15 Вересня 2021
Новини

Чорновола вбили кастетом, - ексзаступник генпрокурора

Чорновола вбили кастетом, - ексзаступник генпрокурора
Ексзаступник генпрокурора Микола Голомша розповів, що очільника Народного Руху України В'ячеслава Чорновола вбили кастетом.

За його словами, Чорновіл загинув не в ДТП. Про це він сказав в ефірі «4 каналу».

Нагадаємо, Голомша займав посаду заступника генпрокурора у 2014 році. Експосадовець розповів, що під час розслідування цієї справи встановили, що Чорновіл отримав чотири смертельні удари кастетом в потиличну частину голови.

У такий же спосіб вбили і його водія. Голомша наголосив, що це було не ДТП.

«У мене така сформована думка і переконання. І така ж думка у слідчого і у керівника оперативної служби», - сказав він.

Ексзаступник генпрокурора додав, що раніше встановили відключення подушок безпеки, підробку документу огляду місця події, а також встановили місце вбивства на Волині основного свідка.

«Коли ми відкопали труп, там були важкі метали в кістках. І ми "розкрутили" експерта, який сказав, що він не проводив розтин тіла Чорновола», — зауважив Микола Голомша.

Водночас, за словами Голомші, «в період найбільш активної фази розслідування цього та інших резонансних кримінальних справ у нього під "фейковий приводами" забрали справи і передали їх іншому заступнику генпрокурора». Каже, що вилучення справ відбулося за генпрокурора Олександра Медведька.

Нагадаємо, дисидент, політичний діяч та журналіст В'ячеслав Чорновіл трагічно загинув 25 березня 1999 року в автокатастрофі під Києвом, коли його автомобіль зіткнувся на шосе КамАЗом. Загинув також водій політика Євген Павлов. Але низка політиків неодноразово заявляли про політичне вбивство.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: смерть, вбивство, кримінал
В тему