Поради

Цементно-піщана черепиця: переваги та недоліки

Цементно-піщана черепиця: переваги та недоліки

Ви плануєте покривати дім цементно-піщаною черепицею? Тоді вам потрібно знати переваги та недоліки цього матеріалу.

Цементно-піщана черепиця – це матеріал, що складається з кварцового піску, цементу, натуральних барвників і води. Формується під високим тиском, просушується при низьких температурах (+60 градусів).

Серед переваг можна назвати:

  • Екологічна чистота.
  • Експлуатаційний термін – понад сто років. Виробники дають гарантію на 30 – 35 років.
  • Естетичний вигляд. Зовні цементно-піщана плитка практично не відрізняється від керамічної.
  • Не піддається корозії, гниттю.
  • Стійка до морозу, не поглинає вологи, відмінно переносить перепади температури, вогнестійкість.
  • Хороші вентиляційні показники.
  • Стійкість до ультрафіолету і хімічних домішок в атмосфері.
  • Відмінна теплоізоляція і шумоізоляція.
  • Демократична ціна.

Недоліки цементно-піщаної черепиці

Серед основних недоліків – значна вага. Незважаючи на те, що цементно-піщана черепиця легша порівняно з керамічною, навантаження на кроквяну систему все одно високе. Стандартний розмір – 33 на 42 сантиметри. Вага однієї плитки з габаритами досягає 4 – 5 кілограмів. Варто зазначити, що такий матеріал бідний на кольорову палітру та має малий вибір форм. А при монтажі працівники повинні бути дуже акуратними. Мало того, що велика маса навантажених піддонів ускладнює транспортування, так ще й цементно-піщана черепиця не вирізняється міцністю.

Додаткова інформація:

Купівля покрівельного матеріалу не обмежується вибором кольору та форм. Тим, хто вирішив укладати цементно-піщану черепицю, слід вибрати фірму-виробника.

Якісні плитки мають рівну і гладку поверхню. Окремі елементи покриття повинні щільно прилягати. Слідкуйте, щоб не було викривлень. Постукавши по якісній черепиці, ви почуєте чистий звук. Звичайно, оглянути кожну плитку неможливо, адже на об’єкт матеріал доставляються обтягнутий плівкою і в палетах. Тому уточніть перед покупкою, як можна замінити товар в разі наявності пошкоджених або неякісних елементів.

Виробники такої черепиці надають 30-річну гарантію на свою продукцію. Проте слід дізнатися, на що саме поширюється гарантія і чи дотримується її виробник. Дізнайтеся, чи можна повернути товар в разі великої кількості незатребуваних елементів і отримати за це гроші.

Слід також перевірити, чи є на черепицю декларація відповідності якості, що видається виробником під його відповідальність, або сертифікат відповідності від незалежних дослідницьких лабораторій, що підтверджує якість шляхом проведення серії випробувань.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Дах
В тему