0 0000
Новини

Як компанія Facebook допомогла росіянам вторгнутися в Україну

Як компанія Facebook допомогла росіянам вторгнутися в Україну

Компанія Facebook у 2014 році допомогла росіянам вдертися в Україну.

Про це йдеться в сюжеті американського телеканалу MSNBC.

У певний час російські інформаційні війська почали глушити проукраїнські записи в мережі, дозволяючи агресорам створювати для України образ винної сторони.

Суть технології була такою: росіяни знаходили українських активістів і починали масово скаржитися на всі пости в службу підтримки. Якими б не були  записи чи фотографії, вони стверджували, що в дописі містяться порнографія або інший заборонений в мережі контент.

За підтримки Кремля такі скарги розсилалися сотнями на кожен пост. Це призводило до того, що всі проукраїнські пости в мережі просто блокувалися і Україна не мала жодної підтримки у Facebook. Водночас російські боти розгорнули масову кампанію проти України.

Екс-заступник помічника держсекретаря США зі стратегічних цифрових технологій Мора Вейлан підтвердила цю інформацію. Вона розповіла, що Державний департамент намагався допомогти Україні, Грузії та іншим країнам, однак Facebook просто не реагував на будь-які запити.

Таким чином, Facеbook допоміг російським агресорам втрутитись на територію України, анексувати Крим і влаштувати війну в Донецькій і Луганській областях, яка спричинила десятки тисяч смертей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему