Поради

Як добре виходити на фотографіях

Як добре виходити на фотографіях

Коли у кожного в кишені є смартфон з камерою, ваша поява на фото - лише справа часу. Ми не будемо радити вам схуднути або красиво одягнутися, а дамо кілька порад про те, як краще розташуватися в кадрі.

Поверніться

Багато людей стають перед камерою майже фронтально, через це вони виглядають дуже широкими, а потім просять перезняти фотографію. Постарайтеся показати себе на фото з найкращої сторони - для цього вам доведеться трохи покрутитися. Злегка поверніться і погляньте на фотографа через плече, а вагу перенесіть на дальню ногу.

Найкраще розвернутися до камери під кутом в 45 градусів. Таким чином ви отримаєте гарний профіль, а зображення буде виглядати значно динамічнішим. Навіть якщо ви не завжди можете дотримуватися ідеального кута, хоча б спробуйте відвернутися убік від фотографа.

Приберіть руки зі стегон

Після того, як ви прийняли ідеальну позу, потрібно не забути правильно розташувати руки. Адже саме руки, якщо вони лежать неправильно, можуть зіпсувати всю фотографію. По можливості їх не слід класти на стегна - це змушує людину виглядати дуже широкою, як і фронтальна поза щодо камери. Найкраще залишити їх на талії: це створює вид впевненої людини, а руки не відволікають від обличчя і не впадають в очі.

Правильно поставте ноги

Розташування ніг не менш важливо для хорошої фотографії. Якщо ви поставите їх паралельно одна одній і дуже близько, то така поза змусить вас виглядати напруженим. Найкраще поставити ноги одну перед одною на невеликій відстані. Трохи схрестіть їх, це справляє враження невимушеності. Щоб вся ваша поза виглядала ще більш відкритою і доброзичливою, трохи розгорніть стегна.

Не ховайте волосся

Жінкам з довгим волоссям не варто їх ховати. Це одна зі складових образу, яка може відмінно оживити фотографію. Коротке волосся теж важливо правильно подати в кадрі: розташуйте волосся так, щоб воно лежало попереду і попадало в кадр, а не були заховане за плечі.

Волосся, прибране за спину, на фотографіях губиться. Крім того, коли ви укладаєте волосся вперед, воно обрамлює і підкреслює ваше обличчя.

Не бійтеся відкритої посмішки

Неправильна міміка може зіпсувати будь-яку фотографію. Всі попередні чотири поради не працюватимуть, якщо на фотографії у вас буде невідповідний вираз обличчя. І основне правило тут - чим воно природніше, тим краще будуть виглядати фотографії. Коли вас знімають, постарайтеся щиро посміхнутися, але уникайте натягнутої посмішки, яка виглядає штучно.

Занадто широка посмішка може легко перетворитися на оскал і зіпсувати обличчя. Не всім йде посміхатися, показуючи все зуби. Стримана, легка усмішка зробить обличчя більш приємним і не підкреслить зморшки.

Не надувайте губи

"Губи качечкою", як ніби ви цілуєте повітря здатні тільки зіпсувати фотографію. Можна легенько піджати губи, як ніби ви зібралися цілувати когось. Але не надувайте їх.

Очі і погляд

Особливу роль в портретній фотографії, звичайно ж, відіграють очі. Якщо вони трішки прикриті, то ніяка, навіть сама ідеальна посмішка не надасть відчуття природності. Тому на фотографіях завжди відкривайте очі трохи ширше, ніж зазвичай (але не занадто широко!). Щоб навчитися робити це правильно, практикуйтеся у дзеркала.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: фотосесія
В тему