Поради

6 помилок, які ви допускаєте миючи голову

6 помилок, які ви допускаєте миючи голову

Слабке, тьмяне та посічене волосся? У всьому винні екологія, нервові зриви, низька якість життя? А, можливо, ви просто не вмієте доглядати за своїм волоссям?

Таку просту та буденно процедуру, як миття голови, багато хто виконує неправильно. Спеціалісти стверджують, що є декілька помилок, які, намилюючи голову, допускають практично усі.

1. Перед миттям миття голови, який шампунь використовуватиголови ретельно розчешіть волосся. Так ви краще його вимиєте. Починати намилювати слід від вуха до вуха, після чого переходити до потилиці. Рухи мають бути ніжними. Мийте голову подушечками пальці, а не дряпайте нігтями.

2. Чим більше шампуню, ­­– тим краще? Ні! Перед використанням уважно прочитайте інструкцію. Кількість шампуню залежить від довжини волосся. Спочатку спіньте рідину у долонях, а вже потім розподіліть по волоссю. Краще купувати шампуні, які можна використовувати щодня. Вони максимально делікатні до шкіри. Теж саме стосується маски. Якщо кондиціонер змити зарано, він не принесе ефекту.

3. Двічі мити волосся не найкраще рішення. Шампуні після тривалого користування завдають більше шкоди, ніж приносять користі. Будь-які косметичні засоби – це хімія, яка робить волосся сухими і призводить до втрати. Тому намилюйте волосся повторно лише в тому випадку, якщо це вкрай необхідно.

4. А ви знали, що гаряча вода руйнує цибулинки волосся? Якщо мрієте про гарні коси, забороніть собі купатися в кип’ятку. А після теплого душу обов’язково сполосніть волосся прохолодною водою.

5. Сушіння рушником призводить до тертя, а це пошкоджує волосину, стає причиною посічених кінчиків. Краще, якщо волосся висохне саме. Можна закутати голову у рушник. Якщо вам ніколи чекати, візьміть замість рушника ніжнішу тканину, по якій волосся сковзатиме. Розчісувати волосся слід після того, як воно висохне.

6. Якщо робитимете укладку феном, використовуйте термозахист. До складу таких спреїв входять натуральні протеїни, вітаміни Е і В5, екстракти лікарських рослин. Ці компоненти не лише захищають від високої температури, а й додають об’єму, що зробить зачіску ефектнішою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса
В тему