7 Травня 2021
Новини

Покійна бабуся порадила, як повернути в сім’ю чоловіка, який завів коханку

Покійна бабуся порадила, як повернути в сім’ю чоловіка, який завів коханку

Мишко був найкрасивішим хлопцем в них на курсі, відтак не мав відбою від дівчат. Проте вибрав Таню – скромну, симпатичну дівчину, яка щиро припала до вподоби. Пів року зустрічалися, а коли Таня завагітніла, то юнак попросив її руки і того ж дня повів подавати заяву до РАЦСу.

Про це йдеться на шпальтах газети "Твій вибір".

– Ой, Таню, не поспішала б ти за нього, – порадила сусідка по кімнаті в гуртожитку, коли дізналася про те, що подруга збирається заміж. – Надто він легковажний, як на мене. Он і Люсьці голову крутив, і Оксані. Вона, кажуть, через нього і перевелася на інший факультет. Аби навіть і випадково не пересікатися з ним. Який з нього чоловік, коли він, наче та комаха, яка літає з однієї квіточки на іншу?

– Олю, я вагітна, – тихо мовила Таня.

Спершу сімейне життя нагадувало обом казку. Він готувати ранкову каву, а вона балувала його різними смаколиками. Майже кожного дня вони гуляли парком, який був неподалік будинку, в якому батьки винайняли для них квартиру. Ходили в театр, вечорами дивилися різні кінофільми на ноутбуці вдома. А ще – мріяли про оте крихітне диво, яке ось-ось мало з’явитися в їхньому житті.

Коли народилась маленька Катруся – щастю подружжя не було меж. Обоє батьків намагалися якнайбільше часу проводити біля крихітки, що ще більше зближувало їх обох. Після закінчення навчання Мишко влаштувався на роботу, Таня займалася домашніми справами і вихованням дитини, яка часто хворіла. Вона помічала, що чоловік наче став віддалятися від неї і доньки. Все пізніше приходив додому, все менше часу приділяв маленькій Катрусі. В минулому залишилися їхні спільні чаювання і посиденьки допізна.

– Таню, у нього точно хтось є на стороні, – мовила якось Оля. – Ну подумай сама. Він же став зовсім чужим.

У відповідь Таня промовчала. Та й що їй було казати, коли й сама бачила, що чоловік змінюється далеко не в кращу сторону. Чоловік приходить додому пізно, його сорочка пахне жіночими парфумами, неодноразово на ній були і сліди помади.

– Мишко перестав цікавитися Катрусею, – плачучи, розповідала Таня матері. – Раніше тільки-но відкривав двері квартири – і відразу кликав її, а тепер все відмахується від неї, наче від набридливої мухи. А вона ж не розуміє того, що відбувається, і вперто хоче до татка. Він і до мене став зовсім байдужим. Ніколи не запитає, як я, чого хочу, як почуваюся. Ставиться до мене, наче до служниці, – поставити на стіл, прибрати, почистити його взуття і забрати Катрусю в її кімнату, коли вона надто йому докучає.

– Таню, донечко, не плач, – мовила мати. – Відверто кажучи, мені твій Мишко з самого початку не подобався. Але ти зробила свій вибір, і я не сміла перечити. Але тепер, коли він отак ставиться до моєї дитини, я терпіти цього не стану. Забирай речі і повертайся додому. А я тоді так влаштую його життя, що він ні вдень, ні вночі не матиме спокою.

– Мамо, а як же Катруся? – запитала молода жінка. – Вона ж так його любить!

– Зараз ти маєш думати передусім про себе, – категорично і твердо відповіла мати. – Ти молода і повинна влаштувати своє життя. А Катруся полюбить твого другого чоловіка і з часом стане називати його татком. Повір, вона ще надто мала і тому все буде добре. Переїжджай до мене і подавай на розлучення.

Після довгих роздумів Таня вирішила подати на розлучення. Зрештою, чого було чекати далі? Мишко все частіше не ночував вдома. А ще Тані якось зателефонувала незнайома жінка, яка відверто розповіла про свої відносини з Мишком і порадила якомога швидше подати на розлучення. Мовляв, він, Мишко, все вагається, його стримує дитина.

– Тепер ви все знаєте, – просто мовила незнайомка. – Відтак зробіть те, що ніяк не може зробити ваш чоловік. І тоді нам усім буде добре. До речі, додому він сьогодні не прийде!

У відповідь Тетяна лише розридалась. В цю мить вона остаточно усвідомила, що це точно кінець. Тож твердо вирішила подати заяву на розлучення. Ввечері почала складати в дорожню сумку свої документи і речі дитини. Раптом руки почали тремтіти. Та це ж їхній щоденник її вагітності.

«Животик моєї Танюші стає більшим з кожним днем, – написано почерком Мишка. – Це практично не помітно, але я знаю, що наша крихітка росте і стає все більшою. Як же я люблю обнімати мою кохану, а заодно – і нашу майбутню дитинку».

Прочитавши, жінка розридалась. В ліжечку почала плакати Катруся. Тож кинулась до неї.

– Мамо, а де татко? – схлипнула дівчинка. – Хочу до татка!

– Спи, моя зіронько, – ледве стримуючи сльози, прошепотіла Таня. – Спи. Все буде добре.

Мала заснула, а поруч, втомившись від хвилювань і плачу, задрімала і Тетяна. Раптом в кімнаті з’явилася бабуся Тоня, яка з-поміж усіх онуків найбільше любила саме Таню.

– Внученько, збери усі сили і пробач Мишка, – мовила бабуся, яка померла більше десяти років тому. Вона й одягнена була в темно–синє плаття в якому її похоронили. – Він тебе любить. І Катрусю. Просто ота розлучниця чари на нього навела, і він мучиться дуже. Вранці поїдь в монастир, посповідайся, піди до причастя. А ще – замов сорокоусти святим Кипріану і Іустинії, вони допомагають позбутися впливу чародійства. І молися, Танюшо, сама. Молися Богородиці і Христу. Вони чують кожне наше слово, бачать кожну сльозу. Побачиш, все буде добре.

Бабуся ще щось хотіла сказати, коли знову почала плакати Катруся. Таня стрепенулася і кинулася до дитячого ліжечка.

– Бабусю, – обернулася до дверей, проте там вже нікого не було.

Тієї ночі вона так і не заснула. Думала над словами матері, а ще більше – бабусі. Коли почало світати – зібрала сонну доньку і поїхала в монастир. А коли повернулася через тиждень, то Мишко був вдома. Плачучи, на колінах просив прощення.

Ксенія Фірковська

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Весілля, розлучення, Україна
В тему