Сванська сіль: як приготувати популярну грузинську спецію
В кухні Грузії основними компонентами ароматних та смачних страв є спеції.
Найвідоміша з них – сванська сіль, яку додають практично в усе: супи, салати, соуси, страви з м'яса та овочів. А в складі маринаду для шашлику ця спеція просто незамінна.
Як самостійно приготувати сванську сіль
Інгредієнти:
- Звичайна сіль - 6 столових ложок
- Часник - 150 г
- Коріандр - 2 столові ложки
- Насіння кропу – 1 столова ложка
- Уцхо-сунелі - 1 столова ложка
- Кмин - 1 столова ложка
- Сушений червоний гострий перець - 1 столова ложка
- Імеретинський шафран - 1 столова ложка
Часник чистимо і подрібнюємо в ступці. Сухі спеції можна також потовкти в ступці або змолоти в млині, але не до стану пудри.
Свіжозмелені спеції з'єднати з сіллю і добре вимішати.
Потім додати часник і ретельно перемішати суміш вручну, щоб вийшла волога суміш, що нагадує вологий пісок.
Зберігати таку сванську сіль потрібно в банках, які закриваються герметично.
Якщо ви хочете продовжити термін зберігання такої спеції, то замість свіжого часнику можна використовувати сушений.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.