Поради

Домашні маски від випадіння волосся - 9 найкращих рецептів

Домашні маски від випадіння волосся - 9 найкращих рецептів

Існує безліч причин через які може випадати волосся: стреси, перенесені хвороби, неправильне харчування, погана екологія, часте фарбування волосся і навіть генетичні схильності. Дуже часто волосся починає випадати, коли в нашому організмі відсутні важливі інгредієнти і мікроелементи, такі як залізо, магній, біотин, кремній, а також вітаміни B, A, D і E.

Ви стали помічати велику кількість волосся на щітці, одязі і на підлозі у ванній кімнаті? Це явна ознака того, що у них немає необхідних вітамінів та мінералів. Не поспішайте застосовувати фармакологічні методи, щоб позбутися цієї проблеми. Варто звернутися до народної медицини і скористатися масками з натуральних інгредієнтів, які Ви можете приготувати своїми руками. Представляємо Вашій увазі 9 кращих рецептів домашніх масок від випадіння волосся.

Яєчна маска від випадіння волосся

Багата білком маска з яєць є одним з найбільш ефективних методів для зміцнення волосся. Крім того, сирий жовток містить жири, які глибоко живлять коріння волосся і шкіру голови, очищають її від накопиченої мертвої шкіри і надлишкового шкірного сала. Маску можна приготувати двома способами. Відповідно до першого рецепту, ми змішуємо два яйця з невеликою кількістю оливкової олії і лимонного соку. Ви також можете додати кілька крапель касторової олії. Другий рецепт оснований на змішуванні яйця з живильним медом. Приготовану маску нанесіть на волосся, оберніть фольгою і поверх рушником. Через 30-45 хвилин промийте волосся теплою водою. Використовуйте цей метод один раз в тиждень, і Ви будете приємно здивовані його ефективністю.

Яєчна маска проти випадіння волосся

Маски для волосся з оливковою олією

Недарма арабські жінки використовують цінні рослинні масла протягом багатьох тисячоліть. Вони містять багато цінних властивостей і прекрасно зволожують сухе волосся. Оливкова олія є перевіреним і надійним способом від випадіння волосся. Цей натуральний препарат пригнічує вироблення гормону DHT, який відповідає за пошкодження волосяних фолікулів. Крім того оливкова олія володіє антиоксидантними та антибактеріальними властивостями, а також прекрасно живить волосся.

Нанесіть теплу оливкову олію на волосся від коренів до кінчиків. Після цього замотайте волосся в целофан і махровий рушник, тримати маску потрібно близько години, щоб дати йому проникнути в структуру волосся і наситити його корисними елементами. Такий спосіб зміцнить волосся, допоможе позбутися від сухості і ламкості.

Оливкова олія для доглядом за волоссям

Маски з насіння льону від випадіння волосся

Насіння льону містить багато цінних речовин та інгредієнтів, які благотворно впливають на зовнішній вигляд нашого волосся. Вони багаті  вітаміном B, який необхідний для правильного синтезу кератину - білка, який є основним будівельним блоком волосся. Крім того, лляне насіння містить вітамін Е, а також фолієву кислоту, магній і залізо. Насіння можна використовувати на волоссі у вигляді маски. Прокип'ятіть насіння льону протягом 15 хвилин в гарячій воді. Відвар, приготовлений таким чином, нанесіть на волосся і загорніть в рушник. Через 20 хвилин промийте волосся.

Насіння льону по догляду за волоссям рецепти

Масло чорного тмину від випадіння волосся

Чорне тминне масло (чорний тмин) є доведеним природним засобом проти випадіння волосся. Крім запобігання облисінню, воно також покращує стан волосся, зміцнює волосяні цибулини і запобігає появленню лупи. Як використовувати масло чорного тмину для волосся? Кращим рішенням є суміш 20 г масла, 20 г порошку хни і 60 г винного оцту. Суміш з цих компонентів потрібно втирати в шкіру голови один раз на тиждень протягом місяця. Ви також можете робити щоденний масаж голови, використовуючи це масло.

Чорний тмин по догляду за волоссям

Настій насіння пажитника

Пажитник сінний, - він же фенугрек, шамбала, хельба, грецьке сіно, грецький козячий трилисник, фенугрекова трава, верблюжа трава.. Велика кількість назв говорить про величезну популярність даної трави в народній медицині різних країн світу. Пажитник дуже сприятливо впливає на волосся, запобігаючи його випадінню, зміцнює волосяні цибулини і стимулює ріст самого волосся. Як використовувати його чудові властивості? Зробіть настоянку насіння пажитника, заливши одну чайну ложку насіння половиною склянки окропу. Коли суміш охолоне, нанесіть невелику кількість (близько 30 мл) на сухе волосся. Суміш яка залишилась, можна безпечно зберігати в холодильнику. Приготуйтеся до досить специфічного запаху, а також до вражаючого результату!

Дріжджовий лосьйон

Дріжджі є цінним джерелом вітамінів групи В (B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12), вітаміну Е і біотину, які благотворно впливають на наше волосся. Як підготувати дріжджовий розчин для полоскання волосся? 1 столову ложку дріжджів засипати в склянку окропу (дріжджі не будуть ферментуватись при високій температурі). Нанесіть охолоджену суміш на ваше волосся, оберніть рушником і залиште на 30 хвилин. Потім вимийте голову.

Дріжджова маска для волосся

Маска з чорної редьки для росту волосся

Дуже простий спосіб, який вам сподобається, особливо якщо вам не подобається приділяти занадто багато часу по догляду за волоссям. Редька прекрасно регулює роботу сальних залоз і додатково містить в ньому гірчичні масла, що контактують зі шкірою голови, збільшуючи циркуляцію крові на шкірі, тим самим сприяючи швидшому росту волосся. Відкрийте для себе наш спосіб приготування маски, щоб насолодитися красивими і густими волоссям: необхідно очистити і натерти ріпу, а потім витиснути її через марлю, щоб отримати якомога більше соку. Отриману рідину втирайте в шкіру голови, потім залиште маску на 2 години, а опісля промийте волосся. У ріпи дуже характерний і інтенсивний аромат, тому після цієї маски найкраще вибирати косметику з приємною ароматичною нотою. Після таких процедур ви будете приємно здивовані, побачивши буквально нове волосся на голові після місяця систематичного використання такої маски.

Маска з чорної редька по догляду за волоссям

Кропив'яний лосьйон

Це один з найбільш ефективних домашніх методів для красивого волосся - на жаль, тільки для брюнеток. Кропива володіє цілющою дією на лупу, себорею і інші захворювання шкіри голови. Вона також допоможе зменшити випадання волосся і прискорити їх зростання. Як зробити полоскання з кропиви? Висушені листя кропиви залити окропом і дати охолонути. Нанесіть суміш після миття волосся для останнього полоскання волосся. Після цього лікування волосся буде м'яким і блискучим. Ми не рекомендуємо використовувати свіжу кропиву, так як вона може окрасити ваше волосся. Альтернативним методом є пити чай з кропиви і хвоща. Однак використовуйте його в невеликих кількостях, тому що він має сечогінний ефект.

Кропива для догляду за волоссям

Лосьйон з пивом

Цей метод може здатися трохи дивним, але він вміє творити чудеса. Пиво - це перевірений спосіб для пошкодженого і тендітного волосся, містить багато вітаміну В, який посилює ослаблене волосся, відновлюючи його, і завдяки додаванню цукру, волосся швидко відновлює свій втрачений блиск. Як приготувати лосьйон з пива для полоскання волосся?

Полоскання волосся пивом

Відкрийте літрову пляшку непастеризованого пива і залиште її на 30-40 хвилин. Після цього, розбавте пиво водою в пропорціях 1: 1, а потім прополощіть отриманою сумішшю Ваше волосся. Після такої процедури може зберігатися певний запах, який, проте, дуже швидко зникне. На основі пива ви також можете підготувати маску, змішавши ¼ чашки напою з одним яйцем. Потримайте маску на волоссі близько півгодини, а потім промийте голову.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса, Найцікавіше, Поради, Здоров'я, лікування
В тему

Останні матеріали