Поради

Турецькі серіали про любов

Турецькі серіали про любов

Турецький кінематограф протягом останніх 20-ти років активно набирає обороти, пропонуючи глядачам цікавий та якісний продукт. Зокрема, завоювали чималу армію прихильників турецькі серіали про любов – вони вийшли на якісно новий рівень та впевнено потіснять своїх голлівудських конкурентів.

Турецькі серіали про любов вражають шикарними декораціями, вишуканими костюмами, яскравою акторською грою та цікавими сюжетами. Саме сюжети про кохання у поєднанні із історичними перипетіями, близькими кожному життєвими драмами чи комедійними історіями вдаються найкраще, тож вони вже давно полюбилися українським глядачам, котрі із нетерпінням чекають на нові сезони.

Пропонуємо вашій увазі топ турецьких серіалів про любов, які займають найвищі позиції у рейтингу за оцінками глядачів на сайті IMDb.

Величне століття. "Роксолана"

Рік: 2011-2014

Кількість сезонів: 4

Серіал, що поєднує драматичні повороти та сагу палкої любові із історичним подіями. У центрі сюжету – кохання правителя османів Сулеймана та Гюррем, української дівчини Анастасії (відомої світу як Роксолана), котра потрапила в гарем та стала улюбленою дружиною султана. Проте у змаганні за серце Сулеймана їй довелося розплутувати змови, долати суперниць та самій вдаватися до хитрощів.

У картині розповідають про кохання, ревнощі, підступи, виховання дітей, вбивство першого хлопця Роксолани, помсту за рідних – і усе це на тлі походів та історичних подій. Окрім того, у серіалі показують й інші любовні лінії – наприклад, помічника султана та його сестри, котрі за законами не можуть бути разом.

Турецький серіал Величне століття Роксолана
Турецький серіал Величне століття Роксолана

Також картина описує стосунки дітей Гюррем та Сулеймана із нащадкам від інших наложниць, змагання за батьківську увагу та наділи.

«Величне століття. Роксолана» є найпопулярнішим турецьким серіалом про любов, котрий транслювали у майже 50 країнах світу.

«Корольок - пташка співоча»

Рік: 1986, 2013-2014

Кількість сезонів: 1

У Туреччині цей серіал про любов знімали двічі: у 1986 році у вигляді міні-серіалу, у 2013 – як звичайний серіал.

Події розвиваються довкола дівчини Феріде, котру за рухливість та вигадливість ще із дитинства називають Корольком. Юнка має складний характер, однак її люблять оточуючі.

Вона рано втрачає матір, а батько відправляє її на виховання у санаторій. Однак після смерті тата Феріде приймає рідна тітка Бесіме.

Корольок щиро закохується у свого кузена Кямрана (із яким у них постійно виникають суперечки). Однак хлопець вже має кохану Неджіме, а за симпатію до нього Феріде дізнаються у селищі. Водночас у Феріде закохується друг Кямрана, якого, за іронією долі, любить Неджіме.

Турецький серіал Корольок - пташка співоча
Турецький серіал Корольок - пташка співоча

Зрештою, Кямран розуміє, що теж любить Феріде, що це його найбільше кохання. Молоді навіть планують одружитися, але через черговий поворот долі дівчина назавжди їде із дому тітки…

«Чорна любов» (Нескінченне кохання)

Рік: 2015

Кількість сезонів: 2

Мелодраматичний турецький серіал про любов розповідає історію випадкової зустрічі, яка змінила все життя двох молодих людей.

Вони не повинні були закохатися – занадто велика соціальна прірва між багачкою Ніхан та сином перукаря Кемалем. Рідні і знайомі проти таких стосунків, але герої щиро люблять одне одного та не хочуть здаватися, плануючи пов’язати свої долі.

На шляху у любові стає Емір, який шалено любить дівчину. Хлопець ще з дитинства звик отримувати все, що хоче. Шляхом шантажів та плетіння інтриг батько хлопця добивається в родини нареченої згоди на шлюб. Щоб отримати жадану жінку, Емір навіть підставляє її рідного брата, якому влаштовують підставу із вбивство. Тож тепер Ніхан може врятувати його від тюрми віддавши своє серце підступному Еміру. Кемаль не може стерпіти такої наруги та втікає.

Турецький серіал Чорна любов
Турецький серіал Чорна любов

Через 5 років Кемаль вертається у рідне місто – тепер він багатий та успішний, тому має більше можливостей визволити кохану від нелюба. Цей турецький серіал показує чисту любов та те, як зберегти це почуття протягом багатьох років і не зламатися під натиском долі.

«Запах полуниці»

Рік: 2015

Кількість сезонів: 1

Молодіжний турецький серіал про любов,головна героїня якого – весела дівчина Асла, яка звикла залежати тільки від себе. Вона має талант до готування і леліє мрію відкрити кондитерську.

Мама Асли працює у родини завидного та багатого турецького холостяка Бурака, підкорити серце якого мріють сотні дівчат. Тож якось Асла знайомиться із дон-жуаном, але їхню зустріч важко назвати романтичною: молоді люди одразу ж конфліктують. Такий стиль спілкування вони збережуть й надалі, враховуючи, що доля ніби навмисне зводить красуню та багатого холостяка.

Дівчина злиться на самовпевненого красеня, намагається «ставити йог о на місце». Нагод не бракує: то при польоті з подругою на відпочинок Бурак виявляється сусідом у літаку, то вони зіштовхуються у клубі, та й це – далеко не остання їх зустріч.

Турецький серіал Запах полуниці
Турецький серіал Запах полуниці

Згодом героїня розуміє, що хлопець не зовсім такий, як може здатися на перший погляд. Тож нехороші відчуття до Бурака замінює щира любов кохання Асли, яке й стає кульмінацією серіалу.

«Султан мого серця»

Рік: 2018

Кількість сезонів: 1

Любовна драма із гострим сюжетом розповідає історію палкої любов між людьми, які не повинні були закохатися – дочкою чиновників із російського посольства Анною та османським султаном Махмудом Другим. Події розгортаються у 19 столітті.

Головні герої зустрічаються випадково, але ця зустріч стає доленосною. Анна викладає французьку мову та не плановано знайомиться із султаном, котрий одягнений як простолюдин. Правителя вражає простота, вишуканість та розум співрозмовниці, тому він пропонує їй навчати його дітей французької. Анна відмовляється, але піти на цю роботу її стимулює російський посол.

Викладання має багато труднощів: відповідно до умов, вчителька має жити у гаремі, де її одразу ж сприймають недобре. Окрім того, діти султана не слухаються. Водночас Анна розуміє, що відчуває до султана щось більше, ніж мала б відчувати до роботодавця. Вона ще не знає, що Махмуд уже любить її.

Турецький серіал Султан мого серця
Турецький серіал Султан мого серця

Ситуацію ускладнює ще й те, що сестра султана спільно із російським послом плетуть інтриги проти Анни. Дівчину намовляють убити султана, її серце розривається, та в останній момент вона зізнається Махмуду у коханні…

Нещодавно знімальна група повідомила, що тривають роботи зі зйомки другого сезону серіалу, де продовжать розповідати історію любові султана та вчительки. За планом він міститиме 16 серій та має вийти у 2020 році, однак коли саме – наразі невідомо.

«Любов напрокат»

Рік: 2015-2017

Кількість сезонів: 2

Драматично-комедійний турецький серіал про любов, який припав до душі чималій кількості глядачів.

Звичайна офіціантка Дефне витримала чимало випробувань: мати покинула дітей, а батько невдовзі помер. Тож тепер дівчина живе із сестричкою, старшим братом та доглядає свою бабусю.

Життя складається не завжди гладко, тому її брат залазить у борги. Дефне міркує над тим, де ж взяти гроші, щоб погасити позички.

Одного разу на вулиці її спонтанно цілує молодий та красивий хлопець Омар. Та насправді романтики тут мало – родина молодика хоче терміново одружити його та вже навіть підшукала кандидатку: юнку, яка нещодавно повернулася із закордону.

Однак Омар зовсім не готовий розлучатися із солодким холостяцьким життям, тому гарячково міркує, як уникнути весілля. Тут то і буквально потрапляє під руку Дефне - публічним поцілунком хлопець ніби натякає рідним, що вже має романтичні стосунки. Сам Омар ще не розуміє, що щойно він зав’язав дуже довгу і багато у яких моментах неочікувану любовну історію.

Турецький серіал Любов напрокат
Турецький серіал Любов напрокат

Дефне припадає до душі симпатичний парубок, однак вона розуміє, що стала для нього зручною нагодою вийти із незручної ситуації. Та тут до дівчини заявляється тітка Омара із пропозицією одружитися із ним за гроші. А Дефне ж так потрібні кошти щоб врятувати брата від кредиторів…

«Величне століття. Імперія Кессем» (Величне століття. Нова володарка)

Рік: 2015

Кількість сезонів: 2

Турецький серіал у жанрі любовної сторичної драми. Сюжет описує період правління наступника Махмеда ІІІ – Ахмеда І, який після смерті батька зайняв трон у 13-річому віці. Звісно, у такого юного хлопчика ще не було наложниць, відтак його мати Сафіє Султан вирішує це питання. Першою із дружин стає колишня наложниця батька, а от другою – загадкова дівчина із картини.

Це полотно Ахмед отримав тоді, коли заступив на престол, тож тепер він прагне отримати красуню, якою постійно милується. Красуню віднаходять на одному із грецьких островів і привозять до палацу. Її звуть Анастасія, та султан дає їй ім’я Кесем – «найулюбленіша».

Величне століття. Імперія Кессем, Туреччина
Величне століття. Імперія Кессем, Туреччина

Спочатку Кесем мріє про те, щоб втекти додому, однак скоро закохується у юного султана, якому згодом народить чотирьох дітей.

Паралельно султан їздить у походи, виявляє інтриги, сплетені власною матір’ю, а Кесем будує власні плани на майбутнє.

У 2-му сезону події розгортаються вже після смерті султана, коли через низку переворотів Кесем садить на трони своїх синів. Зради, підпільні домовленості, кохання юних синів до своїх наложниць – усе під гострим поглядом валіде.

«Рання пташка»

Рік: 2018

Кількість сезонів: 1

Головна героїня турецького серіалу про любов Санем – легка та весела дівчина. Попри те, що її тато хворіє, вона не втрачає оптимізму – працює у хлібному батьківському магазині, котрий за звичкою відкриває дуже рано. Саме тому її називають Ранньою пташкою. У майбутньому героїня мріє зробити кар’єру письменниці.

Перед героїнею виникає невесела перспектива – її хочуть видати заміж за друга дитинства, котрого Санем, звісно, не кохає. Тому вона терміново шукає роботу, аби заробляти більше та уникнути шлюбу. Такт чином Санем потрапляє в рекламну агенцію, де вже працює її сестра.

Там дівчина знайомиться із Джаном, і ця зустріч стає доленосною. Водночас доля знайомить її і з Емре, і виявляється, що обоє хлопців – сини директора видання. Емре закохується у Санем,а вона з часом починає відчувати щось до Джана. Головне завдання героїні серіалу – розв’язати цей любовний трикутник із найменшими втратами.

Серіал Рання пташка, Туреччина
Серіал Рання пташка, Туреччина

«У чому винна Фатімгюль»

Рік: 2010

Кількість сезонів: 2

Драматичний турецький серіал, де не обійшлося без лінії кохання. Проста сільська дівчина Фатімгюль любить місцевого рибалку Мустафу. Одного разу провівши нареченого в море, героїня пізно вертається додому.

Тим часом у домі місцевих вельмож святкують заручення їх сина із дочкою відомих чиновників. Троє захмелілих хлопців – родичі та друзі нареченого покидають вечірку та по дорозі зустрічають Фатімгюль. Захмелілі молодики нападають та ґвалтують її. Аби уникнути відповідальності винним роблять четвертого, не причетного хлопця Керіма, свого друга – його схиляють до одруження із дівчиною. Той погоджується.

У чому винна Фатімгюль, Туреччина
У чому винна Фатімгюль, Туреччина

Керім щиро закохується у Фатімгюль та розділяє її горе Тепер хлопець хоче допомогти коханій відновити справедливість та покарати злочинців. Тим часом рибалка Мустафа, який переконаний у винуватості Керіма, має свій план…

«В очікуванні сонця»

Рік: 2013

Кількість сезонів: 1

Молодіжний турецький серіал, у якому акцент, звісно – на любовній лінії (друга обертається довкола пошуків головною героїнею власного батька). Окрім того, не так повно, але все ж розкриваються амурні історії інших героїв.

Головна героїня – тінейджерка Зейнеп, яка разом із мамою Демет переїжджає в інше місто та йде до коледжу. У закладі директором працює батько дівчинки, однак вона цього не знає. Тут Зейнеп знайомиться із Керемом, якого у коледжі вважаєють крутим хлопцем. Довкола стосунків цієї парочки й розгортається сюжет. Зейнеп вміло дає відкоша серцеїду Керему, за яким «сохне» половина дівчат.

В очікуванні сонця, Туреччина
В очікуванні сонця, Туреччина

Серіал гарно описує стосунки 17-18-річної молоді, він насичений яскравими емоціями та переживаннями дівчини через притирання до нового колективу. Серіал пронизаний низкою неочікуваних поворотів: хтось заради коханої відмовляється від навчання за кордоном, хтось – рятує подругу із пожежі, хтось – знаходить брата-близнюка, у когось народжуються діти, а когось доля відправляє за грати.

Ну, і, звісно, не обійшлося без хеппі-енду - у фіналі більшість хороших героїв знаходять свою любов, а от у антиподів все складається не так добре.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: серіали
В тему