7 Травня 2018
Новини

Як у Луцьку відзначатимуть День пам'яті та примирення

Як у Луцьку відзначатимуть День пам'яті та примирення

Проведення в обласному центрі Волині заходів з нагоди Дня пам'яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні передбачено розпорядженням виконувача повноважень міського голови, секретаря міської ради Григорія Пустовіта.

Зокрема, як інформує відділ інформаційної роботи міської ради, 8 травня о 10 годині відбудеться панахида за загиблими та покладання квітів до пам'ятного знаку «Поранений солдат», що на меморіальному комплексі «Вічна Слава» та покладання квітів до братських могил, пам'ятників, пам'ятних знаків у мікрорайонах Теремно, Вересневе, на вулиці Гнідавській.

Цього ж дня, о 14.45 годині відбудеться покладання квітів до пам'ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України» та о 15.00 – тематичний захід до Дня пам’яті і примирення у приміщенні Волинського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка, мистецька акція «Перша хвилина миру».

Наступного дня, 9 травня о 10.00 - вшанування пам'яті жертв Другої світової війни біля центрального монументу на меморіальному комплексі «Вічна Слава» та покладання квітів до пам’ятних знаків.

Ввечері, о 18.00 запланований концерт народного аматорського духового оркестру Палацу культури міста Луцька на Театральному майдані.

Традиційно, згідно з розпорядженням, ветерани Другої світової війни отримають щорічну разову грошову допомогу.

У загальноосвітніх навчальних закладах міста та бібліотеках також відбудеться низка тематичних заходів, пов’язаних із історичними подіями Другої світової війни.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, свято
В тему