Поради

Друга річниця: паперове весілля

Друга річниця: паперове весілля

День, коли молоді люди наважилися навік поєднати долі, чи не найважливіший крок у їхньому житті. А тому цю подію варто згадувати та відзначати щороку. Символічно, через два роки одруження святкують паперове весілля: у цей час – стосунки молодої пари як папір, вони поки що не міцні і їх легко розірвати.

Чому саме паперове весілля?

За цей період чоловік і дружина встигають доволі добре пізнати один одного, але й при цьому проявляються вже не зовсім приємні звички, відбувається розподіл обов'язків, притирання характерів та щоденні побутові турботи. Крім того, через два роки після одруження у більшості пар з'являється малюк, що означає завершення романтичного періоду і тягне за собою серйозну відповідальність за нове маленьке життя та матеріальний достаток сім’ї. Відтак, приходить розуміння, що сімейне життя це не лишень задоволення, а й втома, роздратування, брак часу для себе та коханої половинки. Саме тому, подружні стосунки в цей період ототожнюються з найбільш неміцним матеріалом – папером. Їх так само можна легко розірвати, спалити чи знищити.

До речі, за статистикою, саме на другий рік припадає найбільша кількість розлучень. Та ж статистика, стверджує, що проживши кілька років у цивільному шлюбі подружжя розлучається набагато рідше, ніж коли відразу одружується. Це цілком зрозуміло, адже цивільний шлюб дає прекрасну можливість пройти всі етапи «притирання» і звикання один до одного ще до штампів у паспорті.

Сімейні психологи зазначають, що до третьої річниці весілля подружжя стає терпимішими один до одного, однак саме ці два роки потрібно пережити. Уже не всі бажання партнера списуються на егоїзм, навпаки, починається розуміння того, що вчинки, а іноді і потурання слабкостям один одному краще допоможуть зберегти мир в сім'ї, ніж категоричні дії чи позиція самовпевненості, які притманна молоді.
 
Крім того, подружжя, зіткнувшись з тими чи іншими життєвими проблемами, починає уважніше прислухатися до порад і думок навколишніх, друзів, родичів. Вони перестають бути надмірно замкнутими на власній родині. Тому два роки сімейного життя - це Рубікон міцності відносин не тільки між чоловіком і дружиною, але і з родичами і друзями.

Паперове весілля: традиції святкування
Паперове весілля: традиції святкування

Традиції святкування 2 річниці спільного життя

Паперове весілля - гідний привід зібрати навколо себе найдорожчих та найближчих людей. У різних країнах світу подружжя, яке прожило в шлюбі два роки, відзначає цю дату по-різному.
До прикладу, у Китаї проводять цікавий ритуал: чоловік і дружина одягають яскраві паперові костюми і мають затанцювати особливий танок. Таким чином, вважається, що пара возз'єднається назавжди, а їхні відносини відтепер стануть міцними і непорушними.

Не менш цікавим є звичай і у жителів Угорщини: дружина босоніж виходить в центр кімнати і запрошує до танцю гостей. У центр кола вона ставить пару свого взуття, куди гості після танцю з молодою дружиною кладуть купюру, як плату за танець і побажання щастя молодих.

У Греції на паперовому весіллі також виконується спеціальний «танець грошей». Під час нього гості, танцюючи з одним із подружжя, прикріплюють гроші до одягу, ніби плату за танок.

У США молода пара на другу річницю весілля традиційно дарує один одному орігамі - паперову фігурку, що є символом змін у відносинах та переходу на новий етап спільного життя. У деяких країнах існує традиція одягатися в день другої річниці весілля в наряди з газет чи просто паперу.

У Болгарії в другу річницю святкування паперового весілля молоде подружжя робило собі одяг з газет чи паперу і в ньому зустрічало гостей. Вважалося, що краще за все клеїти одяг зі шматочків різнокольорового паперу, щоб подальше життя була забарвлене у яскраві кольори і безтурботне.

До речі, з цієї весільною річницею у Візантії була пов'язана дуже цікава традиція. До святкового застілля чоловік і дружина робили з паперу ляльок.  У них вони ховали записки з побажаннями чоловіка (дружини), перераховувалися достоїнства і недоліки коханої людини. Вважалося, що після двох років сімейного життя чоловік і дружина досить добре пізнали одне одного і можуть дати об'єктивну оцінку. Уже під час святкування, молоде подружжя обмінюються ляльками при гостях. Але при цьому, вони весь повинні уважно стежити кожен за своєю, оскільки  жартівливі друзі можуть поміняти записки або викрасти їх. Якщо листочок все-таки вдалося поцупити,  то викрадачі могли вимагати викуп у вигляді повної чарки чи іншого гостинця.  Наприкінці свята чоловік та дружина діставали з ляльок записки і зачитували вголос. Присутні обговорювали, чи правдиво написані позитивні і негативні риси кожного з молодої сім’ї. Після обговорення кожен з гостей мав дати мудру пораду молодому подружжю.

До речі, психологи радять сучасним сім'ям, які відзначають паперове весілля придумати свої традиції.  До прикладу, написати відкритку чи святкове послання своїй половинці, перерахувавши її позитивні риси та, за що ви її кохаєте.  В день другої річниці обмінятися листівками і зачитати їх вголос при гостях. Багатьом сім'ям це допомагає подивитися на свій шлюб по-новому. Крім того, на окремому листочку  можна написати й недоліки, чи речі, які не подобаються вам у вашому партнерові. Але їх варто читати тільки удвох, не виносячи на люди такі розмови.  Таким чином, проживши разом два роки та, відзначаючи другу річницю весілля пара має можливість гармонізувати свій шлюб.  

Що подарувати дружині на 2 роки з дня весілля

Що подарувати на паперове весілля
Що подарувати на паперове весілля
Ще в давні часи на паперове весілля було прийнято дарувати різні вироби з паперу, пергаменту. Вони символізували собою, по-перше, крихкість подружніх відносин, а по-друге, давали можливість подарувати щось недороге, але оригінальне.

Проте, якщо дозволяють кошти, можна побалувати кохану й більш цінним подарунком. Зокрема, в якості подарунка на 2 річницю спільного життя може стати річна підписка на улюблений журнал, кулінарна книга чи книга для записів рецептів. Приємним подарунком  стане видання чи збірка   книг улюблених письменників.
Якщо кохана надає перевагу більш практичним подарункам, то можна подарувати їй унікальний декоративний предмет інтер'єру в японському стилі - складну ширму бамбука і з паперу з витонченим малюнком. Цей предмет інтер'єру охоронятиме сімейне вогнище від вітру небажаних змін і всіляких негараздів.

Здивувати вкрай можна кохану можна й цінним подарунком, але завуалювати його під «Подарунковий сертифікат» на ювелірні прикраси, косметику, салон краси, абонементи на заняття фітнесом. Тут варто зазначити, що такі подарунки покликані розширити горизонт половинки та підняти їй настрій, а не образити чи вказати на недоліки. Вдало підкреслять тематику свята квиток у кіно, в театр чи на балет. Відмінним подарунком стане й квиток на концерт улюбленого виконавця. Пам’ятатйте, до будь-якого подарунку на 2 річницю весілля бажано прикріпити привітання-листівки.

Що подарувати чоловікові на 2 рік одруження

Зараз, коли практично на кожну послугу чи товар можна придбати подарунковий сертифікат, тому питання, що подарувати коханому на паперове весілля відпадає сама по собі. Якщо чоловік мисливець чи рибак, завітайте в спеціалізований магазин і купіть сертифікат на певну суму.

Замовити можна і зовсім нестандартні сюрпризи. Прихильникам екстриму сподобаються стрибки з парашуту, політ на повітряній кулі чи дайвінг тур.
Діловому чоловікові відмінно підійде в якості подарунка красивий саморобний блокнот або дорогий іміджевий тижневик. Оригінальним буде й подарунок календар з вашим фото, написом чи зображенням, суть якого зрозуміла лише вам двом.

Звісно разом можна сходити в кіно, на концерт чи театр, спільно придбавши квитки на дійство, яке подобається обом.

Що подарувати друзям на 2 річницю весілля

Подарунок на паперове весілля друзям висловлює бажання підтримати молоду пару в її починаннях. Іноді, навіть через багато років після 2 річниці весілля в сім'ях зберігалися подарунки-обереги з паперу. А тому  сімейні альбоми, книги та картини –  стануть найкращими подарунками на другий рік після одруження.
Примітно, що на два роки від дати, коли люди поєднали свою долю варто   дарувати не тільки паперові, а й скляні речі. Такі дарунки володіють містичною силою. У разі проблем та незгод, предмети з таких матеріалів переберуть негатив на себе. Випадково розбиті вази та порвані книги – знак того, що подарунок виконав своє призначення, відвів від вашої сім’ї лихо.

Подарунки від батьків на паперове весілля

Почесними гостями на святі завжди є батьки. Саме з їхньою фінансовою допомогою найчастіше стає на ноги молоде подружжя.  А рідним, як нікому іншому відомо, чого саме бажають молодята.

До прикладу, якщо новоспечена пара переселилась у власне житло, можна разом з ними обрати та придбати шпалери. Чудовим подарунком стане картина, що вдало прикрасить зал чи спальню. Ікони зі святими ликами – також хороший подарунок від мами та тата. Таке зображення не тільки стане елементом декору, а і збереже сім’ю від негараздів.

Попри традиції, молодій сім’ї можна дарувати  не тільки символічні подарунки до з нагоди другої річниці одруження, а й техніку, меблі, постільні набори, рушники та скатертини. Тобто все, що знадобиться молодій парі через два роки подружнього життя. А якщо ви бажаєте дотримуватися традицій, тоді упакуйте подарунок у гарний барвистий папір та додати до презенту оригінальну відкритку з щирими, теплими словами.

Святкування 2 року подружнього життя

Паперове весілля - це міст через річку нерозуміння, з берега образ до берега щастя. Тому приділіть цьому дню якомога більше посмішок і зізнань у коханні один одному.
Місце, де відбувається святкування другої річниці весілля традиційно має бути прикрашене паперовими виробами, до речі орігамі стануть прекрасним декором.
Стіл можна прикрасити паперовими серветками, зробивши з них лебедів. Адже ці птахи – символ вірності і любові. Серветки можуть бути білими, як символ чистоти стосунків, так і червоними, адже цей колір - символ любові і пристрасті.

Крім того, біля кожного гостя, крім столових приладів, можна покласти ще олівець чи ручку і клаптик паперу. Кожен з гостей має написати на листочку свої побажання, а на зворотному боці намалювати якийсь символічний малюнок. Такі поздоровлення підвішують на нитках або стрічках на гілках дерева, що стоїть в саду, або декоративного домашнього дерева. Виходить «дерево щастя». Приємні спогади – ось найкращий подарунок на другу річницю.

Оригінальний подарунком може стати замовлення паперового шоу в нічному клубі. Дивіться як це виглядає на відео:

Привітання молодятам після 2 років одруження

Привітання на другу річницю весілля
Привітання на другу річницю весілля

Для родичів і друзів весільна дата - можливість порадіти за рідних і близьких. А для пари, ще раз сказати слова кохання один одному.

«Коханий! Сьогодні – наше паперове весілля! І нехай кажуть, що папір дуже швидко рветься і розмокає чи горить. Важливо як з ним поводитися...  Дуже хочу, щоб ми знайшли секрет спільного щастя і довели всім, що наша «папір» не зазнає ніяких змін у гіршу сторону і ми будемо одним цілим упродовж усього життя. Я обіцяю, що зі свого боку буду берегти наш шлюб і наше кохання. Зі святом!»

***

«Люба дружино, кохана (ім’я)! Нашому шлюбу сьогодні виповнюється 2 роки. Нехай й надалі наше подружнє життя буде як білий аркуш паперу, на якому  ми зможемо намалювати і написати свою спільну долю! Адже перед нами попереду ще море незвіданих просторів та безмежних можливостей! Намагатимусь бути завжди опорою та підтримкою для нашої сім’ї!»

***

З другою річницею вас, молоде подружжя! Оскільки ця річниця весілля зветься паперовою, бажаємо вам побільше хрустких купюр, обновок у великих коробках, щоб проблеми зникали з легкістю паперового літачка, а життя складалося легко і красиво, як орігамі»

***

Юне подружжя! Дорогі наші…(імена подружжя). З часом цінні папери можуть перетворитися на золоті злитки, якщо ними правильно розпоряджатися. А паперове весілля – в золоте, якщо кожен день спільного життя ви будете цінувати почуття, бажання і кохання один одного!»

***

Дорогі наші…(імена подружжя).  Ось два роки ви вже разом! А ше –  63072000 секунд щастя, або 17520 годин часу, як ви стали коханими половинками один одного, а не просто парою! Ви провели 730 спільних сніданків! 96 тижнів розмовляли уночі! Ваше подружнє щастя триває вже 24 місяці, а подружня вірність – 1051200 хвилин! Нехай кожна секунда щастя примножується та кохання міцніє!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Річниці весілля
В тему