Поради

Як швидше завагітніти

Як швидше завагітніти

Ви прийняли рішення стати мамою, але зачати дитину ніяк не виходить попри відсутність фізичних відхилень? Тоді скористайтеся наступними порадами.

Огляд у лікаря

Перед тим, як завагітніти, потрібно обов'язково пройти повний медичний огляд. Якщо в ході обстеження будуть виявлені які-небудь проблеми зі здоров'ям, слід пройти курс лікування і спостерігатися у фахівця. Проконсультуйтеся з ним щодо прийому вітамінів, це зайвим не буде. Ефективні пренатальні вітаміни, які містять фолієву кислоту. Вони допоможуть зменшити ризик дефектів невральної трубки.

Також знизьте до мінімуму застосування сильних лікарських препаратів, споживання в великих кількостях антибіотиків, антигістамінних і знеболювальних препаратів негативно позначаються на дозріванні яйцеклітини.

Стежте за циклом

Період овуляції – це найсприятливіший час для зачаття. У жінок із циклом у 28 днів овуляція настає зазвичай на 14 день. Однак якщо складно точно визначити, коли настане час для зачаття, скористайтеся тестом на овуляцію, який можна придбати в аптеці.

Неправильних поз не існує

Не можна сказати, що якась поза в сексі вдала для зачаття, а інша – ні. Єдине, що потрібно врахувати, – закон гравітації. У деяких позах потік сперматозоїдів сповільнюється.

Не перестарайтеся

Щоб підвищити шанси зачаття дитини, не потрібно виснажувати один одного сексом під час овуляції. Справа в тому, що якість чоловічої сперми при частій еякуляції знижується. Для подвоєння своїх шансів завагітніти досить займатися сексом один раз на день. Щоб сперматозоїди були більш життєздатні і активні, чоловік не повинен носити обтислий одяг. Часте відвідування сауни і звичка носити мобільний телефон на поясі теж погано впливають на якість сперми.

Уникайте стресів

Спроби зачати дитину, які довго не призводять до бажаного результату, – це стрес як для жінки, так і для чоловіка. Нервозність погано відображається на овуляції і часто викликає розлади у чоловіків. Будь-які здорові методи розслабитися (повноцінний сон, масаж, навіть кілька ковтків вина не зашкодять) допоможуть вам у цьому.

Відмовтеся від дієт

Вживання низькокалорійних продуктів та, як наслідок, схуднення негативно позначається на гормонах, що відповідають за фертильність. Пам'ятайте, що значне збільшення або зниження ваги сильно зменшують шанси завагітніти.

Спробуйте народний засіб

Одним із найефективніших методів є відвар з ортилії однобокої, або борової матки. Ця рослина широко застосовується в народній медицині для лікування гінекологічних захворювань запального характеру, фіброміоми матки, безпліддя, маткових кровотеч, токсикозів, порушень менструального циклу, спайкових процесів, непрохідності й запалення труб. Крім того, борова матка використовується як дезінфекційний засіб при запальних процесах у нирках і сечовому міхурі, при циститах, пієлонефритах, при запаленні передміхурової залози, геморої, нетриманні сечі у дорослих і дітей, гострому гнійному запаленні вуха. Знадобиться 2 ст. л. ортилії (квіти і листя). Заварювати їх треба в 30 мл окропу. Потім поставити суміш на вогонь на 10 хвилин. Далі відвар настоюють, проціджують і п'ють по 1 ст. л. 3–4 рази на день.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я
В тему