Поради

Що подарувати на народження онуків?

Що подарувати на народження онуків?

Народження дитини – надзвичайно радісна та хвилююча подія для кожної сім’ї. Кажуть, що народження онука – особлива подія саме для дідусів і бабусь, адже новонародженого малюка вони будуть любити навіть більше, ніж власних дітей. Все тому, що цей поважний статус отримують зазвичай у більш дорослому віці – коли вже є і досвід, і ще досить сил та любові для нащадка. Ось чому вибір подарунка для новонародженого особливо важливий для «дорослих» членів сім’ї.

Нині дитячі магазини під зав’язку забиті різноманітними товарами –  у такому магазин легко навіть загубитися.  То що ж обрати на народження внука чи внучки, аби подарунок  був корисним для дитяти та батьків? Ми пропонуємо перелік ідей, які задовольнять будь-як у сім’ю.

Найкращі подарунки для малюка

Навряд чи немовляті вдасться оцінити красу чи шалену вартість подарунка, тож у цьому випадку слід керуватися іншими критеріями.

  • Практичність. У якості подарунка оберіть щось таке, що згодиться у догляді за дитиною та не буде просто красуватися серед інших речей удома, що збирають пил. Якщо рідні хвилюються, що не вгадають із презентом, простіше порадитися із мамою-татом та уточнити, що вони б хотіли отримати на честь народження маляти.
  • Своєчасність. Обирайте дитячий подарунок на хрестини відповідно довіку. Не варто вручати щось таке, що знадобиться дитині через рік чи через два – у бабусі та дідуся ще будуть можливості зробити такий подарунок згодом
  • Екологічність. Не забувайте, що новонароджені малюки вперше стикаються із цим світом, таким чином їм потрібне усе найкраще та безпечне. Так, обираючи одяг чи постіль – поцікавтеся чи тканина натуральна, які використані барвники тощо.
  • Краще відмовитися від великих базових подарунків, як-от візочок чи ліжечко. До вибору цих речей ставляться особливо прискіпливо, враховуючи вагу, колір, дизайні так далі, тому найпевніше купили їх ще до народження свого чада.

Варіанти презентів від бабусі

Дуже гарно, коли бабуся вручить для дитини пам’ятний подарунок. Чудовий варіант – книга спогадів, оформлена у вигляді альбому. Йдеться про кольорову книжечку, куди вписуватимуть пам’ятні дні: коли юне диво вперше усміхнулося, видало перший звук чи зробило крок. Ці спогади доповнюватимуть фото новонародженого дива.

Часто бабці для дітей обирають ювелірні прикраси – делікатні ланцюжки із ніжними кулонами. Це водночас стане оберегом для дитини.

Безпрограшний вибір – музична каруселька, яку вішають над ліжком дитяти. Карусельки прикрашені вигадливими звірятами, хмаринками чи персонажами, котрі рухаються під заспокійливу музику. Новонароджені дітки люблять зачаровано спостерігати за рухом карусельки.

Сертифікат на фотосесію дозволить зберегти у пам’яті яскравий день із життя карапуза чи створити надзвичайно зворушливі дитячі фото новонародженого онука. Її або організовують удома, або ж у спеціальній студії.

Також бабуся може обрати якісну дитячу косметику – засоби для вмивання, пінку для ванни, ніжний крем для дитячої шкіри тощо. При цьому важливо пам’ятати, що новонароджені іноді схильні до алергії, тож слід брати засоби без насичених ароматизаторів.

Окрім того, малюк росте швидко та активно вимазує одяг, тому гардероб має бути багатим – носочки, шапочки, боді та комбінезони, футбол очки та штанці тощо. Чудовий варіант – одяг, прикрашений милими візерунками чи казковими звірятами, виготовлений із натуральних матеріалів. Краще дарувати деталі гардеробу із невеличким запасом розміру, адже ці непосиди ростуть дуже швидко.

Врахуйте також сезон – для прохолодної пори радять обирати речі із флісом для малявки чи утеплені комбінезони.

Чудовим варіантом, який рекомендовано розглянути бабці, стануть набори якісної постелі, подушка для годування грудничка, розвиваючий коврик, іграшки,  тощо. Іграшки, до речі, радять красиво оформити у букет. Якщо ж вона має хобі в’язати чи шити, то для онука вдасться приготувати сюрприз власними руками – зробити теплий плед, кофтинку або ж черевички на тендітні ніжки малюка.

Що може подарувати дідусь

  • Радіо- чи відео няня. Дуже практичний подарунок, який точно припаде до душі батькам і буде особливо корисним, якщо дитина спить окремо. Звісно, за приємними клопотами ваші дочка чи син напевне не задумаються про те, щоб придбати її самостійно, однак такий пристрій дозволить чаду постійно перебувати під наглядом, а сучасні моделі ще й заспокоюватимуть малюка приємною мелодією.
  • Фотоапарат. Коли сім’я немає власної камери, дідусь легко може це виправити. Це не має бути суперпрофесійний прилад – навіть проста мильниця дозволить закарбувати найяскравіші моменти дорослішання нащадка.
  • Дитячий нічник. Лампу, яка висітиме над ліжечком дитини, дідусь повинен підібрати відповідно до інтер’єру.
  • Ванночка для купання. Якщо батьки в перед пологових клопотах ще не встигли придбати цього девайсу, дідусю запросто обрати її у якості сюрпризу. Окрім того, як «бонус» просто додати коло для купання – і для безпеки карапуза, і для його розваг.
  • Слінг – спеціальна тканина, у якій радять переносити малюка, ніби примотавши дитя до себе. Слінг не здавлює внутрішніх органів дитинки та дозволяє їй зручно розташуватися.
  • Сумка-термос – річ, яка більше знадобиться мамі. У ній зручно зберігати підігріті для грудничка суміші та транспортувати їх із собою.
  • Плед-трансформер. Коцик, яким добре накривати немовля і котрий швидко трансформується у зручний конверт для транспортування. Такий коцик теплий та м’який, для немовлят їх виготовляють із гіпоалергенним наповнювачем.
  • Манеж. Чудовий подарунок на уродини для онука. Манеж дозволить ненадовго залишати малюка самого в кімнаті не хвилюючись за його безпеку.
  • Якісний матрацик. На уродини радять обирати матрацики із натуральним наповненням – наприклад, кокосові. Навіть коли для ліжечка карапуза вже придбали інший виріб, цей матрацик легко застосовувати під час годування дитини.

Ну і, звісно, завжди безпрограшний варіант – вручити батькам новонародженого малюка  сертифікат у дитячий гіпермаркет. Тут для немовляти мама і тато запросто оберуть будь-який товар, коли їм буде зручно.

Це неповний перелік презентів, що підходять для новонароджених дітей та їх сім’ї. Напевне, члени родини будуть раді будь-якому подарунку – головне його робити з усією щирістю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: день народження, подарунки
В тему