Поради

Чим не можна годувати кролика?

Чим не можна годувати кролика?

Декоративні кролики – надзвичайно милі звірята. Вони тямущі, ласкаві, тихі, не кусаються, а в їхніх шубках не заводяться паразити. Крім того, кролики живуть значно довше за хом’ячків і морських свинок – 8 – 12 років.

Єдиний недолік пухнастого друга – він провадить нічний спосіб життя. Проте якщо клітка з кроликом розміщена далеко від спальні, то домашній улюбленець не заважатиме вашому сну.

Коли кота або собаку ви без роздумів годуєте тим же, що їсте самі, то з домашніми кроликами так поводитися не можна. Від неправильного харчування у пухнастиків можуть початися проблеми з кишечником, виникнути небезпечні захворювання і навіть настати смерть.

Майте на увазі, що раціон кролів помітно відрізняється від «меню» решти домашніх тварин. Те, що корисно для інших гризунів, цілком може завдати шкоди декоративному кролику.

То чим не варто годувати декоративного кролика?

  • Ковбаса, печиво, цукор, цукерки й узагалі будь-які солодощі під забороною. Хочете почастувати чи побалувати пухнастого друга – йому смакуватимуть морква, яблуко, сухарик або спеціальні смаколики із зоомагазину. Проте навіть ними зловживати не варто.
  • Не забувайте, що кролики травоїдні – молоко і м’ясо їхні шлуночки перетравлювати не вміють, як і будь-які інші продукти тваринництва.
  • Білоголова, червоноголова, цвітна капуста й особливо качан: такі продукти у декоративних кроликів викликають діарею.
  • Не варто годувати улюбленця горіхами, картоплею, червоним буряком і бобовими.
  • Уникайте вуглеводів: макаронів, свіжого хліба, випічки тощо.
  • Отруйними для кроликів є трави: дурман, берізка, чистотіл, болиголов, живокіст, черемша, жовтець, молочай, деякі види полину.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему