Люди

У 81 рік українська пенсіонерка стала зіркою інтернету

У 81 рік українська пенсіонерка стала зіркою інтернету

Відео, в яких бабуся розповідає про своє колишнє та сучасне життя, переглянули мільйони людей!

Іще два місяці тому 81-річна Ніна Колодніцька з Вінниччини вела розмірене сільське життя. Займалася господарством, клопоталася біля розсади, поралася по хаті.

Та якось 12-річна внучка Оленка попросила бабу Ніну: «А давайте я про вас відео зніму. Розкажете, як колись люди жили, чим займалися». Відмовити дівчинці бабуся не могла. Бо ж увага до старших – то завжди приємно. І ось відтоді все почалося…

Про це йдеться на шпальтах газети "Твій вибір".

 

Перший запис за декілька днів переглянули 100 тисяч тіктокерів

– Перше відео з бабусею я закинула в молодіжну соціальну мережу «Тік-Ток». У ній люди з усього світу показують короткі відео про все, що може інших зацікавити, розвеселити, налякати, – пригадує Оленка події, які сталися наприкінці березня цього року. – Якщо чесно, то я думала: мало хто буде таке дивитися. Але всього за декілька днів мою бабусю подивилися 100 тисяч людей! «Ого! – думаю. – Треба знову бігти до баби Ніни!»

Кожного разу внучка знімала своїм мобільним телефоном розповіді бабусі про те, що колись люди їли, у що вдягалися. У пам’яті старенької збереглися цікаві спогади про Голодомор, про важкі умови, в яких колись навчалися школярі. За кількістю коментарів та лайків було ясно, що сучасній молоді цікаво було послухати й те, як у давнину дівчата дівували, як до них парубки загравали.

 

Найбільше лайків зібрали пиріжки

Та ще більшою популярністю користуються майстер-класи, що їх Ніна Колодніцька дає для своїх шанувальників.

Зокрема, на відео бабуся розказує та показує, як вона сіє цибулю, садить картоплю, пече пиріжки. До слова, саме секрети приготування смачної випічки зібрали найбільше переглядів у «Тік-Ток».

– Ми наперед не домовляємося про те, яке саме відео будемо знімати, – розповідає Оленка. – Просто телефоную, запитую, коли можна прийти. Бабуся поміркує, коли більш-менш попорається, і тоді ми починаємо наш творчий процес.

Попри поважний вік, Ніна Колодніцька душею лишається молода. Тому не лінується для кожного чергового запису вдягнутися у вишиванку, зав’язати святкову хустину. А ще бабуся взагалі не боїться говорити на камеру. Тому її розповіді щирі, прості й цікаві.

 

Ровесниці не розуміють, нащо безплатно гаяти свій час

За останні півтора місяця Оленка створила та виклала в інтернет більш як півсотню відео зі своєю бабусею. Переглянули їх та схвально оцінили понад мільйон людей!

І тільки ровесницям Ніни Колодніцької ніяк невтямки, навіщо бабусі у 81 літ стільки мороки.

– Якось вони в мене запитали, скільки я грошей получаю за ті відео, – зізнається пенсіонерка. – «Ніскільки, – відповідаю. – Я безплатно те роблю». – «То нащо воно тобі здалося? Тільки дарма гаєш час», – сказали. Але я думаю по-іншому. Хай знає молодь наше минуле. Бо як не ми, то хто їм розкаже?...

Ніна Грицюк

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: інтернет
В тему