21 Квітня 2022
Новини

У Маріуполі під час евакуації людей рашисти розпочали бій

У Маріуполі під час евакуації людей рашисти розпочали бій
Евакуація людей з Маріуполя залежить від рашистів, які щоразу її зривають.
Поки люди очікували на автобуси у точках збору, війська рф розпочали бій. Тож налякані люди самі вирішували: чекати на евакуацію чи залишатися у місті. Про це розповів міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

20 квітня з Маріуполя був погоджений так званий гуманітарний коридор для вивезення людей. Хоча очікувалося багато автобусів, які планували дозаповнювати людьми по маршруту, приїхало всього 7 машин. Попри те, що евакуація розпочиналася з району міста, у який складно потрапити, люди все одно прийшли на точку збору.

«І в цей час розпочався бій: лунали залпи, танки проривалися до оборонців нашого міста. І тому налякані люди ухвалювали рішення виключно для себе: їхати чи ні. На жаль, багато вирішило залишатися у місті, тому що вони вважали, що буде небезпека та загроза їхньому життю», — розповів мер.

Так, 20 квітня з Маріуполя вирушили 4 автобуси. Вони ночували в Бердянську і сьогодні доїхали до Василівки, де їх передали до влади України. Зараз вони в Запоріжжі. За словами Бойченка, цими автобусами вдалося вивезти 80 маріупольців.

Загалом же на підконтрольну територію України вже вивезли понад 100 тисяч людей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: маріуполь, війна з Росією
В тему