17 Травня 2022
Новини

На Херсонщині рашисти змушують запускати туристичний сезон: приходять з автоматами

На Херсонщині рашисти змушують запускати туристичний сезон: приходять з автоматами

На Херсонщині на Арабатській Стрілці рашисти під дулами автоматів змушують місцевих підприємців відкривати бази відпочинку, каву та магазини.

Про це заявила Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова у Telegram 17 травня.

За її словами, санаторії та бази відпочинку тимчасово окупованого Криму переповнені пораненими російськими військовими, яких везуть із материкової частини України. У свою чергу, окупанти вирішили влаштувати собі відпочинок у курортних місцях Херсонської області. Вони змушують херсонських бізнесменів "створювати безпечні та комфортні умови" для відпочиваючих.

«Арабатська стрілка межує з окупованим півостровом, який використовується агресором як військова база для нападу на материкову Україну. Буквально над головами «відпочиваючих» постійно пролітатимуть винищувачі, військові гелікоптери та ракети, що несуть смертельну зброю. Серйозну тривогу викликає і екологічна ситуація в акваторії Азовського моря», - повідомила омбудсмен.

Денісова зазначила, що росія грубо порушує норми міжнародного гуманітарного права, зокрема Резолюції Генеральної Асамблеї ООН з мілітаризації тимчасово окупованого півострова, IV Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни, Європейську конвенцію з прав людини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією, туризм
В тему