17 Листопада 2021
Новини

На Житомирщині до суду вирішили викликати Цукерберга

На Житомирщині до суду вирішили викликати Цукерберга

У Житомирській області Коростенський міськрайсуд ухвалив залучити до участі у розгляді справи власника Facebook Марка Цукерберга.

Про це повідомляє Житомир.info.

Справа триває понад два роки. Позивачем виступає Овруцький міський голова Іван Коруд. Він позивається до одного із засновників овруцької районної партійної організації Свобода Олексія Кравчука через коментарі у Facebook.

Зокрема, 25 липня 2019 року Коруд звернувся до суду із позовною заявою до Кравчука. Він попросив визнати недостовірною і такою, що принижує честь і гідність, інформацію, поширену відповідачем у Facebook. А також зобов'язати відповідача видалити цю інформацію та спростувати її, розмістивши текст рішення суду у справі.

Крім того, Коруд зажадав стягнути з відповідача як відшкодування моральної шкоди одну гривню та сплатити судові витрати.

За клопотанням Коруда 19 жовтня 2021 року Коростенський міськрайсуд ухвалив залучити до участі у розгляді справи власника Facebook.

"У підготовчому судовому засіданні позивачем заявлено клопотання про залишення позовної вимоги про відшкодування моральної шкоди без розгляду, залучення до участі у справі як відповідача власника сайту Facebook, яким є Facebook Inc. (Фейсбук Інкорпорейтед) резидент Сполучених Штатів Америки, адреса: Willow Park, CA, 94025, US", - сказано у постанові.

Підготовче засідання у справі призначено на 12 грудня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: facebook
В тему