Поради

Як схуднути і не набрати вагу знову: поради науковців

Як схуднути і не набрати вагу знову: поради науковців

Процес схуднення рідко буває приємним, адже доводиться обмежувати себе у їжі, відмовитися від улюблених продуктів та добряче попітніти у спортзалі. Однак ще більш прикро, якщо після стількох зусиль вага починає повертатися, зводячи нанівець тривалі страждання. Аби цього уникнути, пропонуємо вам прислухатися до порад науковців.

Дотримання цих правил допоможе утримати чудову форму та назавжди розпрощатися із ненависною зайвою вагою, йдеться у публікації у газеті «Твій вибір».

  • Ситно снідайте. Завжди. Дослідження показало, що у жінок, котрі насолоджуються ситним сніданком, швидше падає грелін – гормон голоду, – ніж у тих, хто мало снідає. Це означає, що, коли ви не поснідаєте, будете більш схильні до вживання шкідливих калорійних продуктів впродовж дня.
  • Закінчуйте сніданок чимось солодким. Балуйте себе десертом, але тільки зранку. Упродовж дня цукор перегорить на енергію, але організм уже не вимагатиме порції солодкого.
  • Не пийте нічого, крім чаю, кави і води. Солодкі води і соки – це рідкі цукерки: у 567 г напою – 18 чайних ложок цукру і понад 240 калорій, ще й нульова поживна цінність. Крім того, солодка вода є одним із найбільших каталізаторів ожиріння.
  • Пийте чорну каву. Вона на 12% покращує метаболізм впродовж наступних трьох годин. Але не вживайте більше від трьох чашок кави щодня.

    рекомендують вживати чорну каву
    рекомендують вживати чорну каву

  • Обмежте вживання вина і пива. Один кухоль вина – 125 калорій. А ще запах алкоголю робить мозок більш вразливим до запаху їжі, змушуючи вживати більше.
  • Пийте склянку холодної води перед кожним прийомом їжі. Це на 30% збільшує швидкість обміну речовин упродовж наступної години.
  • Запасайте холодильник овочами. Свіжі сезонні овочі мають найбільшу поживну цінність, а заморожені овочі – на другому місці. І те, й інше виручить вас, коли перед сном захочеться чогось перекусити.
  • Зменште споживання м’яса. Порція чорних бобів дасть 15 грамів білка, а гриби можуть замінити фарш у більшості рецептів.
  • Збагатіть раціон кисломолочними продуктами. Вони багаті на кальцій та вітамін D, допомагають наростити м’язову масу і покращити метаболізм. А гормон кальцитріолу, який у них міститься, допомагає зберегти кальцій для міцності кісток і, в той же час, доручає вашим жировим клітинам менше перетворювати цукор на жир і спалювати більше калорій.
  • Наситьте організм білком. Жінкам потрібно близько 46 г білка на день, чоловікам – 56 г.
  • Мононенасичені жирні кислоти, що є у горіхах та насінні соняшника, кунжуті, льоні, теж допомагають втратити вагу: вони змушують довше жувати, а відтак – не переїсти. Крім того, допомагають на більш тривалий час почуватися ситим.
  • Стережіться зайвого цукру. Середньостатистична людина вживає 22 чайні ложечки цукру щодня, а норма – втричі менша. Тож, перш ніж підсолодити каву або чай, врахуйте, що цукор є у хлібі, майонезі, соусах, меді.
  • Наповніть раціон рибою. Жирні кислоти Омега-3 у лососі, тунці, оселедці та іншій рибі підсилять здоровий баланс жиру в крові та допоможуть регулювати метаболізм.
  • Вирощуйте і якнайбільше споживайте шпинату. Темна зелень багата на магній, який регулює більш ніж 300 функцій в організмі. Зокрема, нормалізує рівень цукру в крові і рівень інсуліну.

    шпинат - дуже корисний продукт
    шпинат - дуже корисний продукт

  • Перед тим, як з’їсти бутерброд, з’їжте суп. Тоді калорійного бутерброда вам захочеться меншу порцію.
  • Перейдіть на хліб грубого помелу. Науковці провели дослідження й побачили: жінки, чиї дієти містили найбільше зародків пшениці, чорний хліб і висівкове печиво, мали на 49% нижчий ризик значного збільшення ваги впродовж тривалого часу.

Дотримання цих простих порад дозволить тримати себе у формі!

УВАГА! ПЕРЕДРУК ПУБЛІКАЦІЇ БЕЗ ДОЗВОЛУ РЕДАКЦІЇ ЗАБОРОНЕНИЙ! 

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: здоровий спосіб життя, схуднення
В тему

Останні матеріали