Поради

Що приготувати на вихідні? Три рецепти для американського вікенду

Що приготувати на вихідні? Три рецепти для американського вікенду

На носі вихідні, і ви знову ламаєте голову над тим, що приготувати? Пропонуємо 3 страви американської кухні, за які ваша сім’я вам стовідсотково подякує.

Закуска: Стромболі

Стромболі – згорнута в рулет піца з різними начинками. Це просте, ситне і смачне блюдо, яке легко приготувати в домашніх умовах. По суті «Стромболі» це піца–рол або піца–рулет. Блюдо, винайдене в Америці але пронизане традиціями італійської кухні.

Для приготування вам знадобиться:

Вода (тепла) – 320 мл

Дріжджі швидкодіючі – 7 г

Борошно пшеничне – 500 г

Цукор – 0.5 ст. л.

Сіль – 0.5 ч. л.

Рослинна олія – ??2 ст. л.

Томатний соус – 100–150 мл

Ковбаса / шинка – 300–400 г

Сир – 400 г

Базилік – 1 пучок

Оливки / маслини – 1 жменя (за бажанням)

Жовток – 1–2 шт. (для змащування тіста)

Як приготувати?

З'єднайте теплу дріжджі і цукор. Добре перемішайте. Змішайте борошно та рідину, додайте щіпочку солі. Вимішавши тісто, помістіть у змащену маслом ємність, прикрийте рушником і залиште при кімнатній температурі на 1 годину.

Коли тісто збільшиться в об'ємі в два рази, можна приступати до приготування Стромболі.

Розділіть тісто на 2 частини, тонко розкачати першу частину у формі прямокутника розміром 30x40 сантиметрів. Змастіть тісто томатним соусом не доходячи до країв.

Викладіть тонко нарізану ковбасу або шинку, дрібно нарізані листя базиліка або сушені трави за смаком. Потріть зверху сиром. За бажанням, додайте трохи нарізаних маслин або інші компоненти, яким ви віддаєте перевагу в якості начинки.

Скрутіть тісто у рулет і заліпіть краї. Повторіть процедуру з рештою тестом.

Викладіть підготовлену піцу–рулет на деко для запікання, застелене пекарським папером. Змастіть поверхню рулету збитим жовтком, присипте натертим сиром і зробіть кілька надрізів для виходу пару.

Випікайте Стромболі 10 хвилин при температурі 100 градусів, а потім збільште температуру до 180 градусів і випікайте ще 20–30 хвилин – до золотистого кольору.

Читайте також:

Основна страва: Макарони з сиром по–американськи

Макарони з сиром по–американськи – найвідоміше і найпростіше блюдо, яке обожнює кожна американська сім'я. Ця страва дуже смачна та проста у приготуванні.

Для приготування вам знадобиться:

Макарони великі – 300 г

Сир чеддер – 100 г

Сир твердий – 200 г

Борошно – 60 г

Молоко – 300 мл

Паприка мелена – 10 г

Сіль за смаком

Перець чорний мелений – 10 г

Мускатний горіх – 10 г

Вершкове масло – 50 г

Як приготувати?

Макарони можна брати будь–якої форми і розміру, але важливо, щоб вони були порожні всередині. Сир краще взяти кількох сортів, щоб він відрізнявся і за кольором, і за смаком.

У кип’ячу, солону воду всипаємо макарони. Варіть макарони відповідно до інструкції.

Тим часом готуємо сирний соус. У каструльці розтоплюємо вершкове масло. Додайте борошно, добре перемішайте, щоб вийшла однорідна тістоподібної маса. Повільно влийте молоко і збийте вінчиком. Натріть сир на середній терці. Помішуйте, доки сир не розплавиться. Як тільки маса стане густою, знімайте соус з вогню, щоб не пригорів. Соус не соліть, оскільки макарони варилися у солоній воді.

З відварених макаронів зливаємо воду та додаємо до макаронів соус. Все це викладаємо у вогнетривку форму. Зверху посипаємо макарони тертим сиром і відправляємо форми в духовку, розігріту до 180 градусів С, на 15–20 хвилин.

Готові макарони з сиром по–американськи подаємо гарячими, прямо в формочках.

Десерт: пончики Donuts

Цей рецепт підходить як для випікання в духовці, так і для фритюру. При випіканні в духовці пончики виходять досить щільні, а у фритюрі – з тонкою скоринкою і більш повітряні.

Для приготування вам знадобиться:

Молоко – 225 мл

Яйце куряче – 1 шт.

Цукор – 60 г

Борошно – 450 г

Дріжджі сухі – 7 г

Масло вершкове – 100 г

Сіль – щіпка

Ваніль

Цедра 1 лимона

Як приготувати?

Яйце злегка збити виделкою. Додати цукор, молоко, цедру лимона, ваніль, дрібку солі і перемішати. Ввести 2/3 борошна, дріжджі і ретельно перемішати. Додати м'яке вершкове масло, решту борошна і замісити тісто. Тісто має бути липким, але однорідним. Викласти тісто в миску, змащену оливковою олією, накрити вологим рушником і поставити в тепле місце на 1,5 години. На робочій поверхні, добре притрушеним борошном, розкачати тісто товщиною 1 см, вирізати пончики діаметром 7.5 см, а в середині кожного пончика вирізати коло маленького розміру.

Викласти заготовки на деко з пергаментом, накрити харчовою плівкою і відставити на 40 хвилин. Випікати пончики Donuts в духовці, розігрітій до 200 градусів, 8 хвилин.

Остудити на решітці.

Обов’язково пончики обваляти в цукровій пудрі або покрити кольоровою глазур'ю.

Читайте також:

Смачних вихідних!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я
В тему