Поради

Що подарувати чоловіку на 60 років: ідеї подарунків

Що подарувати чоловіку на 60 років: ідеї подарунків

60 років – серйозний ювілей для чоловіка. Це час, коли чоловік вже знайшов себе у житті, реалізувався на професійній та сімейній ниві. Однозначно, цей ювілей не обійдеться без святкувань, теплих слів та, відповідно, подарунків для іменинника. Аби цей день запам’ятався, чоловіка треба оточити особливою увагою, щирими словами та підтримкою, а посилити святковий ефект допоможуть оригінальні подарунки від найближчих родичів, друзів та товаришів по роботі.

Не варто на такий серйозний ювілей дарувати щось формальне: подарунок повинен дійсно підходити імениннику, повинен бути вибраним із врахуванням персональних інтересів та смаків. Тому вибору презенту для ювіляра слід виділити чимало уваги.

То що ж подарувати чоловікові на 60-річчя, аби це гарантовано його вразило? Ми підкажемо оригінальні ідеї та варіанти, які не залишать іменинника байдужим та порадимо, що найліпше обрати у якості подарунка.

Поради, як вибрати подарунок чоловікові на 60 років

Підійти до вибору слід відповідально та прискіпливо, аби не отримати натомість лише формальну та не надто щиру подяку.

  • Не скупіться. Все таки йдеться про важливий для чоловіка ювілей, відтак «відбутися» милою дрібничкою не вдасться. Приготуйтеся до того, що за подарунок доведеться викласти певну суму грошей, а плануючи зробити щось особливе власноруч – що треба витратити чимало часу та зусиль. Якість коштує грошей, тож подумайте, чи було б вам приємно, якби на важливу життєву дату дарували абищо. Прекрасною ідеєю стане об’єднання сил – колезі-імениннику зробити подарунок від колективу; другу – подарувати від найближчих соратників; чоловіку, тату та дідусю – від родини. У цьому випадку легко придбати щось досить дороге, що вразить іменинника.
  • Врахуйте інтереси іменинника. Ідеально, якщо ідея подарунка співпадає зі світоглядом та смаками ювіляра, відповідає інтересам. Саме тоді відчувається, що подарунок персоніфікований, тобто обраний під конкретну людину. Враховуйте все: звички, риси характеру, хобі. Можливо, ювіляр захоплюється приготуванням став чи садівництвом – тоді подаруйте якісний набір ножів чи рідкісні декоративні рослини. Чоловік водить авто і обожнює дорогу – подаруйте вартісний відео реєстратор чи гарну стереосистему. Продовжувати цей перелік можна практично до нескінченності, але особисті вподобання допоможуть подарувати дійсно гідний подарунок.
  • Дотримуйтеся «субординації». Врахуйте, наскільки близькі ви із ювіляром. Коли ви маєте досить тісні стосунки, підійде більш особистий подарунок, якщо ж ви не надто близькі, краще зупинитися на ідеї із діловим презентом. Подарунки, зроблені власноруч, радять дарувати лише членам родини.
  • Звернуть увагу на упаковку. Вже обравши подарунок, не забудьте його гідно подарувати. Подарунок повинен зберігати інтригу тому краще упакуйте в спеціальний папір, але це мусить бути лаконічно та зі смаком – жодних пишних бантів чи блискіток.

Що подарувати коханому чоловікові на 60 років

Звісно, подарунок від дружини – особливо важливий, адже це саме та людина, яка знає іменинника найкраще, тож мусить втрапити точно в десятку та догодити ювіляру. Ось декілька варіантів подарунка на 60-річчя коханого чоловіка:

  • Ювелірні вироби. Красивий браслет чи ланцюжок додадуть чоловікові статусності. Обирати метал варто відповідно до вподобань, хай це буде золото чи біле золото – срібло у якості подарунку на 60-річний ювілей вважається недоречним.
  • Дорогий годинник. Аксесуар, який припаде до вподоби, напевне, кожному чоловікові. Подаруйте класичний швейцарський годинник, адже саме вони зарекомендували себе найнадійнішими у світі. Легко замовити гравіювання на годиннику та написати декілька слів, наскільки чоловік важливий для дружини. Існують забобони, що подарувати годинник – на розлуку, але хіба ж годинник стане причиною розставання, коли у родини все добре?
  • Шахи (нарди, шашки) ручної роботи. Цей інтелігентний та класичний вид спорту до душі багатьом людям. Оригінальні подарункові шахи стануть чудовим способом проводити час із друзями.
  • Подарунок до колекції. Коли чоловік захоплюється колекціонуванням, жінці варто трохи напружитися та знайти черговий предмет до колекції: старовинну монету, марку, люльку для куріння чи алкоголь. Алкоголь, до слова, не прийнято дарувати ювіляру, однак у випадку іменинника-колекціонера витримане віскі чи хороший бурбон він напевне оцінить.
  • Парфуми. Лише дружина може «вгадати» із подарунком, адже напевне знає смаки свого обранця.
  • Вироби зі шкіри. Стильний пасок, вишуканий гаманець чи візитниця доповнять колекцію чоловіка.
  • Масажне крісло. Подарунок, який допоможе коханому комфортно відпочивати після роботи вдома чи на дачі. Масажне крісло володіє спеціально вмонтованими роликами, які попрацюють над втомленими м’язами та подарують незабутній релакс.
  • Гамак чи гойдалка для саду – оптимальний варіант. Чоловіки зазвичай люблять облаштовувати благоустрій біля будинку чи дачі, тож схожий подарунок стане класною родзинкою.

Прекрасно, якщо дружина знає, чого чоловік давно хотів: можливо, він мріє про крутий набір інструментів або ж фірмову бритву? Ювілей – чудова нагода здійснити це маленьке бажання та подарувати саме те, що треба. Тим паче, що так дружина підкреслить, наскільки добре знає вподобання чоловіка.

Чоловіку буде дуже приємно, коли подарунок доповнять тепло й турбота його половинки. Зробіть для нього незабутній день: принесіть сніданок в ліжко, приготуйте улюблені страви та побалуйте коханого солодощами. Цілий день догоджайте йому та не забувайте розповідати, як любите свою половину.

Що можна подарувати колезі на 60 років

Ідей, що подарувати колезі, теж чимало. Співробітники мають знати особливості та орієнтуватися при цьому на особливості професії. Так, для роботи, пов’язаної із заповненням документів, легко замовити дорогу якісну ручку із гравіюванням чи підставку для ручок. Нині у спеціалізованих магазинах запросто віднайти нібито банальні речі у шедевральному виконані.

Також колеги можуть зробити замовлення портрета, який художник професійно виконає навіть із фото. Як варіант – портрет ювіляра укупі з родиною. Для цього слід таємно звернутися за допомогою до дружини, аби отримати відповідне фото.

Ще одна ідея, що подарувати – оригінальний настінний годинник, який запросто припасувати чи вдома, чи на роботі.  Як ідея подарунка для курця – оригінальна попільничка, виготовлена із коштовного скла, бороданю стовідсотково знадобиться хороший набір для догляду за вусами та бородою.

Коли колега у товаристві частенько любить смакувати чаєм чи кавою, у спеціалізованому магазині придбайте подарунковий набір із цих напоїв згідно зі смаками ювіляра. Оберіть аристократичні та дорогі напої, які припадуть до смаку співробітнику, проте він, можливо, не купував через високу вартість. У якості бонусу до подарунку гарно буде зробити сюрприз із пекарні – домовитися, аби на роботу наприклад, протягом тижня,  щодня доставляли улюблену свіжу здобу із оригінальними смаками.

Класним подарунком є книга – наприклад, колекційне видання, або подарунковий варіант творів улюбленого автора. Знайти такий презент без проблем у книжковому магазині або ж придбати через Інтернет. Чимало цікавих видань пропонують дуже круті книги про історію спорту,  різноманітні види захоплень тощо.

Ще колеги можуть зробити «емоційний» подарунок, наприклад, придбати квитки на матч улюбленої футбольної команди або ж зібратися та подарувати імениннику подорож у країну, про яку той давно мріяв. Варіантів безліч – сертифікати на курси із екстремального водіння, поїздка на сафарі, стрибок із парашутом – подарунок точно буде найоригінальнішим та запам’ятається надовго.

Подарунки чоловікові на 60 років своїми руками

Як ми вже згадувати, доцільно, коли цей подарунок підготують близькі родичі –  дружина чи діти. Найперше, що спадає на думку – подарувати імениннику шикарний домашній торт.

Цю ідею досить просто втілити, потрібно лише трохи натхнення та кулінарного таланту. Чоловіки зазвичай люблять солодке, а іменинний торт зі свічками та щемливим надписом, подарований у родинному колі, трішки розтопить серце ювіляра.

Прекрасна ідея подарувати чоловіку власноруч декорований набір для ванни – м’який рушник та теплий халат, на якому дружина дбайливо вишиє ім’я чи ініціали коханого.

Теплий в’язаний шарф та рукавиці, сплетені руками коханої дружини у холодну пору зігріватиме краще, ніж будь-який інший одяг. Тим більше, що реалізація ідеї не надто складна – досить знайти відео уроки рукоділля на просторах Ютубу та виділяти на це трохи часу кожного вечора. Зав’язати подарунок рекомендовано у кольорах, які до вподоби чоловіку.

«Чоловічий» букет – подарунок, який набирає популярності в останні роки. Чоловіку мода подарувати букет, сформований із кількох пляшок улюбленого напою та «закуски « до нього – сирів, ковбасок, хамону, риби, раків тощо. Він не складний у виконанні, але виглядає дуже цікаво.

Також родина може подарувати чоловікові книгу спогадів чи пам’ятний фотоальбом. Книга спогадів включає в себе знімки та листи зі спогадами від друзів та колег, а також короткі нотатки про особливі дати, досягнення та події. Натомість пам’ятний фотоальбом міститиме лише візуалізовану на світлинах історію, однак її легко викласти у хронологічному порядку. Попри те, що більшість чоловіків не надто сентиментальні, подібні подарунки без сумніву викличуть приємну ностальгію в іменинника.

Що краще не дарувати чоловікові на ювілей 60 років

Поряд із тим, що варто подарувати, не забувайте, чого краще не приносити чоловікові на святкування 60-тих уродин. Адже невдалий подарунок лише зіпсує настрій імениннику та, найпевніше, одразу після святкувань вирушить до купи непотрібний речей.

  • Краще відкинути ідеї, пов’язані із фішками декору та кухні: статуетки, вази, підсвічники, а також скатертини та набори посуду (виняток – якісні набори склянок для алкоголю, якщо чоловік його вживає). Не даремно тема оздоблення дому та кухні вважається жіночою, тому іменинник навряд чи захопиться навіть дуже дорогим фарфоровим сервізом.
  • Не даруйте нічого, що нагадуватиме про вік – різноманітні посвідчення пенсіонера, медалі чи піжами із надписом «ласкаво просимо в ряди пристарілих» іменинник може сприйняти неправильно попри те, що гість задумував подарунок саме як жарт. Просто не акцентуйте увагу на даті, щоб не створити неприємного ефекту.
  • Відкиньте ідеї із надто банальними та дрібними подарунками. Піна для гоління, набір шкарпеток чи пачка білизни – аж ніяк не варіант подарунка для чоловіка на таке серйозне свято. Так само і гроші, які, напевне, є зовсім невдалим варіантом. Він свідчить, що гість або не зміг придумати нічого цікавішого, або ж просто не заморочувався цим питанням.
  • Не варто дарувати ліки та й взагалі нічого, що напряму пов’язане із здоров’ям – апарат для вимірювання тиску, окуляри чи медпрепарати краще подарувати просто так, а не на День народження. Адже цей жест може бути сприйнятий як дуже грубий натяк на вік та погане здоров’я.
  • «Живі» подарунки, як кошеня чи собаченя – завжди велика відповідальність, адже істоти потребують догляду, уваги та часу. Тож дарувати їх не варто окрім випадків, коли іменинник гарантовано хоче бачити в своєму домі цю живність і матиме досить часу із нею займатися.
  • Недоречним на святкування вважається подарувати шоу-пародії чи гумористичні номери, не погоджені наперед із іменинником. Все-таки йдеться про «дорослий» ювілей, тому гості та й сам ювіляр можуть не зрозуміти і не оцінити задуму, особливо коли він не «впишеться» в загальну концепцію свята. Тобто якщо до фешенебельного ресторану чи на затишні домашні посиденьки увірветься «Дзідзьо» із пір’ям на голові та гучними піснями, виглядатиме цей подарунок геть недобре.

Моветоном також вважається дарувати алкоголь (крім випадків для колекціонера) та парфуми. Тому звертайте увагу на більш вартісні, статусні, а головне – потрібні подарунки, переглядаючи які згодом чоловік тепло згадуватиме того, хто його дарував.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: подарунки
В тему