Поради

Мами без драми: чому батьки завжди повинні залишатися спокійними

Мами без драми: чому батьки завжди повинні залишатися спокійними

Ця міні-інструкція зніме пелену безмежної материнської любові і стане у пригоді як молоденьким мамам, так і матерям із досвідом.

Якщо ви хочете виховати повноцінну, впевнену, а головне – щасливу особистість, дайте зрозуміти, що ніщо в цьому світі не здатне вплинути на ваше ставлення. Ніколи і за жодних обставин не давайте дитині засумніватися у вашій любові. Навіть якщо ви сердитеся і кричите на дитину, вона повинна знати, що все одно для вас найкраща і найдорожча. Наділений підтримкою і силою батьківської любові малюк не боятиметься крокувати тернистим життєвим шляхом.

Перестаньте порівнювати свою дитину з іншими

Вона у вас унікальна, єдина і неповторна. Якщо малюк не бігає в 10-місячному віці, значить, йому це ще не потрібно. Він накопичує сили, щоб раніше заговорити. Щоразу, вислуховуючи розповіді про успіхи чиїхось дітей, пам'ятайте, що багатьом мамам властиво перегинати палицю.

Без ярликів

Замість того, щоб лаяти шибеника, запитайте, чому він вчинив, як поганий, якщо насправді він хороший. У такий спосіб ви спонукатимете дитину замислитися і перестати бешкетувати, а залишите гірку образу і почуття несправедливості. Привчіть себе не судити дитину, а давати оцінку її словам і вчинкам.

Не вимагайте неможливого

Якщо ваша дитина – безпросвітний профан у природничих науках, навряд чи їй світить Нобелівська премія з фізики або ж звання академіка. Зате вона бігає швидше за всіх і пише вірші. Чи не розумніше сфокусувати увагу на її успіхах і заохочувати заняття улюбленою справою, ніж тероризувати законом Ома, тим самим відбивши будь-яке бажання вчити хоч щось.

Не зловживайте заборонами

Забороняйте тільки те, чого дійсно не можна. Стрибати по калюжах, малювати кашею на столі і закопувати ляльку в пісок – усе це можна. Це безпечно, нешкідливо і несмертельно. Так, маленькі дитячі пустощі загрожують великими клопотами і генеральними прибираннями. Але якщо ви не хочете, щоб ваші заборони перетворилися в порожній звук, дотримуйтесь цього простого правила і не забувайте доступно пояснювати причину своїх табу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Школа батьківства, батьки, діти
В тему