Поради

Як вибрати термобілизну?

Як вибрати термобілизну?

Базові шари одягу тепер важливі для піших прогулянок, прогулянок та всієї активності на свіжому повітрі, а також для збереження тепла взимку. Базовий шар - це шар одягу, який є найближчим до шкіри та майже виступає «другою шкірою», яка підтримує температуру тіла теплою або прохолодною. Основні шари та термобілизна забезпечують шар тепла, у той же час вбираючи та відводячи піт, щоб людині було зручно під час руху.

Що таке термобілизна та її призначення

Термобілизна - це універсальний одяг, який продається у різних тканинах та стилях, які принесуть користь у різному кліматі, умовах та заходах. У більшості випадків вона буде виготовлена з синтетичного матеріалу, тому її називають базовим шаром, термічним або компресійним.

Термобілизна випускається з різною вагою, й кожний варіант пропонує різні переваги. Легка вага більш сприятлива для помірних температур, а також є переважною для високого рівня аеробної активності. Середня вага є найбільш універсальною, і її часто використовують для найрізноманітніших видів спорту та відпочинку. Більш товста та тепла термобілизна використовується у експедиції або довготривалих походах при низьких температурах, коли потрібно більше тепла.

Принципи роботи та характеристики термобілизни

Основні шари та термобілизна зазвичай розбиваються на два типи - верхівки та нижня частина. Для літніх або теплих температур короткий рукав та жилети - найкращі варіанти діяльності. Взимку довгий рукав часто є найкращим вибором. Однак короткий рукав працює залежно від того, що ви робите. Довгі рукави дозволять зігрітися та захистять від будь-якої погоди або вітру. Низ базового шару чудово підходить для додавання додаткового тепла під штани або як окремий шар під час бігу. Знизу також є компресійні шорти, які додають утримання тепла і запобігають хворобливість м’язів під час занять спортом.

Синтетичні тканини найкращі для стиснення м’язів. Ось чому компресійні шорти, компресійні рукави та жилети є поширеним видовищем у футболі, регбі, баскетболі, тенісі та інших видах спорту. Основні шари традиційно розроблені, щоб утримати тепло тіла та позбавити від поту й вологи. Ось чому базові шари не є водонепроникними.

З чого роблять термобілизну

Синтетичні базові шари, як правило, найдешевші та найчастіше зустрічаються серед магазинів та брендів. Синтетичні теплові шари легкі, швидко висихають та забезпечують відмінний відвід вологи від шкіри. Це робить їх ідеальними для активних занять енергією та спортом, тому вони є звичним видовищем серед спортсменів, де їх тіло постійно рухається.

Різновиди термобілизни:

  • Бавовна не є гарним вибором для термобілизни, оскільки матеріал не утеплює, а зберігає тіло більш прохолодним. Основна мета базового шару / нижньої білизни - це управління вологою (транспортування потоку від шкіри) та додавання при цьому ступеню ізоляції, тому використання будь-якого матеріалу, який не забезпечує ізоляцію, є лише додатковим чи навіть зайвим шаром одягу.
  • Вовняні матеріали - найвідоміша та найулюбленіша термобілизна, яка користується високою популярністю. Вовна мериноса - найпопулярніший вибір, оскільки вона не викликає свербіж, як інша вовна. На відміну від деяких синтетиків, вовняні волокна неабразивні, що робить їх придатними для чутливої ??шкіри.
  • Суміші з вовни / поліестеру та вовни / поліпропілену популярні, оскільки пропонують переваги як вовни, так й синтетичних матеріалів.

Шерсть мериноса - це найбільш природне тепло з усіх тканин базового шару. Шерсть мериноса регулює температуру тіла, зберігаючи приємне тепло, запобігаючи перегріванню - ідеально підходить при походах.

Види термобілизни
Види термобілизни

Види термобілізні та яку білизну куди краще одягати

Найкращим базовим шаром для буде той, який відповідає розмірам тіла та має дизайн, який зручно носити. Окрім того, що водяна пара може потрапляти через дихаючу тканину, основні шари допомагають організму регулювати температуру, відбираючи вологу (відтягуючи її) від шкіри та поширюючи її на більш широку поверхню, щоб швидше випаровуватися.

Основні шари працюють, доповнюючи природні системи зігрівання та охолодження організму. Коли ви неактивні, базовий шар функціонує як тепловий шар, який захоплює тепло між тканиною та шкірою.

Теплозберігаюча термобілизна

Ми втрачаємо тепло тіла різними способами. Сюди відносять провідність, де тепло передається від теплішого твердого предмета до більш холодного твердого предмета. Основна робота термобілизни - це боротьба з випарним охолодженням. Перемички з флісу працюють як ізолятори - або борці з конвекцією-тепловтратами. Вони тримають повітря близько до шкіри на місці, так що як тільки тіло прогріється, примхливий вітер не задує його, й швидкість, з якою він просочується в прохолодне зовнішнє повітря, сповільнюється.

Вологовиводяча (функціональна) термобілизна

Хоча термічні вироби забезпечують певну ізоляцію, головна їхня робота - боротьба з випарним охолодженням. Мокрий відчуває себе набагато прохолоднішим. Це тому, що вода випаровується, вона виводить енергію (у вигляді тепла) далеко від шкіри. Суміші з вовни, бамбука та синтетичні тканини, такі як акрил, мають відмінні властивості для прагнення зберегти суху та теплу шкіру під час роботи на відкритому повітрі.

Теплозберігаюча + вологовиводяча термобілизна (гібридна)

Гібридна термобілизна виконує одразу декілька функцій, а саме зберігає тепло та відводить лишню вологу від шкіри. Зазвичай це вовняні варіанти, оскільки вовна здатна поглинати 30% рідини від своєї ваги, щоб відчуватися мокрою. Синтетичні-мериносні суміші мають на меті отримати переваги обох тканин, пропонуючи при цьому високоякісний базовий шар за вигідною ціною.

Як вибрати термобілизну?
Як вибрати термобілизну?

Як правильно вибрати термобілизну?

Вибір правильної термобілизни дуже важливий, оскільки вона часто досить дорога. Перше, про що варто подумати, коли справа стосується термобілизни - це матеріал. Крім типу тканини варто врахувати також вагу. Якщо ви шукаєте повсякденну довгу нижню білизну, рекомендується вибрати щось легке та тонке, щоб підсунути під джинси або сорочку з довгими рукавами. Якщо ви плануєте активність у більш холодну погоду, вам захочеться чогось важкого, щоб зігріти у сильний холод. Також треба звернути увагу на стиль термобілизни. Зазвичай представлені набори з двох частин, які поставляються з верхом з довгими рукавами та облягаючими лосинами. Однак, іноді ви знайдете верхівки та нижні частини, які продаються окремо.

Ви також можете натрапити на повний цільний тепловий костюм. Хоча досить рідкісний костюм є дуже корисним для екстремальних холодів, коли ви хочете мати постійний тепловий захист замість проміжку між верхом та низом.

Окрім усіх основ, деяка термобілизна оснащена додатковими функціями, на які варто звернути увагу. Ви можете знайти термобілизну, яка має отвори для пальців у рукавах (чудово підходить для катання на лижах), невеликі кишені або відсіки збоку або у поясі для телефону або накладки, високі горловини, виріз, захист від УФ.

Як підібрати термобілизну за розміром

Синтетика повинна бути дуже щільною до шкіри, надаючи при цьому велику гнучкість для руху. Але це не означає, що потрібно придбати для додаткового стиснення м’язів менший розмір, ніж зазвичай. Тканина, що підходить, повинна бути у безпосередньому контакті зі шкірою.

Який би стиль ви не вибрали, переконайтесь, що підбираєте приталені, еластичні термали. Ви можете шукати термін «чотиристороннє розтягнення», яке вказує на те, що термобілизна дійсно така ж еластична, як ви хочете. Вона буде найзручнішою, забезпечить вам найширший діапазон мобільності та збереже тіло найтеплішими.

Як прати термобілизну: рекомендації по догляду

Коли ви знайдете ідеальну термобілизну, вам захочеться подбати про неї, щоб вона зберігала свою форму довгі роки. Ключовим моментом є якомога менше прати її, що розумно, враховуючи, що більшість термобілизни має тканини, стійкі до запаху, та властивості, що відводять вологу. Нечасте прання допоможе зберегти ці якості.

Термобілизну зазвичай перуть у машинці у холодній або прохолодній воді, а потім вивішувати для висихання. Уникайте миття їх у гарячій воді, оскільки це призведе до усадки, незалежно від матеріалу. Також уникайте пом’якшувачів тканин, відбілювачів та інших жорстких хімічних речовин. Не забудьте ознайомитися з індивідуальними інструкціями щодо прання конкретного різновиду білизни, щоб переконатися, що ви правильно ставитеся до них. Мінімізація прання не тільки корисна для одягу, але й для навколишнього середовища.

Кращі бренди термобілизни

Ціна міцної термобілизни варіюється від 25 до 110 доларів, залежно від розміру, якості та марки. Подумайте про довговічність одягу та репутацію бренду, а не лише про початкову ціну покупки. Завжди найкраще перевірити відгуки клієнтів, щоб переглянути досвід інших людей.

Guahoo

Фінський Guacho - це стандарт якості, комфорту, стилю та надійності. Цей бренд представляє покупцям дуже широкий асортимент термобілизни, призначеної для активного та повсякденного носіння. Термобілизна виготовляється з інноваційних матеріалів: поліамід, поліестер, віскоза, нейлон, акрил, поліпропілен, бамбукові та соєві волокна, які поєднуються зі звичайним матеріалом: ангорська, мериносова та звичайна вовна, бавовна. Є декілька серій, у тому числі, повсякденна та спортивна.

Марк Формель

Термобілизна Mark Formelle – це продукція білоруського бренду. Базовий одяг для холодної погоди компанія виробляє за австрійськими технологіями. Його можна використовувати під час активних занять спортом, походів та рибалки у будь-яку пору року. Матеріал добре відводить вологу від тіла та зберігає тепло.

Woodland

Компанія запропонувала 7 різних моделей термобілизни, яка може використовуватися у морозну погоду. Матеріал максимально комфортний у носінні, має антибактеріальний ефект та дуже добре тягнеться.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: одяг, відпочинок, Здоров'я
В тему