Поради

А ваші рибки страждають від стресу?

А ваші рибки страждають від стресу?

Найкращий спосіб зберегти здоров’я рибок – забезпечити їм життя без стресу. Стрес послаблює імунітет ваших улюбленців, у результаті чого вони можуть захворіти.

Акваріумні рибки – чудові домашні улюбленці, які не вимагають ретельного догляду й особливої уваги. Вони вражають різноманітністю видів і кольорів, а акваріум прикрасить будь-яку кімнату. Однак іноді акваріумні мешканці схильні до стресу і хвороб. Належний догляд за рибками й акваріумом, а головне – здатність вчасно розпізнати тривожні симптоми допоможуть вам зберегти здоров’я ваших лускатих улюбленців і впоратися з можливими проблемами.

Щоб убезпечити своїх акваріумних друзів від стресу:

  • Слідкуйте за акваріумом і регулярно проводьте часткову заміну води. Раз на два тижні міняйте приблизно чверть води в резервуарі.
  • Давайте рибкам поживний і різноманітний корм. Більшість риб залишається здоровими і навіть прекрасно почувається, якщо годувати їх переробленим кормом у вигляді пластівців чи гранул. Урізноманітніть їхній раціон, щоб вони отримували додаткові поживні речовини та харчові волокна: для цього давайте їм заморожених або висушених червоних черв’яків, живий або заморожений планктон і трохи овочів.
  • Не перегодовуйте рибок. Сипте лускатим стільки корму, скільки вони в змозі з’їсти за три хвилини. Зайвий харч не тільки забруднить воду, а й негативно позначиться на здоров’ї рибок.
  • Перевіряйте, чи ефективно працює фільтрувальна система. Фільтри видаляють з води такі токсини, як аміак і нітрити.
  • Подбайте, щоб у рибок було достатньо місця для комфортного життя. Не перенаселяйте акваріум. Дотримуйтеся такого правила: на кожні 2,5 сантиметра довжини однієї рибки має припадати не менше як чотири літри води.
  • Селіть в один акваріум ті види рибок, які добре вживаються. Ви ж не хочете, щоб жильці акваріума змагалися між собою, бились і поїдали один одного? Мирна рибка почуває стрес, якщо її підселити до агресивних видів або тих, які використовують для спілкування зовсім іншу мову жестів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему