Поради

Топ-10 найпопулярніших хобі

Топ-10 найпопулярніших хобі

Сьогодні, в епоху глобалізації та планетарної інформаційної революції, все актуальнішим постає проблема вільного часу. І все більше співвітчизників усвідомлюють, що перегляд телевізора та сидіння за комп’ютером у соціальних мережах негативно впливає на мозок і фізичне здоров’я. Щоб поліпшити життя, психологи пропонують ТОП найпопулярніших хобі, які повернуть смак реального буття.

1. Читання

Напевно, найочевидніше хобі, яке може бути корисним – читання. При правильному підборі літератури Ви не тільки отримаєте задоволення від книг, але й суттєво збільшите словниковий запас. Заодно змусите мозок фантазувати і фокусуватися. До речі, дослідження довели, що читання допомагає зняти стрес, а також сприяє хорошому сну. Радимо: читайте перед сном!

2. Садівництво

Із цього хобі можна отримати багато користі. По-перше, перебування на свіжому повітрі. По-друге, фізичне навантаження, яке позитивно впливає на загальний стан. Садівництво знижує ризик розвитку деменції (безумства) і знижує рівень гормону стресу. Ще один плюс – матимете власно вирощені органічні овочі і фрукти.

3. Медитація

Донедавна ніхто не вважав медитацію хобі. Однак із популярністю йоги цей різновид релаксації став загальновживаним. Медитація знижує стрес, артеріальний тиск, зміцнює імунну систему та вчить концентруватися.

4. Шахи і шашки

Шахи і шашки допомагають розвивати когнітивні здібності. Під час гри працюють обидві півкулі мозку. Активізуються як логічне, так і абстрактне мислення. Також тренується довгострокова та оперативна пам’яті.

5. Гра на піаніно

Навчившись грати на піаніно, Ви не лише зможете розважити друзів на вечірці, але й отримаєте безліч додаткових переваг. Гра на цьому музичному інструменті поліпшить координацію рухів і Ваші когнітивні здібності. Якщо вірити дослідженням, то це хобі підвищує IQ на 7 пунктів, притім, як у дітей, так і дорослих.

6. Танці

Це подібне до гри на музичних інструментах задоволення. І не тільки. Адже швидкі танці фізично укріпляють, знижують стрес і додають позитивного настрою на весь день, інколи й тиждень.

7. Командний спорт

Приєднатися до якої-небудь спортивній команді – це відмінний спосіб познайомитися та подружитися з новими людьми. Найлегшим спортом для новачків є волейбол, особливо пляжний. Ви дуже швидко зможете навчитися непогано грати.

8. Ведення блогу

Одне з новітніх хобі. Це допомагає організувати думки та звільнити голову від усього зайвого. Заодно ведення блогу змушує замислитися про досягнення у житті. Після написання статті починаєте думати як читач, тобто дивитися на власні думки очима стороннього. Це допомагає оцінити себе неупереджено. До всього, на блогах можна заробляти. Головне – писати про те, що разом із Вами турбує інших.

9. Онлайн-курси

Навчаючись чомусь новому, стаєте впевненіші в собі. Якщо будете вивчати те, що пов'язано з вашою професією, то це допоможе в кар’єрному рості і підвищенні зарплати. Зрештою, навчання стимулює роботу мозку. Навчитися чогось сьогодні дуже просто: не потрібно йти ні на платні курси, ні в інститут, а треба лишень відкрити браузер і знайти віртуальні посібники для курсів.

10. В’язання і шиття

Зазвичай стосується жінок, хоча нині це хобі опанували й чоловіки. Воно й не дивно, бо в’язання і вишивання допомагають від депресії або стривоженості. Хобі подібне до медитації: відмінно розслабляє. Також допомагає концентруватися і знижує ризик розвитку деменції. До всього, у гардеробі з’являться власноруч в’язаний вишитий одяг.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему