21 Квітня 2022
Новини

США виділять ще 800 млн доларів на озброєння Україні

США виділять ще 800 млн доларів на озброєння Україні
Новий пакет військової допомоги для України на 800 млн доларів виділять США.

Про це президент США Джо Байден повідомив під час звернення щодо України. Він запевнив, що допомогу надаватимуть і надалі.

Новий пакет включатиме артилерійські системи, гаубиці та боєприпаси до них і тактичні дрони. Також Байден зазначив, що не про всю зброю, яку США передають в Україну, може розповісти.

Американський лідер наголосив, що потік зброї до України не має припинятися.

«Зараз ми мусимо прискорити надання допомоги… У наступні тижні ми забезпечимо постійне надання обладнання та зброї. І в мене вже практично вичерпані ті видатки, які було дозволено Конгресом за останні місяці. Тому наступного тижня я дам додатковий бюджет запит до Конгресу, щоб потік зброї до України не припинявся», — наголосив Байден. 

Наразі сума підтвердженої оборонної допомоги США Україні з 24 лютого становить 3,4 мільярда доларів. Попередній пакет допомоги на 800 млн доларів включав 18 155-мм гаубиць, гелікоптери, бронетранспортери, 40 000 артилерійських снарядів, а також іншу необхідну техніку.

До слова, останнім часом партнери почали активніше передавати Україні необхідне озброєння. Зокрема, Словаччина вже передала Україні систему протиповітряної оборони С-300. Велика Британія, США, Нідерланди та Австралія нададуть Україні бронемашини. А США, Велика Британія та Канада 19 квітня заявили, що збільшать поставки артилерії для української армії. Румунія також готується передати Україні зброю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сша, війна з Росією, гроші, допомога
В тему

Останні матеріали