Поради

Як попередити карієс у дітей

Як попередити карієс у дітей

Окрім зменшення кількості споживаного солодкого, необхідно стежити за гігієною ротової порожнини дитини.

Стоматологи нагадують, що чистити зуби та приходити до дантиста потрібно із шести місяців, однак тільки 13 % батьків приводять своїх дітей на прийом до стоматолога до їхнього першого дня народження. Про це інформує «Українська правда».

У цей час стоматолог може з’ясувати, чи дитина дихає носом або ротом і чи смокче палець.

Усунення звички смоктати палець, своєю чергою, дозволить уникнути в майбутньому проблем із неправильним формуванням прикусу.

Батьки повинні чистити зуби дітям до 10 років

Звичайно, діти можуть і самі справлятися із чищенням зубів, але, якщо малюку це не вдається, батьки повинні їх дочищати.

Своєю чергою, починати чистити зуби дитині потрібно з 6 місяців, коли в немовляти з’являються перші молочні зуби.

Водночас батькам не варто давати маленьким дітям солодкий чай, підсолоджену воду чи соки, адже цукор, який залишається на зубах, починає їх псувати. Найкраще – привчити дитя пити воду.

Окрім того, чистити зуби дитині потрібно і після прийому грудного молока.

«Залишки молока, каш, соків протягом ночі, коли зменшується слиновиділення, та ще й у теплому середовищі рота, здійснюють свою агресивну дію стосовно зубів дитини, перетворюючи їх на «цвинтар» карієсу», – наголосив стоматолог Ярослав Заблоцький.

Молочні зуби потрібно лікувати

Вже в першому класі дитині необхідно робити професійну гігієну в стоматолога. Саме він і має підбирати щітку та пасту малечі.

На контрольні огляди до стоматолога дитину варто приводити кожних півроку, адже в цей час усі фізіологічні процеси в організмі малюка відбуваються швидко. До того ж хворі молочні зуби можуть стати причиною захворювання постійних зубів.

Вражені карієсом молочні зуби необхідно лікувати, адже передчасне видалення може провокувати несвоєчасне прорізування постійних зубів. Тоді вони можуть з’являтися не на своєму місці, що призведе до проблем із прикусом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, лікування
В тему