Поради

Як дезінфікувати смартфон в домашніх умовах

Як дезінфікувати смартфон в домашніх умовах

Не у всіх є УФ-лампа і інші прилади для знезараження, але провести антибактеріальну чистку смартфона можна своїми руками. Як правильно мити свій смартфон, щоб захиститися від коронавіруса?

Ви взаємодієте з своїм смартфоном щодня і крім відбитків пальців залишаєте на ньому крем для рук, частинки макіяжу, різні бактерії і навіть віруси, які у вас були раніше на пальцях. За часів епідемій грипу ви повинні регулярно дезінфікувати свій телефон. При цьому має сенс навіть щоденне очищення.

Рекомендується щодня чистити ваш смартфон м'якою тканиною з мікрофібри без ворсу. Однак слід уникати вологих серветок, спреїв і агресивних миючих засобів при очищенні екрану.

Смартфон, який ми практично не випускаємо з рук (причому в самих різних місцях), може бути одним з головних джерел бактерій і вірусів - збудників самих різних інфекцій.

Для цього є кілька основних причин:

  • мобільний телефон часто передається з рук в руки, та й власник телефону далеко не завжди бере його тільки що помитими руками;
  • мобільний телефон під час розмови підноситься зовсім близько до обличчя;
  • багато власників гаджетів просто ніколи їх не чистять, боячись зашкодити;
  • багато хто бере мобільні телефони з собою в туалет - місце дуже «багате» різними збудниками.

Особливо важливу роль може зіграти мобільний телефон як переносник збудників грипу, інших вірусних респіраторних інфекцій та, зокрема, коронавірусної інфекції COVID-19.

Як дезінфікувати смартфон від коронавіруса

Для ефективної боротьби з вірусами і бактеріями підходить 70-відсотковий розчин ізопропілового спирту. Він не тільки відмінно розчиняє жир, але і видаляє можливі патогени, вбиваючи мікроби.

Будьте уважні: ізопропіловий спирт не слід наносити на шкіряні або тканинні поверхні, оскільки такі матеріали можуть бути пошкоджені. Чохли для мобільних телефонів повинні бути продезінфіковані за допомогою засобів, що не містять ізопропіловий спирт.

Майте на увазі, що вам не слід розпорошувати засіб для чищення або інші дезінфікуючі спреї безпосередньо на екран вашого телефону - спочатку нанесіть їх на м'яку тканину, а потім протріть ганчірочкою всю поверхню пристрою. Завдяки цьому вдасться запобігти потраплянню рідини в отвори вашого телефону - наприклад, в розмовний динамік.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: техніка, коронавірус
В тему