Поради

Як схуднути за допомогою йоги?

Як схуднути за допомогою йоги?

Чи можна схуднути за допомогою йоги і за скільки часу буде помітний результат? Це хвилює будь-якого новачка, який мріє мати ідеальне тіло через виконання фізичних вправ з йоги. 

Відповіді на це неоднозначне питання не дасть ніхто. Є чимало чинників, котрі впливають на результат виконання асан йоги. Це і спосіб життя початківця, котрий вирішив практикувати йогу, тобто його харчування, емоційний стан і налаштованість на перемогу над самим собою.

Кожна людина, котра вирішила схуднути за допомогою йоги повинна усвідомити, що йога - це вчення про світ у кожному з нас і світ навколо нас та про їх взаємодію, а не про схуднення. Зменшення сантиметрів в талії - лише приємний бонус до ваших старань.

То чи допомагає все-таки йога схуднути? 

Так, йога допомагає схудненню, однак варто врахувати, що:

  • йога - це не спорт.

Тут не потрібно прикладати максимум зусиль, щоб досягти бажаного. Йога не практикує насилля над власним тілом, а, навпаки, гармонію з ним. Вона навчає його чути, відчувати і розуміти. Освоївши ці знання, будь-хто зможе виявити причини надмірної ваги та працювати над її подоланням.

  • результат йоги довготривалий.

Якщо займатися йогою стане для вас звичкою, то ви з часом помітите багато позитивних змін у собі: ви станете стрункішими, тіло буде витривалішим, гнучкішим. А найважливіше, ви досягнете внутрішньої гармонії й будете стійкішими до життєвих негараздів та стресів.

Читайте також: Як почати займатися йогою вдома з нуля (відео)

Однак на все це потрібен час. А результат від займання йогою помітний не відразу, а після тривалих місячних, а то й річних практик. Родзинкою у цьому є те, що результат зберігається довше. Ще ніхто після йоги не втрачав швидко досягнутого і не набирав зайвого. Зазвичай новачки, котрі практикували йогу для початківців, поступового переходять до більш складних вправ для покращення результату.

  • йога не вимагає дотримуватися норм вегетаріанства та виснажливих дієт.

Лише справжні йогити, для яких філософія йоги стала основою життя, дозволяли собі місячні голодування та постійні практики та медитації. Для людей, котрі практикують фізичну складову йоги, ані дієти, ані обмеження у споживанні м’ясних страв не є обов’язковими. 

Йога для схуднення
Йога для схуднення

Як будь-яке вчення, йога навчає здорового способу життя, яке неможливе без правильного харчування. Певна річ, десяток бургерів після йоги не зробить вашу талію тоншою, а здоров’я міцнішим.

  • схуднення через йогу залежить від мислення.

Заняття йогою дієве, коли ви мислите позитивно і не допускаєте можливості провалу. Потрібно, щоб ваша підсвідомість програмувала омріяний вами успіх. Як стверджує Джон Кехо, свідомість творить дійсність, а ми творимо свідомість.

Йога для схуднення
Йога для схуднення

Як реально схуднути від асан йоги?

Все залежить від вас. Якщо ви початківець і в йозі цілковитий нуль, то не варто очікувати швидкого схуднення. Можна розпочати з виконання простих фізичних асан двічі на тиждень, доводячи себе поступово до щоденних занять.

Нехай це стане вашим ритуалом на кожен день а через місяць переросте у позитивну звичку.

Коли досягли цього, можете сміливо переглянути свій щоденний раціон харчування і виключити з нього ті продукти чи страви, які найбільш шкідливі для вашого організму своєю калорійністю.

Найбільш дієвою для схуднення є хатха-йога та її різновиди, де кожна асана спрямована на розвиток тонусу якомога більшої кількості м’язів як зовнішніх, так і внутрішніх. 

Якщо у вас за плечима багаторічний досвід занять йогою і ви відчуваєте, що готові до більших фізичних навантажень, то не зупиняйтесь на досягнутому. Зараз для отримання максимального результату у схудненні можна займатися фітнес-йогою чи навіть силовою йогою. Однак ви повинні бути до цього готові як фізично, так і морально. 

Йога для схуднення
Йога для схуднення

Як швидко можна схуднути від занять йогою?

Терміни в цьому питанні досить умовні. При збалансованому харчуванні, регулярних заняттях та позитивному мисленні перші результати ви помітите швидко. Декому вистачає декількох тижнів, декому місяців, іншим років, щоб відчути себе стрункішим.

Головне не зациклюватися на схудненні, а на тому, як позитивно йога впливає на ваше самопочуття та світосприйняття. 

Дозвольте любите собі себе такими як ви є, не забуваючи дбати про своє здоров’я, і станете стрункішими та привабливішими як приємний бонус за ваші старання. 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоровий спосіб життя, схуднення
В тему