5 Жовтня 2021
Новини

Facebook та Instagram відновили роботу після масштабного збою. В чому була причина

Facebook та Instagram відновили роботу після масштабного збою. В чому була причина

Facebook і Instagram відновили роботу після масштабного збою, вони не працювали майже сім годин. Причиною масштабного збою в роботі соцмереж стало невдале внесення змін до конфігурації.

На офіційній сторінці Facebook в Twitter опубліковано заяву компанії.

«Наші інженери з’ясували, що зміни конфігурації магістральних маршрутизаторів, які координують мережевий трафік між нашими центрами обробки даних, викликали проблеми, які перервали цей зв’язок», – йдеться у повідомленні.

Представники Facebook зазначили, що «це порушення мережевого трафіку спровокувало каскадний вплив на способи зв’язку наших центрів обробки даних, в результаті чого наші послуги були зупинені».

Водночас у компанії запевняють, що внаслідок збою дані користувачів не постраждали. «Наші сервіси знову підключені до мережі, і ми активно працюємо над тим, щоб повністю повернути їх в нормальний режим роботи», – вказали розробники.

У Facebook також вибачилися перед усіма постраждалими користувачами та компаніями: «Ми розуміємо, який вплив на життя людей надають подібні перебої в роботі, і усвідомлюємо свою відповідальність за інформування людей про збої в роботі наших послуг».

Як повідомляли, соціальні мережі Facebook та Instagram, а також месенджер WhatsApp у ніч проти вівторка, 5 жовтня, почали відновлювати роботу. Водночас проблеми залишаються, їхнє вирішення займе «деякий час».

Збій тривав близько семи годин. Це найтриваліший період простою для Facebook від 2008 року, коли через помилку соцмережу відключили приблизно на день, через що постраждали близько 80 мільйонів користувачів.

Через падіння акцій Facebook просів на 5%, а Марк Цукерберг збіднів на 6 мільярдів 600 мільйонів доларів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: facebook, instagram
В тему