Поради

Як вивести мурах з квартири

Як вивести мурах з квартири

Мурахи - це соціальні істоти, які, як правило, утворюють колонії, в яких індивіди виконують різні ролі. Молоді робітники, як правило, залишаються всередині гнізда, де вони обслуговують потреби королеви та підтримують або розширюють гніздо, тоді як старші робітники кочують з гнізда, щоб отримати їжу для колонії. Саме цих старших робітників ви бачите, коли зараження мурахами стає очевидним. Ефективними у протидії мурахам можуть бути кориця, мелений чорний перець, лавровий лист, цілі гвоздики, червоний порошок чилі, червоний перець пластівці, сіль, мудрець. Спробуйте поширити одне чи більше таких рішень навколо вікон, дверей, отворів, плінтусів тощо. Посипання кайенського перцю навколо тріщин також може відштовхувати мурах від входу в будинок.

Причини появи мурах

Мурахи шукають у вашому домі дві речі: їжу та воду. Навіть найчистіші будинки можуть мати проблеми з мурахами. Звичайно, на ринку є багато приманкок та спреїв, але є також натуральні продукти, які можна використовувати, щоб принаймні зменшити кількість шкідників. Комахи залишають позаду хімічний слід, коли знаходять джерело їжі або води, щоб сказати іншим, куди йти. Протріть мурашину стежку чимось, наприклад, використайте лимонний сік, щоб зламати ланцюг.

Мурахи тяжіють до джерел їжі, зокрема солодощів, м’яса та крохмалів. Більшість мурашок - це лише незручність. Деякі можуть зариватися у їжу, а інші можуть завдати шкоди деревині, але вони, як відомо, не несуть хвороби. Переважна більшість видів мурашок - мешканці садів, які приносять більше користі, ніж шкоди - наприклад, провітрювання ґрунту чи боротьба з шкідниками.

Хоча мурахи зазвичай переходять всередину будівель через погодні умови, вони набагато більше шансів створити табір, якщо є достатній запас продуктів харчування. Певні матеріали, що знаходяться у вашій квартирі, як мокра або гнила деревина, можуть стати ідеальними умовами для створення мурашок.

Народні засоби проти мурах

Проведіть спочатку глибоке прибирання вашої квартири - підмітайте та витріть усі куточки, вийміть сміття, очистіть нутрощі сміттєвого бака та очистіть всю їжу з прилавків. Нарешті, обприскайте будь-які місця, де ви бачили мурашок раніше - так, вони залишають ароматний слід для інших - оцтом з однієї частини з водною сумішшю з трьох частин у пляшці з пульверизатором.

Борна кислота

Уникайте спокуси просто використовувати пестициди, щоб розпорошити видимих ??мурах, що йдуть по стежках у вашому будинку. Пестицидні спреї можуть усунути декілька видимих ??мурашок, але більше швидко замінить їх, і ви ніколи не досягнете реального прогресу в усуненні зараження. Натомість використовуйте цих робочих мурах як путівку в колонію, розміщуючи приманку для них, щоб перенести назад у приховане гніздо.

Приманки для мурашок - їстівні матеріали, зазвичай солодкі, цукристі вуглеводи, змішані з токсичними для мурах речовинами, але які мають мінімальну токсичність для тварин або людини. Деякі мурашині приманки в основному виготовляються з борної кислоти, природної речовини, яка абсолютно не токсична для людини. Приманка працюватиме найефективніше, якщо ви будете підтримувати інші поверхні в чистоті, так що приманка є єдиною солодкою речовиною, доступною для залучення мурах.

Змішайте 1 склянку цукру, 4 чайні ложки борної кислоти та 3 склянки води у великій ємності. Вільно упакуйте кілька маленьких баночок ватними кульками, після чого наповніть сумішшю. Пробийте отвори в кришках й накрутіть їх на банки. Поставте поблизу мурашиних пагорбів.

Дріжджі

Дріжджові пастки для мурашок створити дуже легко: змішайте 1/3 склянки патоки, 6 столових ложок цукру та 6 столових ложок діючих сухих дріжджів у гладку пасту. Розкладіть суміш по пластикових кришках і поставте кришки біля пагорбів мурашок. Для проблем з мурахами всередині будинку розкладіть пасту на картоні та розмістіть біля районів, де вони подорожують. На жаль, мурахи застрягнуть. Почекайте, поки суміш патоки покриється шкідниками, а потім викиньте.

Ароматерапія

Ефірні олії насправді мають цілий ряд застосувань по дому, включаючи боротьбу з мурахами у квартирах. Масло кориці та м’яти - це два добре задокументовані природні репеленти. Додайте кілька крапель будь-якої олії у пляшку з водою та нанесіть на точки входу мурах. Масло м’яти також показало свою ефективність й проти мишей.

Кавова гуща

Якщо ви хочете бути трохи добрішими, є кілька природних альтернатив, які також роблять свою роботу по відлякуванню мурах. Розкладіть використовувану кавову гущу навколо мисок для домашніх тварин та інших областей, де ви хочете відбити мурах. Мурахи відштовхуються сильним запахом, що випускається завареною кавовою гущею.

Ефективні препарати проти мурах в квартирі
Ефективні препарати проти мурах в квартирі

Ефективні отрути

Хоча це звучить дивно, головне для усунення видимих ??мурашок - орієнтація на тих, кого ви не бачите. Це тому, що королева - та, яка відкладає всі яйця - ніколи не залишає гнізда. Вона просто залишається там, годуючись робочими мурахами. Тож якщо все, що ви робите, це обприскування видимих ??робочих мурашок пестицидами, королева просто виробляє більше, щоб зайняти їх місце, і ваша зараження ніколи не закінчується.

Ключовим моментом є націлювання на королеву мурашку, і це може бути досить складно, оскільки гнізда часто глибоко заховані за стінами або під бетонними плитами.

Профілактика

Найкращий спосіб боротьби з мурахами - це видалити все, що б приваблювало їх в першу чергу. Тримайте їжу на кухні належним чином, очистіть прилавки, полиці та висувні ящики, щоб видалити крихти та розливи, та переконайтеся, що ви ніколи не залишаєте брудні тарілки або продукти у смітті більше доби. Щоб непрохані відвідувачі не вторглися у будинок, усуньте вологу або стоячу воду поблизу будинку, відремонтувавши просочені шланги та інші трубопроводи, випускні канали, каналізаційні трубопроводи та конденсаторні лінії кондиціонера. Крім того, тримайте гілки дерев та інші рослини, відрізані від будинку, оскільки мурахи часто використовують ці гілки, щоб потрапити до будинків.

Інші поради:

  • Ущільнюйте тріщини та щілини навколо віконних та дверних рам, навколо плінтусів та інших місць, де ви помітили мурашок.
  • Закрийте отвори навколо кабельних труб і проводів мідною сіткою або іншим відповідним матеріалом.
  • Мурахи, як правило, не люблять крейдяних речовин, таких як власне крейда, дитяча присипка або розпушувач. Лінія порошку може зупинити їх вхід до вашого будинку.
  • Зберігайте свої сиропи, цукри та все, що приваблює мурашок, у герметичних контейнерах або покладіть їх у холодильник.
  • Неправильна утилізація може зробити квартиру гарним місцем для отримання їжі. Чим більше сміття на підлозі, тим більше мурашок прийде його дістати. Сміття у мішку також не зупинить мурах. Варто частіше виносити його, особливо в теплі пори року.
  • Регулярно перевіряйте під мийками місця вологи та ремонтуйте герметичні труби.

Якщо мурахи постійно прокрадаються до їжі вашого вихованця, ви повинні знати, що мурашки не можуть плавати. Помістіть миску з собачою або котячою їжею у неглибоку миску, наповнену водою, і мурахи не зможуть дістатись до їжі. Власники будинків повинні пильно стежити за ознаками зараження та вживати заходів, якщо мурахи виявлені. Якщо нічого з цього не працює, і мурашок справді не вдається позбутися, можливо, пора викликати винищувача.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему