27 Травня 2024
Новини

Грузія хоче повернути окуповані росією Абхазію та Південну Осетію

Грузія хоче повернути окуповані росією Абхазію та Південну Осетію

У привітанні співвітчизників із Днем незалежності прем’єр-міністр Грузії Іраклі Кобахідзе заявив, що до 2030 року країна мріє жити в «сильній Грузії разом з абхазськими та осетинськими братами й сестрами» та вступити до ЄС.

Про це він написав на сторінці в Х.

«Наша грузинська мрія — до 2030 року жити в єдиній і сильній Грузії разом із нашими абхазькими та осетинськими братами й сестрами. Об’єднана та сильна Грузія має стати повноправним членом європейської родини у 2030 році!» — написав Кобахідзе.

Цікаво, що словосполучення "грузинська мрія" є назвою партії, куди входить сам Кобахідзе. Це проросійська партія, яка разом з партією "Сила народу" складає більшість у парламенті Грузії. Сам Кобахідзе неодноразово втрапляв у скандали через свої заяви щодо України.

До слова, російські окупанти контролюють Абхазію з початку 1990-х років. Вони підтримали місцевих сепаратистів і утримують територію.

У серпні 2008 року москва відправила війська до Південної Осетії. Унаслідок п'ятиденної війни окупанти відторгли регіон від Грузії та проголосили там "республіку". Загинули близько 850 осіб. Близько 120 тисяч людей змушені були стати біженцями.

26 серпня 2008 року на той момент президент рф дмитро медведєв визнав Абхазію і Південну Осетію "незалежними державами".

Цивілізоване світове співтовариство і більшість держав визнають регіони територіями Грузії, окупованими росією.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: грузія, євросоюз, Світ
В тему