Поради

Хороші фільми, які вчать цінувати життя

Хороші фільми, які вчать цінувати життя

Мабуть, найбільша проблема людини в тому, що вона не цінує те що має. Аби зрозуміти наскільки ви щасливі, просто подивіться ці хороші фільми.

Це фільми, які змусять вас плакати; фільми, які мотивують; фільми, які вчать цінувати буденні речі.

Герої цих картин, незважаючи на всі труднощі, дорожать кожною прожитою хвилиною, заповнюють її позитивом, добром та надією. Доля дуже непередбачувана, тому не чекайте доки вона повідомить вам, скільки часу лишилося. Живіть зараз!

Сім душ (2008)

Життя Тіма Томаса зруйнував нещасний випадок. Користуючись мобільним за кермом, чоловік спричинив ДТП, в якій загинуло сім людей. Серед потерпілих була і його кохана. З того дня душі чоловіка немає спокою.

Через рік після аварії, Тім віддає свою легеню брату. Так він розуміє, що виправити свою помилку не вдасться, але він може відновити баланс у всесвіті, врятувавши сім душ.

Тепер Тім шукає людей, яким подарує життя.

В головних ролях: Вілл Сміт, Розаріо Доусон, Вуді Харрельсон.

Цитата з фільму: І, будь ласка, перестаньте сумніватися. Згадайте все, про що я прошу, і, звичайно, радійте життю!

Хатіко: Вірний друг (2009)

Друзі бувають різні. Свого найкращого товариша, професор університету Паркер Вілсон зустрів на вокзалі. Ним виявилося загублене щеня. Доки песику шукали господаря, Паркер прив’язався до нього. Так і не знайшовши власника, чотирилапий, якого професор назвав Хатіко, залишився у нього.

Щоранку пес проводжав господаря до вокзалу. Щовечора Паркер зустрічав свого улюбленця на тому ж місці. Хатіко буде вірно чекати свого господаря, навіть після його смерті.

В головних ролях: Річард Гір, Джоан Аллен.

Цитата з фільму: Потрібно полюбити все навколо, не звертати уваги на негатив. Бути щасливим – означає бути розумним.

Пам’ятна прогулянка (2002)

Лендон Картер найпопулярніший хлопець в школі. Не дивно, що юнак неодноразово, розважаючись з друзями, влипав у неприємності. Та останній його жарт мав трагічні наслідки.

Через це Лендона наказують: тепер він має прибирати школу, у вихідні допомагати дітям, які відстають у навчанні та грати у спектаклі.

Неабиякий інтерес до Картера проявляє Джеймі Салліван, – тиха та скромна донька місцевого священика. Дівчина допомагає красунчику репетирувати його роль, а натомість просить не закохуватися в неї. Хлопець приймає цю угоду, навіть не підозрюючи, які випробування чекають його попереду.

В головних ролях: Шейн Вест та Менді Мур.

Цитата з фільму: Спробуйте змінити себе, і ви зрозумієте, наскільки мізерні ваші шанси змінити інших.

Читайте також:

Прихована краса (2016)

Говард Інлет – був щасливчиком. Удача сама липнула йому до рук. У нього була перспективна робота, вірні друзі та любляча сім’я. Та після смерті донечки все зникло. Тепер він ховається від реальності та просить у листах відповідей у Часу, Любові та Смерті. Але чи готовий він почути правду від того, з ким листується?

В головних ролях: Вілл Сміт, Кейт Вінслет, Кіра Найтлі, Едвард Нортон, Гелен Міррен.

Цитата з фільму: Любов. Час. Смерть. Ці три абстракції об’єднують всіх до єдиного жителя планети Земля. Кожен день ми потребуємо любові, шкодуємо, що у нас мало часу, і боїмося смерті.

Солодкий листопад (2001)

Нельсон Мосс – типовий кар’єрист. Доки він заробляє гроші, життя проходить повз. Натомість Сара Дівер цінує кожну хвилину. За іронією долі ці двоє зустрічаються. Нельсон підставляє Сару на тесті і вона залишається на місяць без прав, а отже і без автомобіля.

Жінка знаходить Мосса та робить йому незвичайну пропозицію: місяць вона вчитиме його, як правильно жити.

Нельсон вважає Сару божевільною, та вже наступного дня, через неочікуваний поворот долі, приймає її пропозицію.

В головних ролях: Кіану Рівз та Шарліз Терон.

Цитата з фільму: Мені не дано жити нормальним життям, тому доводиться придумати своє, ненормальне.

Мачуха (1998)

У Ізабель та Люка чудовий роман, який невдовзі переросте у щось серйозне. Єдине, що заважає їхньому щастю – діти Люка від першого шлюбу. І справа зовсім не в тому, що Ізабель не готова стати матір’ю малюкам, а в тому, що самі діти не сприймають мачуху.

Проте Ізабель готова взяти на себе роль подруги, а функцію мами залишити Джекі, – колишній дружині Люка. От тільки ніхто з них не знає, що дні Джекі полічені…

В головних ролях: Джулія Робертс, Сьюзен Сарандон, Ед Харріс.

Цитата з фільму: Тільки так можуть люди залишатися на цій землі вічно, тому що хтось пам’ятає про них.

Достукатись до небес (1997)

Мартін Брест та Руді Вурлітцер навряд чи б подружилися, якби стикнулися на вулиці. Проте хлопці сусіди у лікарні, де останніх днів доживають невиліковно хворі пацієнти. Добряче випивши і розговорившись, Мартін дізнається, що Руді не бачив моря.

Викравши авто на стоянці, товариші по нещастю, грабують заправку. І лише згодом знаходять у багажнику кейс з грошима. Що це: подарунок небес чи випробування?

В головних ролях: Тіль Швайґер та Ян Йозеф Ліферс.

Цитата з фільму: На небі тільки і розмов, що про море і про захід. Там говорять про те, як здорово спостерігати за величезною вогняною кулею, як вона тане у хвилях... і ледве видиме світло, немов від свічки, горить десь у глибині...

Читайте також:

Винні зірки (2014)

Хейзел Ґрейс Ланкастер вважає себе звичайною 16-річною дівчиною, хоча в 13 їй поставили діагноз рак щитоподібної залози і відтоді вона бореться з хворобою. І один із методів подолати депресію – спілкування з такими ж важкохворими людьми. Там, у групі підтримки Хейзел знайомиться з Оґастусом Уотерсом, який запевняє дівчину у тому, що вона незвичайна.

Підлітки відразу знаходять спільні інтереси, а їхня дружба переростає у кохання. От тільки навряд чи історія двох смертельно хворих заокханих може бути щасливою…

В головних ролях: Шейлін Вудлі, Енсел Елгорт.

Цитата з фільму: Без болю як би пізнали ми радість?

Мій ангел-охоронець (2009)

Енн Фіцджеральд 11 років і вона була народжена з єдиною місією – врятувати свою хвору раком сестру Кейт. Від народження у неї брати плазму, кров та кістковий мозок для сестри. А тепер Енн повинна віддати Кейт свою нирку.

І доки батьки зі всіх сил борються за життя хворої доньки, Енн, розуміючи наскільки сильно ця операція вплине на її майбутнє, йде в суд. Там вона наймає за зібрані гроші хорошого адвоката, який відстоюватиме її право розпоряджатися власним тілом.

В головних ролях: Камерон Діас, Ебігейл Бреслін, Софія Васільева, Алек Болдуін.

Цитата з фільму: Якщо ти злишся, це не означає, що весь світ винен.

Зараз саме час (2012)

Кілька років тому Тесс поставили страшний діагноз – лейкоз. І на запитання лікаря, скільки часу в неї залишилось, відповідь була однозначною: «Час робити те, про що давно мріяла».

І от Тесс складає список завдань, які повинна виконати до своєї смерті. Здається, дівчина готова попрощатися зі світом. Однак в її житті з’являється Адам і план Тесс міняється…

В головних ролях: Дакота Феннінг та Джеремі Ірвін.

Цитата з фільму: Не страшно померти, страшно так і не почати жити.

Крихітка на мільйон доларів (2004)

В день Меггі звичайно офіціантка дешевенького кафе, яка ледь зводить кінці з кінцями та забирає недоїдки клієнтів. Проте ввечері дівчина перетворюється на запального боксера.

Розуміючи, що без наставника у спорті ніяк, Меггі звертається по допомогу до Френкі Данна, – талановитого тренера та власника залу. Але Данн відмовляється вчити Меггі, аргументуючи це тим, що не працює з дівчатами.

Однак у Меггі є те, чого не вистачає іншим спортсменам – невиправна впертість.

В головних ролях: Клінт Іствуд, Хіларі Суонк та Морган Фрімен.

Цитата з фільму: Кожен день в світі хтось помирає, підмітаючи підлогу, прибираючи тарілки, і остання думка така: «Я не використав свій шанс». Але, завдяки тобі, її мрія збулася. Якщо вона сьогодні помре, знаєш, про що вона подумає в останню секунду? «Я зробила все правильно і тепер можу померти».

Читайте також:

До зустрічі з тобою (2016)

Луіза Кларк – незвичайна дівчина. Вона весела, товариська, добра і невиправна оптимістка. Відтак, після того як кафе, в якому вона працювала шість років закрилося, вона, не опускаючи руки шукає нову роботу. Але кожна чергова вакансія, яку їй пропонують, гірша за попередню.

І ось Лу влаштовується доглядальницею паралізованого чоловіка. От тільки її підопічний Вільям з насторогою сприймає життєрадісність Луізи. Проте похмурим та нещасним Вільям був до зустрічі з Лу.

В головних ролях: Емілія Кларк та Сем Клафлін.

Цитата з книги: У вас всього одне життя. Ваш обов'язок – прожити його якомога повніше. Просто живи яскраво. Підганяв себе. Не зупиняйся на досягнутому.

P.S. Я кохаю тебе (2007)

Холлі та Джеррі – не ідеальна пара. Вона досі вірить, що їхня казка ще попереду, а він ненавидить її маму. Однак ці двоє, які б сюрпризи не піднесла їм доля, безумно кохають один одного. І навіть смерть безсила, коли йдеться про такі почуття.

Після смерті Джеррі, Холлі не бачить майбутнього. Все її життя поміщається у маленькій квартирі, в яку вона нікого не впускає. Однак, коханий, передбачивши горе і розпач дружини, залишив їй інструкцію, дотримуючись якої жінка знову віднайде жагу до життя.

В головних ролях: Хіларі Суонк та Джерард Батлер.

Цитата з фільму: Жодна людина на світі – на землі чи на небесах – не буде звинувачувати тебе за те, що ти хочеш жити далі!

Куди приводять мрії (1998)

Кохання Кріса і Енні – варте захоплення. Вони були ідеальною і люблячою сім’єю, доки їхнє щастя не заплямувало горе. Одного жахливого дня пара втратила дітей.

І ось, кілька років потому, коли закохані притупили біль утрати, рятуючи чуже життя помирає Кріс.

Чоловік, розуміючи, що тепер йому немає місця серед живих, відправляється у рай. Однак на землі, Енні, не витримавши горя, скоює самогубство.

Аби зняти прокляття з душі коханої, Кріс відправляється на її пошуки.

В головних ролях: Робін Вільямс, Аннабелла Шиорра, Куба Гудінг.

Цитата з фільму: Те, у що ти віриш, стає твоїм світом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему