Поради

Як подорожувати світом без готелів і турфірм

Як подорожувати світом без готелів і турфірм
Каучсерфінг
Якщо спитати в Google, де зупинитися в Європі безкоштовно, то одним із посилань стане couchsurfing. Це перевірений і дуже поширений сайт, на якому люди із різних країн обмінюються запрошеннями. Наприклад, звичайні люди вас запросили в Австрію, ви там відпочили, а потім вони приїхали у вашу країну і зупинилися у вас. Щоб це реалізувати, треба перейти на сайт couchsurfing.org і зареєструватися. До речі, щоб стати перевіреним користувачем сайту, потрібно пройти спеціальну перевірку і сплатити 25 доларів. Також перевірені і надійні користувачі мають на своїх сторінках багато схвальних відгуків від тих, хто в них уже тимчасово жив. Є люди, які побували у величезній кількості країн завдяки цій послузі. Вони змогли збагатитися враженнями практично безкоштовно, а також знайшли багатьох хороших друзів по всьому світу.
 
Шукайте друзів і товаришів
Сьогодні світ набагато відкритіший та доступніший, ніж здається. Ті ж соцмережі дозволяють заводити знайомства по всьому світу. Спілкування із новими і цікавими людьми відкриває нові цікаві можливості. Звісно, прийняти в себе вдома зможуть тільки надійні і добрі друзі, але хороші знайомі можуть підказати, де є можливість зупинитися в їхньому місті, де краще харчуватися чи робити покупки. 
 
Монастирі приймуть мандрівника
Мало хто про це здогадується, а проте зупинятися на ночівлю під час подорожі в монастирях дуже зручно і економно. Духовні люди готові відчинити двері кожному, хто в них постукає. Монастирі можна знайти в різноманітних куточках світу, і при цьому ви можете бути впевнені, що вас там не надурять, приймуть належно ще й помоляться за вашу душу. Подейкують, що один любитель подорожувати для відкриття індійської візи в графі «місце проживання»  вказує буддійський монастир і справді мешкає в ньому.
 
Звичайно, живучи в монастирі, доведеться дотримуватися певних правил, зокрема, не розпивати алкоголь, принаймні відкрито, скромно одягатися, не шуміти, лишити милостиню, хоча б кілька євро, якщо це Європа. Безумовно, проживання в монастирі – це не готель класу люкс, зате дешево і дуже надійно. А ще, це чудова можливість поринути в таємничий світ життя монахів. Можна запропонувати їм допомогу, послухати їхні розповіді – така подорож теж стане особливою і незабутньою.
 
Проте врахуйте одне застереження: монастирі в Італії уже розкусили цю туристичну хитрість, а тому можуть вимагати чималу суму за ночівлю, тож відразу з’ясуйте, наскільки милосердними є мешканці того чи іншого монастиря.
 
Безоплатне проживання… на яхті
Це здається нереальним, але багато хто живе на яхтах і подорожує на них світом. Є спеціальні Інтернет-ресурси такі, як floatplan, crewseekers, 7knots, учасники яких створюють команди, вибирають маршрути і відправляються у подорож на яхті. Щоправда, від вас може знадобитися допомога в прибиранні, готуванні чи митті посуду. Також бажано володіти іноземною мовою хоча б на середньому рівні. Команди капітана необхідно буде виконувати, а на певні речі такі, як харчі чи пальне, навіть потрібно витратити гроші. Деякі молоді люди навіть із України уже скористалися такою можливістю, навіть більше, знайшли собі роботу. Наприклад, знайома одеситка пішла працювати матросом, вона постійно перебуває в подорожах, заробляє і пише статті.
 
Люди обмінюються… будинками!
Фінансово забезпечені люди, які втомилися від турфірм, винайшли для себе дуже цікавий спосіб подорожей. Вони обмінюються власними будинками на спеціальних Інтернет-ресурсах. Кращі сервіси для цього: homeexchange – на ньому реєстрація є платною, але один обмін будинками можна зробити цілком безкоштовно. Homeforexchange – надійний сайт теж із платою за реєстрацію. Ihen – тут реєстрація найдешевша. Seniorshomeexchange – призначений спеціально для тих, кому за 50, за реєстрацію теж доведеться заплатити. Це дуже чудова нагода пожити в будь-якому місті стільки, скільки вам хочеться, наприклад, перейнятися ритмом життя в Парижі чи Барселоні, не кваплячись, об’їздити усі цікаві місця, не залежати від вибору туроператора і від сервісного рівня готелю. У цьому виді подорожей є одна додаткова фінансова витрата – страхування житла на випадок проживання в ньому третіх осіб. А проте це варто зробити, аби вберегти себе від переживань за власну оселю.
 
Живіть у будинку, який доглядаєте
Ще одна послуга, яка поки відома мало кому із українців. Ця можливість схожа на обмін житлом, але при цьому немає потреби мати власну оселю! Господарі, виїжджаючи у відрядження чи відпустку, залишать свій будинок на вас. Усе, що від вас вимагається – дотримуватися чистоти та порядку, підливати вазони тощо. Знайти таке житло можна на перевірених Інтернет-ресурсах таких, як mindmyhouse – тут за 20 доларів, які сплатите при реєстрації, матимете доступ до бази із 11044 зареєстрованих домовласників і 5746 доглядачів. Housecarers – річна  реєстрація коштує 50 $; luxuryhousesitting – сайт, який містить найбільшу кількість пропозицій із США. Є там пропозиції і з Європи, переважно із Англії. Тут реєстрація найдешевша і складає 10 доларів.
Усі наведені методи досить надійні і безпечні. А отже, подорожувати світом досить економно і самостійно можете і ви.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему