Поради

Дизайн кухні в стилі хай-тек

Дизайн кухні в стилі хай-тек

Стиль хай-тек відмінно підходить для маленької кухні і невеликої квартири-студії: в ньому багато світла, повітря і вільного простору. При грамотному підході навіть на дуже обмеженій площі ви зможете розмістити все необхідне. Мінімалізм – головний принцип стилю Хай-тек: в інтер'єрі кухні немає нічого зайвого, а кожна річ має своє місце. Всі нюанси дизайну кухні в стилі хай тек, фото кухонь в реальних інтер'єрах, поради з вибору меблів, обробки і декору - в цьому огляді.

6 особливостей хай-тека в інтер'єрі

  • мінімалізм, сувора геометрія і прості форми;
  • нейтральні кольори і стильні контрасти;
  • технологічні ультрасучасні матеріали, багато пластику, металу, скла, штучного каменю;
  • розумна техніка і фурнітура;
  • багато гладких поверхонь, мінімум декору, немає зайвих деталей;
  • акцентні підсвічування - важливий елемент дизайну;

Палітра кольорів

У кольоровій гамі стилю переважають нейтральні кольори: білий, сірий, чорний, бежевий, коричневий і їх численні відтінки.

Інтер'єр кухні хай-тек зазвичай однотонний або будується на контрасті темного / світлого. Яскраві кольори дозовано застосовують в акцентах.

Щоб не вийшов нудний, стерильний і сумовитий дизайн, використовують різні фактури. Поєднують матові і глянсові покриття, скло, текстиль, камінь, дерево і матеріали з 3D ефектом (стінові панелі, фотошпалери, фасади, гарнітура).

Кухні в стилі хай-тек

Кухні в стилі хай-тек

Кольорова гама стилю Хайтек
Кольорова гама стилю Хайтек

З якими стилями дружить хайтек

Кращі компаньйони для хай-тека - мінімалізм і лофт. У технологічний дизайн кухні-вітальні добре впишуться елементи модерну, поп-арту і сучасного ар-деко. Вдале рішення для міських квартир - м'який хай-тек з елементами еко-стилю.

Правила оформлення сучасної кухні хай-тек

Кухонний гарнітур

Кухня в стилі хай тек - це строгий дизайн, чіткі лінії і гладкі фасади. Кухонний гарнітур виготовляють тільки на замовлення: точно за індивідуальними мірками, як плаття від хорошого кравця.

Замовте фасади точно в тон стін - вбудована кухня візуально розчиниться в просторі. У сучасних кухнях меблі часто роблять з містким вбудованим блоком з високих шаф-пеналів. Вони надійно ховають за гладкими дверцятами різноманітне начиння і припаси.

Кухонний гарнітур в стилі Хайтек

Підлогові модулі можна зробити підвісними. Ефект польоту в повітрі посилить світлодіодне підсвічування.

Фасади зазвичай глухі, без скляних вставок і рамок. Якщо бюджет на покупку меблів обмежений, можна підшукати кухню з ДСП з відповідним дизайном. МДФ дорожче, але екологічніше і прослужить набагато довше. Оптимальний варіант - вибрати кухню з фасадами з МДФ з обробкою емаллю, пластиком HPL, акрилом або більш бюджетної плівки ПВХ.

Хай-тек любить блиск: кухні в цьому стилі часто роблять глянцевими. Емаль і акрил блищать сильніше плівки, але за таку обробку доведеться заплатити відчутно дорожче.

Глянцева кухня в стилі Хайтек
Глянцева кухня в стилі Хайтек

Доречні і фасади з нержавіючої сталі із захисним покриттям «Антипалець».

Фасади з нержавіючої сталі в стилі Хайтек
Фасади з нержавіючої сталі в стилі Хайтек

Моделі кухонь з радіусними фасадами чудово виглядають в хай-тек інтер'єрах, але у будь-якого виробника вони найдорожчі.

Радіусні фасади в хай-тек інтер'єрі
Радіусні фасади в хай-тек інтер'єрі

У маленькій кухні зручно використовувати меблеві жалюзі сталевого і білого кольору. На відміну від аркових дверей вони не вимагають місця для відкривання, а їх технологічний вигляд відповідає всім вимогам хай-тека.

Сталеві і білі кольори стилю Hitech
Сталеві і білі кольори стилю Hitech

Кухню hi-tech неможливо уявити без розумної фурнітури: підіймачів, доводчиків, висувних ящиків, кошиків і роздільників.

Розумна фурнітура в стилі hitech
Розумна фурнітура в стилі hitech

Кухонний гарнітур в стилі хай-тек нерідко обходиться ручок. Фасади відкриваються від натискання за допомогою спеціальної фурнітури. Якщо такий варіант вам не подобається, придбайте ручки-профілі або замовте гарнітуру з прихованими ручками.

Реальні фото кухонь хай-тек в інтер'єрах квартир і будинків

Кухня в стилі Хайтек в чорно-білих тонахГлянцева hitech кухня з радіусними фасадамиГолубий колір кухні в Hitech інтер'єрі
Реальні фото кухонь хай-тек в інтер'єрах

Обідня зона

Традиційний кухонний стіл c хай-тек дизайном - скляний на металевій основі. Дерев'яний підійде тільки в тому випадку, якщо ви оформляєте інтер'єр кухні з елементами еко-стилю.

Барна стійка з МДФ або штучного каменю в невеликій квартирі-студії замінить обідній стіл і зручно зонує простір.

У кухнях-вітальнях з оформленням в стилі хай-тек можна побачити острів або півострів, стільниця якого «перетікає» в стіл або барну стійку.

Стільці варто взяти сучасні лаконічні із пластику, шкіри та металу. Прозорі стільці «невидимки» - справжня знахідка для малогабаритних кухонь і маленьких квартир.

Обідня зона в кухні Hitech

Якщо ви цінуєте комфорт, поставте в обідній зоні сучасний кухонний диванчик зі шкіряною оббивкою.

Побутова техніка і сантехніка

Вся побутова техніка - тільки вбудована, моделі - найсучасніші. Вибирайте розумну техніку з сенсорним управлінням, LED-екранами і стильним дизайном.

Найпопулярніший колір - металік. Але якщо вам подобаються чорні, білі або кольорові моделі, можете сміливо їх використовувати.

Добре, якщо техніка поєднує в собі кілька функцій: наприклад, духова шафа з функцією мікрохвильової печі і грилем. Це економить місце на кухні і відповідає канонам хай-тека.

Мийку вибирайте зі штучного граніту і нержавіючої сталі. Для кухонь в цьому стилі ідеально підійде сучасний змішувач з технологічним дизайном. Наприклад, сенсорний з індикаторами температури води і висувним виливом.

Витяжка в хай-тек інтер'єрах завжди на виду. Купуйте оригінальну модель - вона стане прикрасою кухні і зіграє роль декору.

Побутова техніка на кухні hitech

Стільниця

Для хай-тек кухні підійде пластикова стільниця з вологостійкою основою з ДСП. Варіанти декору є найрізноманітніші: однотонні, фантазійні, під камінь, метал, бетон.

Стільниця зі штучного каменю обійдеться дорожче, але у неї багато плюсів. Наприклад, ви зможете замовити стільницю незвичайної форми, подряпини і відколи, які неминуче з'являються з часом, швидко зашліфувати і від реставрувати.

Оздоблення кухні хай-тек

Стеля

З дизайном стелі не потрібно мудрувати: вирівняйте його і пофарбуйте білою фарбою.

Натяжна і підвісна стелю - найпоширеніші варіанти обробки стелі в стилі хай-тек. У них можна вбудувати точкові світильники і організувати світлодіодне підсвічування. Мінус - будьте готові пожертвувати 4-5 сантиметрами висоти.

Вибираючи натяжну стелю, віддайте перевагу плівці ПВХ, а не полотну з тканини. Глянцева поверхня краще відбиває світло і додає додаткового простору.

На відміну від інших стилів інтер'єру саме в хай-тек добре впишуться дворівневі стельові конструкції, прорізи та ніші для вбудованого підсвічування. У кухні-студії, об'єднаної з вітальнею, така стеля маскує комунікації і зонує простір.

Стіни

Дизайн стін робіть максимально нейтральним. Поверхня - гладка, рівна, однотонна. Колірна гамма - всі відтінки білого, бежевого, сірого.

Акцентну стіну можна зробити темною: це додасть кухні глибину. Ефектно виглядають 3D панелі з МДФ, гіпсу, поліуретану.

В обробці стін використовуйте водоемульсійну фарбу і декоративну штукатурку під бетон і камінь.

Оздоблювальні матеріали з легким перламутровим блиском візуально зробить маленьку кухню більше, а погано освітлену трохи світліше.

Якщо будете клеїти шпалери, вибирайте однотонні або під фарбування. Вінілові покриття з легкою текстурою - бюджетна заміна декоративної штукатурки.

Підлога

Кращий вибір - керамограніт з матовою поверхнею і керамічна плитка під камінь, бетон або метал.

Наливна підлога з його гладкістю і глянсовим блиском теж чудово впишеться в стилістику хай-тека.

Цікаво виглядає вологостійкий ламінат під камінь і плитку. Придивіться до такої обробки, якщо захочете зробити однакову підлогу в кухні і вітальні.

Щоб пом'якшити технологічність hi-tech дизайну, постеліть на підлогу паркетну дошку або хороший ламінат. Керамограніт під дерево сміливо можна класти і в робочій зоні поруч з кухонним гарнітуром.

Кухонний фартух

Дизайн фартуха на кухнях в стилі хай-тек роблять строгим і мінімалістичним: ніяких рейлінгів з полками і дрібного кухонного начиння.

Дуже добре виглядає фартух з загартованого скла - прозорого або забарвленого в нейтральний колір в палітрі вашого інтер'єру.

Практичніший варіант - керамічна плитка: гладка, текстурована, рельєфна, під мозаїку.

Недороге рішення - обробити стіну панеллю з МДФ і пластика: він вміє імітувати дерево, камінь і бетон.

Стильною брутальності в технологічний інтер'єр додасть металева мозаїка або панель з нержавіючої сталі.

Буде доречним і «бетонний» фартух з декоративної штукатурки, так званого «Арт-бетону».

Кухонний фартух на хай-тек кухні

Освітлення, світильники

Світлодіодні стрічки (LED-підсвічування) - майже обов'язковий елемент дизайну кухні-вітальні в стилі хай-тек. Міняти їхній колір можна за настроєм: кухня буде виглядати зовсім по-різному.

На фото нижче приклад того, як кольорове підсвічування перетворює білу кухню в стилі хай-тек з островом і вбудованої в стільницю витяжкою:

Світильники в стилі хай-тек легко відрізнити по незвичайній формі, «космічному» дизайну і матеріалам - склу та металу.

Для загального освітлення кухні і вітальні використовуйте точкові світильники (врізні і накладні), світильники на стелю і стельові софіти. Замість затишних бра - настінні світильники з техно-дизайном.

Над обіднім столом не забудьте повісити стельову люстру або пару-трійку підвісних світильників.

Штори

Дизайн штор в інтер'єрі хай-тек - найпростіший, стриманий і лаконічний: оформлення вікна не повинно впадати в очі.

Головне при виборі штор - їх функціональність. Ніяких драпіровок, ламбрекенів і підхватів. Найкраще підійдуть непомітні рулонні штори або горизонтальні жалюзі (алюмінієві, пластикові або дерев'яні).

Строгість хай-тека в кухні-студії, суміщеною з вітальнею, пом'якшать лаконічні римські штори, прямі портьєри, штори-нитки або гладка тюль-вуаль.

Віддайте перевагу гладким, однотонним тканинам без малюнка, які не дають пишних складок: льон, штучний шовк, сучасні тканини із захисним тефлоновим просоченням. Кольори - в тон стін, підлоги або фасадів кухонного гарнітура: білий, чорний, сірий, бежевий, металік.

Декор

Оформлення інтер'єру в стилі хай-тек припускає мінімум аксесуарів або повна їх відсутність. Якщо вам не подобаються голі стіни, повісьте над обіднім столом абстрактну картину, чорно-білі фото, лаконічний постер або футуристичний годинник. Стільницю і стіл краще залишити вільними. Максимум, обмежтеся стильною підставкою для ножів, кавоваркою, чайником і вазою для фруктів з ефектним техно-дизайном.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дизайн
В тему