16 Вересня 2021
Новини

В Офісі генпрокурора перевіряють версію вбивства Чорновола

В Офісі генпрокурора перевіряють версію вбивства Чорновола

В Офісі генерального прокурора слідство перевіряє версію умисного вбивства лідера «Народного руху України» В’ячеслава Чорновола.

Зазначають, що даних про «удари кастетом» в матеріалах справи немає, - пише «Українська правда» з посиланням на ОГП.

Нагадаємо, 14 вересня ексзаступник генпрокурора Микола Голомша розповів, що Чорновола вбили «чотирма ударами кастетом» в голову. Голомша наголосив, що дисидент В’ячеслав Чорновіл загинув не внаслідок ДТП – його вбили.

В ОГП додають, що в цьому кримінальному провадженні провели значний обсяг слідчих (розшукових) дій, у тому числі ряд судових експертиз. Згідно з висновком комплексної комісійної судово-медичної, транспортно-трасологічної та автотехнічної експертизи від 29 жовтня 2018 року встановили, що ушкодження, які виявили на тілі В’ячеслава Чорновола, сформувалися внаслідок зіткнення автомобіля з перешкодою.

Також в ОГП наголошують, що в матеріалах, що надані для експертизи, не міститься інформації про ушкодження, які мали б ознаки ударної дії тупого предмету з обмеженою травмуючою поверхнею, в тому числі «кастета», що виходили б за межі комплексу характерних ушкоджень пасажира при ДТП.

Нагадаємо, дисидент, політичний діяч та журналіст В'ячеслав Чорновіл трагічно загинув 25 березня 1999 року в автокатастрофі під Києвом, коли його автомобіль зіткнувся на шосе КамАЗом. Загинув також водій політика Євген Павлов. Але низка політиків неодноразово заявляли про політичне вбивство.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прокуратура, вбивство, кримінал
В тему