Поради

Не викидайте соснових і ялинкових голочок

Не викидайте соснових і ялинкових голочок

Чи знаєте ви, що ялинки й сосни можуть не тільки прикрасити нашу оселю, але і стати цінним джерелом оздоровлення? Так, ялинкові й соснові голочки містять безліч корисних мікроелементів і мають широку оздоровчу дію.

Хвойна зелень містить цінні компоненти: хлорофіл, вітаміни, макро- і мікроелементи, фітогормони, фітонциди. Хвоя має протизапальну, протимікробну, потогінну, знеболювальну, жовчогінну, сечогінну дію. Мабуть, не знайдеться жодної таблетки, яка одночасно могла б зробити такий комплексний лікувальний вплив на наш організм, не давши при цьому ніяких побічних ефектів.

Застосування хвої допомагає при захворюваннях серцево-судинної системи, дистонії судин головного мозку, розсіяному склерозі, поступній атрофії м'язів, у разі відшарування сітківки ока, міопатії. Є також профілактикою 90% усіх захворювань земної кулі, у тому числі раку – відновлює й очищує судинну систему. Завдяки наявності великої кількості аскорбінової кислоти, каротину і хлорофілу хвоя ялинки регулює обмін речовин, покращує кровотворення.

ЗАСТОСУВАННЯ ХВОЇ

Щоб поліпшити зір, пийте відвар із хвої: 5 столових ложок подрібнених голок залийте 500 мл окропу, витримайте на водяній бані 20-30 хвилин, залиште на ніч. Уранці процідіть і пийте по столовій ложці 3-4 рази на день після їди.

Імуностимуляційний чай

На трилітровий чайник візьміть півлітрову банку ялинової або соснової хвої з гілочками, залийте окропом і прокип'ятіть 15 хвилин. Можна додати трохи різних трав: споришу, листя смородини, малини. Відвар настояти.

Такий чай очищає серцево-судинну систему, виводить радіонукліди, лікує нирки, відновлює весь організм. Повний курс лікування 4-5 місяців.

Ванни із соснової хвої

Ванни з екстрактом із соснових голок мають надзвичайно заспокійливу дію на осіб з хворобливою дратівливістю, чудово укріпляють нерви і серце. Тому вони застосовуються при серцевих хворобах, нервовій збудженості, безсонні, хворобах шкіри, для зміцнення і пожвавлення сил. Зелені голочки заливають холодною водою і кип'ятять півгодини. Добре закрити і залишити на 12 годин настоюватися. Хороший екстракт має коричневий колір. Дуже корисні такі ванни з додаванням морської солі.

У сезон застуд і грипу перед виходом на вулицю розітріть пальцями краплю ялинового масла і змастіть ним ніс. Тоді ніяка інфекція до вас не пристане.

Для загального зміцнення імунітету

Стакан хвої промийте, подрібніть, залийте 600 мл окропу. Дайте постояти 1 годину під кришкою, потім вичавіть у настій сік із половинки лимона і процідіть. Вживайте ці ліки якомога частіше.

Оздоровлення шкіри, усунення зморшок

Змішайте 30 грамів хвої (промитої і подрібненої), столову ложку оливкової олії і 3 ст. л. меду. Отриману суміш намастіть на шкіру та змийте теплою водою через 10 хвилин. Повторити через два тижні.

Відновлення печінки

2-3 ст. л голок залити окропом і півгодини прокип'ятити. Потім процідити. Пити по 100 мл на добу.

Сечогінний засіб

1 ст. л хвої залийте 250 мл окропу. Настоювати 30 хвилин, процідити. Приймати по столовій ложці чотири рази на день після їжі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, лікування
В тему