Поради

Що потрібно знати при виборі газової зброї

Що потрібно знати при виборі газової зброї

Суспільство ставиться до газової зброї зневажливо. Спеціалісти вважають, що це пов’язано з тим, що злочинці рідко зупиняються, дізнавшись, що у жертви такий засіб захисту. Проте фахівці називають декілька істотних переваг газових пістолетів.

Перше, що слід знати про газову зброю, – це засіб для самооборони. Завдати істотної шкоди нападнику з допомогою газового пістолета неможливо. Мінімальна безпечна відстань, на якій можна застосовувати цю зброю, – 0,5 метра. Якщо дистанція менша, не залежно від того, газові пулі чи холості, зі ствола вилітатимуть розпечені частинки пороху, які разом з ударною хвилею спричиняють опіки і незначні травми.

Переваги газових пістолетів

1. Зовнішній вигляд газового пістолету нічим не відрізняється від бойового. Саме це ваша перша перевага перед нападником. Кривдник не знає, яка зброя у ваших руках, а отже може злякатися та відступити.

2. Який основний недолік травматичного пістолету? Якщо стріляти в упор, можна завдати кривдникові смертельних ран. Звичайно, до такого повороту подій готовий не кожний. Проте, на відстані така зброя лише травмує нападника і злодій може продовжити атаку. Перевага газового пістолету перед травматичним, – це кращий варіант, коли справа стосується самооборони.

3. Газовий пістолет дозволяє ефективніше захищатися на відстані. Аби серйозно поранити нападника з травматичного пістолету, доведеться підійти досить близько, адже дослідження показали, що стріляти з такої зброї на відстані більше 1 метра марно. А такий маневр може бути досить небезпечним.

З газовим пістолетом досить відстані в 2 – 3 метри. Тим паче, що тримати меншу дистанцію не рекомендують, оскільки тоді, частина хмари розвіюватиметься за спиною нападника.

4. Влада лояльніше ставиться до газових пістолетів. Вони не прив’язують того, хто оборонявся до місця події. Така зброя захищає без зайвої шкоди для здоров’я кривдника. Тоді як результати стрільби з травматичного пістолету (синці та рани) злочинець згодом може пред’явити суду.

5. Газовий пістолет часто зручніший ніж бойовий. У нього висока ефективність використання боєзапасу та швидка реакція. Мінус бойового заряду в тому, що з ним слід ретельно оцінити ситуацію, на що не завжди вистачає часу. В той час газові пулі не несуть смертельної небезпеки для нападника, а отже ви можете покластися на власну інтуїцію.

6. Це лише в кіно всі кулі потрапляють у ціль. Середньостатистичний власник зброї впускає в мішень лише 3 з 10 куль, що не так вже й багато. А от зона покриття газового заряду розтягується мінімум на пів метра. Чим більше пострілів, тим щільнішою буде завіса. Відповідно, для аматорів, які бажають себе захистити, така зброя ефективніша.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему

Останні матеріали