Поради

Яким повинен бути диван у дитячій кімнаті?

Яким повинен бути диван у дитячій кімнаті?

Облаштуванням кімнати для дитини займаються батьки. Їм важливо, щоб усі нюанси оформлення та обстановки були максимально міцними, безпечними, практичними та зносостійкими. А що потрібно дитині? Щоб було зручно, цікаво та подобалося зовні. При виборі спального місця в дитячу рекомендується враховувати думку дорослих, і потреби дітей. Дізнатися, чи підходить диван дитині вийде не з першої спроби. А ми спробуємо знайти вдалий диван з першого разу.

Вибір дивану для дитячої кімнати

Диван у дитячій кімнаті повинен бути максимально функціональним і відповідати безлічі умов. До основних завдань дитячого дивана відносяться:

  • Розміщення для відпочинку;
  • Якісний щоденний сон;
  • Ігровий елемент приміщення;
  • Оздоблення інтер'єру;

Найбільш складним буде вибір дивану зі спальними характеристиками. Адже маленький диван зі спальним місцем у дитячій – відмінне рішення для особливо функціональної кімнати, яка часто не може похвалитися великими розмірами. Всі люди уві сні проводять третину свого життя, дитячий організм у цьому становищі ще зростає та розвивається. Найбільш важливо приділити належну увагу організації спального місця.

Диван для щоденного сну дитини повинен відповідати наступним характеристикам:

Якісні, безпечні та гіпоалергенні матеріали

Від них залежить зручність експлуатації та термін служби дивана. Однак диван у цьому випадку коштуватиме недешево, але воно того варте.

Антитравматичний

Оскільки диван у дитячій, як і будь-який інший предмет меблів, знаходиться в зоні ігрових дій та постійного руху дитини – його форма та дизайн повинні надавати максимальну захищеність. Дитина не повинна постійно чіплятися об кути, битися об тверді підлокітники або спотикатися об ніжки.

Зручний в експлуатації

Для цього потрібно вибрати найбільш зручний механізм трансформації з усіх представлених. При цьому важливо врахувати, що диван купується на тривалий термін і не завжди його розбиратимуть батьки. Настане момент, коли дитина зможе трансформувати диван самостійно, а значить, необхідно підібрати їй найбільш зручний варіант.

Дитячi дивани від Melvin

6600 грн

Диван Ауді

4600 грн

Диван Сова

5700 грн

Диван Ферарі

Функціональний

За рахунок величезного навантаження в кімнаті дитини не завжди вистачає місця для зберігання речей, тому утворюється безлад та стан постійного хаосу. Наділити приміщення функціоналом допоможе наявність додаткових ящиків та полиць у конструкції. При їх виборі важливо звернути увагу на якість виконання та зручність використання.

Комфортне спальне місце для дитини

У зібраному стані дитячий диван-ліжко може займати мінімум вільного простору, але матрац для сну обов'язково має бути комфортним та просторим. Щоб сформувати правильну поставу та не боятися за здоров'я малюка, слід купити виріб з ортопедичною основою або наповнювачем матраца.

Яскравий та привабливий

Навіть повністю захищений дитячий диван має бути привабливим та яскравим. Саме такими диванами рясніє Інтернет та асортиментний ряд багатьох виробників. Але варто розуміти, що дитина росте і з часом їй може набриднути надмірна яскравість. Якщо Ви не збираєтеся міняти диван у міру зростання дитини - варто звернути увагу на спокійніші варіанти дитячих диванів і просто ефектно декорувати їх покривалом, м'якими подушками або іграшками.

Особливу увагу варто приділити оббивному матеріалу дитячого дивана. Він повинен відрізнятися візуальною яскравістю, практичністю та зручністю догляду. У цьому полягає особлива зручність для дитини та для батьків. Якщо матеріал здається недостатньо вдалим, а всі інші параметри дивана влаштовують повністю - обзаведіться чохлом, що знімається.

Варіанти диванів зі спальним місцем у дитячу

Найпопулярнішими для дитячих вважаються дивани-трансформери. Вони мають компактні розміри вдень та просторе спальне місце вночі. Такі дивани оснащуються бортиками для безпеки малюка, які можуть мати можливість забиратися і «рости» з дитиною.

Дуже актуальними у дитячій кімнаті буде Єврокнижка та диван Клік-кляк. Вони найбільш надійні та безпечні для підлогового покриття та інших елементів обробки, тому дитина розкладатиме її без зайвих сумнівів. Подібні моделі надають максимально рівне спальне місце без стиків та перепадів.

Дивани єврокнижка в дитячу

6200 грн

Диван Шипіт

8520 грн

Диван Флеш

5315 грн

Диван Тетріс

Дуже зручними для експлуатації у дитячій стануть кушетки та софи. Вони надають комфортне спальне місце для однієї людини, не займаючи вільний простір кімнати. Отже, процедури постійної трансформації можна уникнути. Щоб прості моделі стали більш м'якими та зручними рекомендується доповнити їх зручними спинними подушками.

Спочатку диван у кімнаті дитини може стати постійним «притулком» для батьків. Отже, необхідно подбати про достатній розмір спального місця. Адже від якості сну дорослої людини також залежить настрій та здоров'я, які не можуть не вплинути згодом на дитину.

Особливості розміщення спального дивана у дитячій

Кутові дивани в дитячу

12900 грн

Кутовий диван Елегант

17000 грн

Кутовий диван Ірис-2

21000 грн

Диван Барселона лонг

Розміщувати диван рекомендується в найбільш безпечній віддаленій зоні кімнати. Там дитина проводить менше часу та ризик отримання травми буде зведений до мінімуму. Однак, якщо виріб має плавні м'які форми, він може бути розміщений у будь-якій зручній точці кімнати (часто по вільній стіні або навпроти телевізора). Це особливо актуально, якщо кімната розрахована на двох або більше дітей одночасно або диван використовується як елемент зонування.

Диван у дитячій також може бути встановлений біля підніжжя ліжка. Однак для відповідного розміщення необхідно передбачити висоту спинки та відповідну глибину сидіння. Така модель не зможе використовуватися для сну.

При оформленні дитячої кімнати можна втілити навіть найоригінальніші ідеї. При правильному підборі спального дивана – діти будуть у захваті, а батьки – спокійні за дітей.

Вибрати найкращий диван для дитини допоможе мережа меблевих салонів «Мелвін», яка багато років успішно співпрацює з провідними фабриками м’яких та корпусних меблів України. На сьогоднішній день ми представлені великим інтернет-магазином melvin.com.ua та роздрібною мережею магазинів у містах Луцьк, Володимир-Волинський, Горохів, а також продаємо меблі онлайн по Україні!

Відвідавши наші салони, Ви зможете особисто оцінити дизайн меблів та ступінь їх комфорту. Завдяки багаторічному досвіду наші фахівці завжди готові підібрати найкращі пропозиції саме для вас.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Меблі, діти, Інтер'єр, дизайн
В тему