5 Лютого 2024
Новини

Везли з Одеси до Воронежа «для терактів»: у Грузії заявили про затримання вибухівки

Везли з Одеси до Воронежа «для терактів»: у Грузії заявили про затримання вибухівки
У Грузії затримали вантаж з 6 вибуховими пристроями, які везли з Одеси та нібито частину з них мали доправити до російського Воронежа «для здійснення терактів».

Про це йдеться в заяві Служба державної безпеки Грузії, - пише hromadske.

Як стверджується, вказану вибухівку привезли з Одеси через Румунію, Болгарію та Туреччину до Грузії 19 січня цього року на мінівені, що належить громадянинові України. Вибухові пристрої нібито планували вивезти до російської федерації, а саме в місто Воронеж.

Але, як стверджує спецслужба Грузії, пізніше рішення змінив замовник: один контейнер з трьома вибуховими пристроями спробували вивезти у Воронеж, а другий контейнер — з трьома вибухівками — залишили у Тбілісі. Про те, чи мали їх перевезти до росії пізніше або ж залишити в Грузії, слідство не знає.

Як заявила грузинська спецслужба, деталі цієї справи «дають підстави підозрювати», що грузинську територію та грузинських громадян залучили до всього цього процесу, щоб звинуватити Грузію у терористичних актах, які нібито могли бути здійснені цією вибухівкою.

За даними Служби держбезпеки Грузії, до ввезення вибухівки причетні 7 грузинів, 3 українці та 2 вірмени. Організував усе нібито громадянин України, кандидат у місцеві депутати Одеської області у 2020 році від партії «Слуга народу» Андрій Шарашидзе, який родом із міста Батумі.

Шарашидзе, за заявою грузинської спецслужби, активно стежив за переміщенням вибухових пристроїв, а от вищезгадані люди, ймовірно, не знали про вибухівку та капсули-детонатори, які були встановлені в акумуляторах автомобіля.

У Грузії кажуть, що загальна вага вибухівки становить 14 кг. У контейнерах була вибухівка С-4 військового виробництва з детонаторами. Усі шість пристроїв були виготовлені спеціалістом високого рівня та «розраховані на широкий спектр руйнувань».

Українська сторона поки не реагувала на ці заяви. Ми намагаємось отримати коментарі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: грузія, одеса, росія, теракт, Відео T1.ua
В тему

Останні матеріали