Поради

Танці змінюють життя: правда чи міф?

Танці змінюють життя: правда чи міф?

Австрійський невролог і психоаналітик Пауль Шильдер якось сказав: «Ми багато чого не знаємо про себе до тих пір, поки не почнемо рухатися». Саме тому психологи впевнені, що один із найкращих способів підняти самооцінку та стати впевненішим в собі – почати танцювати. Чи правда, що танці змінюють життя, розповість стаття.

МІФ: Вчитися танцювати потрібно з дитинства

Фахівці стверджують, що розкрити талант можна в будь-якому віці. А навчити красиво рухатися можна всіх! Саме тому найкращі школи танців зі світовим ім’ям приймають учнів у віці від 4 до 99 років!

Проте спеціалісти вважають, що займатися танцями слід з 5 – 6 років. Діти такого віку рухливі і енергійні, кісткова і м'язова тканини у них сформовані краще, відповідно, навантаження може бути більше. Однак розвинути пластику, гнучкість, координацію можна навіть дорослій людині.

ПРАВДА: Танці замінюють спорт

Що корисніше за спорт? Звичайно, танці! Під час танців зміцнюються м'язи спини, живота і ніг, поліпшується кровообіг, прискорюється обмін речовин. За одну годину заняття балетом танцівники спалюють до 750 ккал, а хіп-хоп знищує до 500 ккал. Крім того, заняття танцями допомагають зберегти гарну поставу і зміцнюють серце. Танцюючи, людина відчуває задоволення і радість. Отже, танці не тільки покращують фізичний стан, а й піднімають настрій.

МІФ: Танці лише для талановитих

Не спробувавши, ви не зрозумієте, є у вас талант до хореографії чи ні. А наполегливі заняття можуть гарантувати успіх. Аби гарно танцювати, достатньо просто старанно вчитися.

ПРАВДА: Основа хореографії – класика

Перший крок до вивчення будь-якого стилю – вправи біля станка. Класичні рухи навчать вас слухати власне тіло, відчувати м’язи, тримати спину і правильно розтягуватися.

МІФ: Майстер-класи нічого не навчать

Танцювальний майстер-клас – лише спосіб весело провести час? Ні! Навіть вступне заняття допоможе розучити нові танцювальні рухи та дасть шанс спробувати себе в незвичному танцювальному стилі. Майстер-клас – хороша можливість розширити танцювальний кругозір, отримати нові відчуття та дізнатися межі своїх здібностей.

ПРАВДА: Танці змінюють життя

Регулярні заняття танцями кардинально змінюють життя! Хореографія спонукає бути більш зібраною і дисциплінованою людиною, розвиває артистичні здібності і піднімає самооцінку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему