Сьогодні, 08:24
Новини

Вибори у Грузії: голова Євроради закликав розслідувати порушення

Вибори у Грузії: голова Євроради закликав розслідувати порушення

Під час листопадової неформальної зустрічі у Будапешті до порядку денного Європейська Рада планує включити Грузію на тлі парламентських виборів у країні.

Там блок оцінить ситуацію та визначить наступні кроки у відносинах з Тбілісі. Про це повідомив голова Євроради Шарль Мішель.

У ЄС закликають Центральну виборчу комісію та інші відповідні органи «виконати свій обов’язок» щодо швидкого, прозорого та незалежного розслідування й винесення рішення щодо порушень на виборах та звинувачень.

«Ці передбачувані порушення мають бути серйозно з’ясовані та вирішені. Ми повторюємо заклик ЄС до грузинського керівництва продемонструвати свою тверду відданість шляху країни до ЄС», — наголосив Мішель. 

До слова, 26 жовтня у Грузії відбулися вибори до національного парламенту. За результатами підрахунку 99,3% голосів перемогла партія «Грузинська мрія», яка досі перебувала при владі. Вона набрала загалом 54,23% голосів виборців.

Однак ще напередодні опозиційні грузинські політичні сили оголосили, що не визнають результатів виборів у країні. Результати не визнала і президентка Саломе Зурабішвілі. Вона анонсувала мітинг.

У мережі поширили відео, як на одній із дільниць невідомий чоловік вкинув до урни одразу пачку бюлетенів. На інших дільницях сталися сутички.

А втім, прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що склад уряду затвердять попри відмову опозиції визнати результати виборів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: грузія, вибори, євросоюз
В тему