Поради

Чому потрібно йти до лікаря, навіть якщо почуваєтеся відмінно

Чому потрібно йти до лікаря, навіть якщо почуваєтеся відмінно

Ми не дуже любимо відвідувати лікарські кабінети і туди не підемо, якщо не відчуваємо симптомів якоїсь хвороби. Однак бувають випадки, коли в поліклініку все ж варто звернутися. Навіть якщо ви вважаєте себе повністю здоровим.

Ви припинили прийом ліків

Нам здається, що якщо зникли симптоми хвороби, то ми вже повністю одужали. Але це не так: курс прийому в 30 або 45 днів придуманий не випадково. Саме зазначений лікарем період прийому препаратів дає гарантію повного лікування.

Ви стали більше пити або курити

Візит до лікаря дасть вам чітке уявлення про те, чи може ваш спосіб життя стати причиною проблем зі здоров’ям. А ще лікар розповість вам про заходи профілактики захворювань, які знизять негативний вплив алкоголю і сигарет.

Пережили сильний стрес

Якщо у вашому житті сталося щось, що спровокувало стан сильного стресу, вам варто проконсультуватися з лікарем.

Ви вирішили приймати біодобавки

Біологічно активні добавки продають без рецепта, але на кожній баночці написано: «Проконсультуватися з лікарем». Не варто нехтувати цією рекомендацією: можливо, саме у вашому випадку біодобавки принесуть не користь, а шкоду.

Турбують проблеми зі сном

Безсоння може мати масу причин, від депресії до гормонального дисбалансу. І якщо не звернути на неї серйозної уваги, в майбутньому лікувати її буде набагато важче.

У вас є проблеми з кишечником або сечовим міхуром

Вам здається, що їх можна вирішити, просто пропивши трав’яний збір або таблетки від проносу? На жаль, іноді причина розладу шлунково-кишкового тракту і роботи нирок набагато серйозніша.

Ви постійно відчуваєте втому

Так, з роками ми втомлюємося все частіше, але постійне відчуття втоми – це ненормально. Воно може вказувати на можливі медичні проблеми: діабет, анемію, захворювання щитоподібної залози і серцево-судинні проблеми.

У вашій родині є сімейні захворювання

Якщо хтось із ваших рідних хворий на діабет, рак або пережив інсульт, це зовсім не означає, що ви приречені на розвиток цих недуг. Але майте на увазі, що у вас може бути спадкова схильність до них.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, лікування
В тему