Поради

Ревнивий чоловік: боротися чи змиритися?

Ревнивий чоловік: боротися чи змиритися?

Існує думка, що чоловіки ревнують тому, що бояться втратити кохану жінку. Але природа людська така, що всі ми ревниві й боїмося втратити дорогу нам людину. Однак хтось здатний контролювати почуття, а інший відкрито заявляє про свої підозри. Коли ревнощі переходять межі, і бурхливий потік емоцій цілком може перейти в рукоприкладство, це вже навіть небезпечно.

Два типи ревнивців

Психологи розділяють ревнивих чоловіків на два типи. Перший – це люди з почуттям власної неповноцінності, другий – ревнивці із почуттям втрати влади над власністю. У першому випадку чоловіки потребують постійного відчуття того, що ти визнаний, бажаний, а значить, і самодостатній. Це можливо тільки за умови стабільності статевого життя з жінкою, яка віддала перевагу саме цьому партнеру. У другому – це чоловіки-ватажки, переможці, для яких програш неприпустимий.

Що переживають дружини

Найнеприємніше в цьому питанні те, що дружини, які довго перебувають під постійним психологічним пресом ревнивого чоловіка, втрачають впевненість у собі і здатність на самостійні дії. Вони стають нерішучими, недовірливими, закомплексованими, в тому образі вгадується пригніченість і настороженість. Існують і жінки, які намагаються помститися чоловікові за необґрунтовані підозри й образи за допомогою реальної зради. Мовляв, хіба даремно я все це терплю?

Небезпека

Дуже ревнивий чоловік – величезна проблема. З люблячого і ніжного він миттєво може перетворитися в агресивне чудовисько. Причому ревнують такі типи дружин не тільки до інших чоловіків, але й до подруг, дітей, батьків, навіть домашніх тварин. Найкращим виходом усе ж буде з ним розлучитися. Інакше одного разу може статися біда. Однак, як ми вже говорили, розлучитися вдається не завжди.

Як продовжувати жити?

З'ясовувати стосунки з чоловіком і намагатися щось доводити в той час, коли всередині нього вирує вулкан ревнощів, у жодному разі не можна. У такі моменти люди втрачають почуття справедливості. Тому, якщо чоловік, збурений ревнощами, раптом вибухнув, краще відмовчатися або ж просто спробувати підійти, обійняти, заспокоїти. Найчастіше ласка тут допомагає значно більше, ніж спроби виправдатися. Але у багатьох випадках намагатися боротися з надмірними ревнощами чоловіка марно. Можна витратити на це багато сил і енергії, але результату не буде. Навіть якщо жінка стане святою, ревнивець завжди знайде привід.

Вихід тут один: чоловік повинен сам мати щире бажання змінитися. А для цього слід визначити причину таких неприборканих ревнощів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, стосунки, Сім'я, стосунки
В тему