Поради

Твій корисний сніданок: пиріг пастуха

Твій корисний сніданок: пиріг пастуха

Приготуйте на сніданок страву ірландської кухні.

Хоч ця страва і носить назву пиріг пастуха, або котеджний пиріг, як ще часом її називають, хоч ця назва більш обширна, насправді – це не що інше, як картопляна запіканка з м'ясом та овочами, ідеться на Picantecooking.

Інгредієнти.

Для фаршу:

  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 600 грам баранячого або яловичого фаршу
  • 1 морквина, натерти на крупній тертці
  • 1 цибулина, порізати кубиками
  • 4 зубці часнику, вичавити
  • 2 ч.л. вустерського соусу
  • 450 мл помідор у власному соку разом з соком, подрібнити
  • 100 мл червоного сухого вина
  • 120 мл бульйона
  • 150 грам зеленого горошку, заморожений не розморожувати
  • Сіль та чорний мелений перець за смаком

Для картоплі:

  • 600 грам картоплі, почистити, порізати кубиками
  • 60 мл вершків 30%
  • 50 грам вершкового масла, порізати кубиками
  • 2 жовтки
  • 30 грам сиру Чеддер, дрібно натерти
  • Сіль до смаку

Приготвання.

1) Духовку розігріти до 180?С.

2) У великій сковорідці розігріти рослинну олію. Додати цибулю та часник. Обсмажувати, часто мішаючи, до м'якості цибулі.

3) Додати м'ясо і смажити поки м'ясо почне рум'янитись.

4) Додати моркву і тушкувати, помішуючи, поки морква почне м'якнути.

5) Влити бульйон і вино, тушкувати, помішуючи, майже до повного випаровування рідини.

6) Додати помідори і добре перемішати. Тушкувати до майже повного випаровування соків.

7) Поки м'ясо тушкується, відварити до готовності картоплю у великій кількості підсоленої води. Відцідити.

8) У невеликому посуді розігріти вершки і 30 грамів вершкового масла.

9) Картоплю подрібнити через картопляний прес або товкачем. Додати масло з вершками та жовтки. Добре перемішати.

10) Коли майже вся рідина з м'яса випарувала, додати зелений горошок, добре перемішати.

11) Викласти м'ясну начинку на дно жаротривкої форми.

Зверху викласти картоплю, розрівняти так, щоб покрити усю поверхню запіканки рівномірно. Посипати картоплю сиром та розкласти решту шматочків вершкового масла на поверхні.

12) Вставити пиріг пастуха в духовку і пекти 35-45 хвилин. Поверхня запіканки повинна добре підрум'янитись і все разом ще добре пропектись.

Дістати пиріг пастуха з духовки й подавати одразу ж!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сніданок, харчування, рецепти
В тему