14 Серпня 2021
Новини

Сванська сіль: як приготувати популярну грузинську спецію

Сванська сіль: як приготувати популярну грузинську спецію

В кухні Грузії основними компонентами ароматних  та смачних  страв є спеції.

Найвідоміша з них – сванська сіль, яку додають практично в усе: супи, салати, соуси, страви з м'яса та овочів. А в складі маринаду для шашлику ця спеція просто незамінна.

Як самостійно приготувати сванську сіль

Інгредієнти:

  • Звичайна сіль - 6 столових ложок
  • Часник - 150 г
  • Коріандр - 2 столові ложки
  • Насіння кропу – 1 столова ложка
  • Уцхо-сунелі - 1 столова ложка
  • Кмин - 1 столова ложка
  • Сушений червоний гострий перець - 1 столова ложка
  • Імеретинський шафран - 1 столова ложка

Часник чистимо і подрібнюємо в ступці. Сухі спеції можна також потовкти в ступці або змолоти в млині, але не до стану пудри.

Свіжозмелені спеції з'єднати з сіллю і добре вимішати.

Потім додати часник і ретельно перемішати суміш вручну, щоб вийшла волога суміш, що нагадує вологий пісок.

Зберігати таку сванську сіль потрібно в банках, які закриваються герметично.

Якщо ви хочете продовжити термін зберігання такої спеції, то замість свіжого часнику можна використовувати сушений.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, рецепти, грузія
В тему