Поради

Чим і де ловити карася навесні

Чим і де ловити карася навесні

Нарешті прийшла справжня весна. У водоймах пожвавішала риба, особливо найчисленніший різновид – сріблястий і золотистий карась. Після довгої зими риба зголодніла і тепер готова надолужити згаяне. А тому навесні є добрі шанси спіймати цю смачну рибу.

Клювати карась розпочинає за температури води у +15, + 20 градусів. Зазвичай на початку травня, однак у невеличких водоймах, де вода швидше прогрівається, ця риба клює з середини квітня. Цей період характеризується підвищеною потребою риби в їжі, бо попереду нерест.

Чим ловити карася

Навесні діє заборона, тому зі снастей беремо з собою лише одну вудку з одним гачком. Зазвичай більшість рибалок користуються поправочними вудками, на другому місці – фідери. Під час клювання навесні карась рідко заковтує наживку. Тому вирішальним фактором є спритне підсікання.

Де ловити навесні

Найліпше полювати за карасями на неглибоких місцях – мілинах до 2 метрів. Бажано, щоби недалеко від водоростей або сохлого очерету. Щоправда потрібно пам’ятати: при виведенні велика риба піде в сторону очерету. А тому є небезпека обриву волосіні або поплавка. Щоб не втратити трофей, під час виважування потрібно тягнути вудлище на себе, не даючи карасю кидатися з боку в бік. І, звісно, треба використовувати підсаку. Після виважування варто зробити паузу, щоб обережний весняний карась заспокоївся. А потім рясно вкотре прикормити місце.

Наживки на весняного карася

Оскільки карась навесні аж надто вередливий, рибалка мусить узяти на ловлю весь арсенал наживок – передусім мотиль, червоних хробаків та опаришів. Розпочинати потрібно з мотиля, а затим поступово укрупняти наживки.

Принада

Одразу зазначимо, що надто сильно не варто підгодовувати весняного карася. Він без того голодний. Тому можна обмежитися мотилем, підмішаного до землі. Також можна використовувати легкі прикорми, які не переобтяжені рослинними добавками. Якщо для основи принади використовувати землю з берегу, то ліпше брати пухку і розсипчасту, щоби кульки землі з доданим мотилем на дні водойми створювали завісу каламуті – карась це любить. А ще бажано з вечора лопатою розпушити мул у місці передбачуваного лову. Тоді підніметься з дна хмара мулу з дрібними личинками комах та ікринками, яких дуже полюбляють карасі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему