11 Липня 2022
Новини

У Луцьку хочуть відремонтувати будинок Голованя

У Луцьку хочуть відремонтувати будинок Голованя

Будинок-вернісаж луцького скульптора Миколи Голованя хочуть відремонтувати.

Про це повідомили у Луцькій міськраді.

Ця будівля за більш як тридцять років свого існування уже стала візитівкою Луцька, цікавим туристичним об’єктом, який без перебільшення має світову відомість і є архітектурною пам’яткою сучасної історії міста. Адже це не просто житловий будинок, а справжній витвір мистецтва. Будівлю прикрашає більш ніж 500 оригінальних скульптур, створених у різних стилях і з різних матеріалів: зеленого пісковику, граніту, бетону, тощо.

Будинок був діючою майстернею, у якій Микола Головань, який відійшов у засвіти на початку лютого, охоче і з любов’ю створював твори мистецтва не лише для свого сімейного вернісажу, але й для людей до своїх останніх днів.

«Сьогодні в будинку проживає дружина скульптора, яка повідомила, що планує зробити у будинку його музей. Проте, у воєнний час закриті реєстри та немає змоги надати будинку статус пам’ятки місцевого значення. Крім того, на жаль, будинок і подвір’я біля нього потребують ремонту, а для його реалізації — великої кількості будівельних матеріалів. Але, незважаючи ні на що, ми не маємо права втратити хоча б частинку спадку майстра і робитимемо усе необхідне для його збереження.

На щастя, ми не одні у цьому прагненні. Дякуємо меценатам, які відгукнулись на прохання управління туризму та промоції міста про допомогу. Зокрема, корпорації «ЛАД» та її засновнику Юрію Ольховому, ТОВ «Епіцентр» та його очільниці в Луцьку Катерині Усійчук, ПП «Ефект» та його керівнику Сергію Бохонку. Також дякуємо усім небайдужим лучанам, які своєю працею долучилися до збереження пам’ятки», – йдеться у повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, туризм
В тему