16 Червня 2023
Новини

На Волині - новий туристичний об'єкт

На Волині - новий туристичний об'єкт

У Володимирі презентували новий туристичний об’єкт – підземелля колишнього Домініканського монастиря.

Про це розповіла Суспільному науковиця Державного історико-культурного заповідника "Стародавній Володимир" Світлана Федосєєва.

"Загалом у Володимирі побудовано 26 церков і шість монастирів. Багато з них були, – каже Світлана Федосєєва, – з'єднанні підземеллями, яким вже 526 років. Вони ще повністю не досліджені та не відкриті".

Як розповів директор Володимир-Волинського центру професійної освіти Юрій Мозоль, нині в приміщенні монастиря розміщений один з корпусів навчального закладу. Раніше, – каже, – підземелля використовували для складування майна, але торік за власний кошт зробили ремонт й облаштували укриття.

"На перший погляд і не скажеш, що це бомбосховище, бо всі дефекти, усі виямки будівництва ми лишили. Тут затрати були мінімальні, найдорожче – купили генератор, біотуалет, вентиляцію", – говорить Юрій Мозоль.

Зі слів історикині Світлани Федосєєвої, у підземеллі краєзнавці облаштували фотоекспозицію та проводять благодійні екскурсії.

Зібрані кошти з екскурсій передають на підтримку українських військовослужбовців. "Збираємо для військових медиків, зокрема для Інни Козачук, яка працювала медсестрою в інфекційному відділенні нашої лікарні, а зараз служить на передовій", – каже науковиця.

Благодійні екскурсії триватимуть до кінця червня, далі, – говорить історикиня, – підземелля показуватимуть в рамках екскурсії містом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, володимир-волинський, туризм
В тему