожні 100 мг кофеїну, які мати отримує в день, погіршують показник ваги немовляти до 28 грамів (середньою вагою новонародженого вважається 3,6 кг). Вплив на вагу новонародженого може бути при вживанні 200-300 мг кофеїну на день, тобто двох-трьох чашок кави, не рахуючи шоколадних солодощів.

Американські дослідники стверджують, що вживання понад 200 мг кофеїну на день підвищує ризик викидня.

А проте кілька ковтків кави на день, швидше за все, не завдадуть істотної шкоди.

 

Кава без кофеїну – вихід чи ще більша шкода?

Не варто робити вибір у сторону кави без кофеїну. Є дослідження, які підтверджують, що від трьох чашок кави без кофеїну значно збільшується ризик викидня на ранньому терміні вагітності до двох з половиною разів.

Вчені стверджують, що кава без кофеїну становить більшу загрозу для серцево-судинної системи, аніж натуральна кава.

У будь-якому випадку зловживати кавою, особливо під час вагітності, не варто. Якщо ж хочете випити кави, обирайте якісний напій. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я
В тему