В центрі уваги

Пакувальний папір як універсальний спосіб упаковки подарунків

Пакувальний папір як універсальний спосіб упаковки подарунків

Оформлення вирішує не менше 50% презентабельності та привабливості не тільки подарунків, а й взагалі будь-якого товару. Навіть проста річ або букет квітів будуть виглядати красиво, оригінально та стануть цікавим сюрпризом, якого не соромно дарувати, якщо їх правильно упакувати. До цього процесу обов’язково треба підходити творчо, однак дизайнери та спеціалісти вже багато що зробили за нас. Можна придбати різні святкові упаковки, якщо зовнішній вигляд презенту надзвичайно важливий і те, що заховано всередині, є справді цінним. Для більшості випадків все ж таки обирають звичайний пакувальний папір, адже його вибір доволі різноманітний і включає в себе крейдований, крафт папір різного дизайну, в тому числі дитячі серії, нейтральні текстури або ж пістряві написи. Це здається досить банальним способом упаковки, проте допомагає заощадити час на виготовленні власної упаковки та кошти на придбанні необхідних матеріалів. А виглядає така упаковка досить стильно та святково.

Особливості використання пакувального паперу

Ще одна перевага використання пакувального подарункового паперу – це легкість процесу упакування. В інтернеті можна знайти десятки, а то й сотні різних способів, які вдасться повторити без додаткових зусиль. Існують навіть методи виготовлення упаковки для подарунків у вигляді різних тваринок, персонажів тощо. Це стане відмінним варіантом, якщо ви готуєте подарунки дітям. Продається пакувальний папір у рулонах (декілька дизайнів в одному рулоні) та окремими листами. Комбінуючи дизайни між собою, можна втілити в життя будь-яку ідею. Можливості не обмежуються використанням лише пакувального паперу. Можна прикрасити готову упаковку різними власноруч виготовленими або готовими елементами. Тут важливо дотримуватися «золотого правила» - якщо використовується однотонний папір, то упаковка буде гарно виглядати з яскравими додатковими елементами, наприклад, стрічками, бантиками, бісером тощо. А коли папір дуже яскравий та пістрявий, то він уже і так привертає увагу та виглядає незвично, тому не варто додавати до нього ще щось, крім перев’язочної стрічки.

Види пакувального паперу

Одні з найбільш якісних та екологічно чистих – це крафт та крейдований папір. Чим же вони відрізняються?

Крейдований папір виготовляється методом нанесення спеціальної субстанції, що містить крейду, на основу в декілька шарів. В результаті такий матеріал стає набагато міцнішим, приємним на дотик, водостійким та красивим. Має щільну структуру, отже захищає подарунок від подряпин, незначних опадів тощо.

Крафтовий папір – це дуже популярний пакувальний матеріал, що використовується не тільки звичайними людьми, але і великими компаніями для виготовлення брендованої продукції. Зроблений він із вторинної сировини, є міцним, повністю екологічним, але тим не менше додає солідності запакованому подарунку.

Якщо важливі всі технічні характеристики паперу, до прикладу при упакуванні подарунків діловим клієнтам чи партнерам, то при покупці варто звертати увагу на густину та товщину пакувального матеріалу, адже вони визначають його міцність.

Пакувальний папір також є універсальним у плані особистості того, кому вручається подарунок. Можна з легкістю вибрати відповідний дизайн як для чоловіків, жінок, так і для дітей. Також не є виключення ділові подарунки. В такому разі варто вибирати більш нейтральні кольори, але солідний матеріал, щоб підкреслити важливість стилю.

Вкрай важливим є момент вручення подарунку, а пакувальний папір якраз-таки допоможе створити святковий настрій. Тому ваш подарунок ніколи не залишиться непоміченим й суттєво збільшить рівень його значущості.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, подарунки
В тему